עבור לתוכן

הרכבת מחשב משניים ישנים

Featured Replies

פורסם

ברשותי שני מחשבים ישנים, ואני מעוניין לבנות את הקומבינציה הטובה ביותר מהרכיבים שלהם.

המחשב המורכב ישמש בעיקר לגלישה באינטרנט.

ואלו הרכיבים של המחשבים הישנים :

1. לוח אם 1
  2. לוח אם 2
  3. מעבד 1
  4. מעבד 2
  5. כרטיס מסך 1
  6. כרטיס מסך 2
  7. זכרונות (שתי יח') 1
  8. זכרונות (שתי יח') 2

אני מניח שיהיה מומלץ לשדרג את הזכרון ל- 2GB.

באחד מהמחשבים ישנו HD SATA מהדגמים הראשונים שיצאו בזמנו בנפח 180GB.

בכוונתי להתקין WINDOWS 7 HOME EDITION נשאר לי רשיון אחד פנוי.

פורסם
  • מחבר

435 צפיות ללא מענה ?

פורסם

לוח אם 1 + מעבד 1 + כרטיס מסך 2 + זכרונות מספר 1

פורסם
  • מחבר

תודה

בהנחה ששווה לשדרג את הזכרונות ל- 2MB האם כדאי בצ'יפ 1 או בשניים ?

כמו כן איזו משחה טרמית מומלצת מערימת המשחות שאפשר למצוא ב eBAY וזאת בהנחה שאין לי כוונה לבצע OC רק לאפשר קירור סביר עם ה - HEATSINK המקורי ?

נערך על-ידי b1yossi

פורסם

אתה מתכוון לשדרג את הזכרונות ל2GB לא 2MB כי לוח האם ממילא תומך עד 2GB מקסימום ככה שבעצם כל חריץ יכול לקבל מקסימום 1GB, ו1GB DDR2 667Mhz שבפועל המהירות היא חצי מזה עולה כרגע הכי זול בזאפ 75ש"ח ומעלה(תלוי בחנות)

Kingston KVR667D2N5/1G

בינתיים עדיף פשוט שתחשוב על זה אחרי שתרכיב את המחשב ותראה שהכל עובד כמו שצריך.

לגבי המשחה הטרמית אין לי ממש מושג אז אולי עדיף יהיה לשאול בפורום קירור .

נערך על-ידי rony2

פורסם

יש לך כאן השוואה בין משחות

פורסם
  • מחבר
אתה מתכוון לשדרג את הזכרונות ל2GB לא 2MB כי לוח האם ממילא תומך עד 2GB מקסימום ככה שבעצם כל חריץ יכול לקבל מקסימום 1GB, ו1GB DDR2 667Mhz שבפועל המהירות היא חצי מזה עולה כרגע הכי זול בזאפ 75ש"ח ומעלה(תלוי בחנות)

Kingston KVR667D2N5/1G

.

התכוונתי ל- 2GB כמובן

זכרון של 2GB עולה 105 ש"ח ולכן השאלה האם עדיף צ'יפ אחד או שניים

http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-memory&db27455=27967&db27456=28034&db27457=156748&orderby=price

- - - תגובה אוחדה: - - -

יש לך כאן השוואה בין משחות

תודה

נערך על-ידי b1yossi

פורסם

^אתה קורה מה שכתבתי בכלל?!

איך תקנה זיכרון אחד של 2GB כשלוח האם יכול לקבל מקסימום רק 2GB כשזה בעצם ייתחלק ל2 זכרונות של 1GB(שים לב שאני חוזר על עצמי ממהודעה הקודמת).

דוגמה נוספת למשל לוח אם שמקבל עד 16GB מקסימום ויש לו 4 חריצי זיכרון, אי אפשר להחליט לקנות לו זכרון יחיד של 8GB זה לא הגיוני מאחר ו4GBx4=16GB אז הוא יכול לקבל רק זכרונות של 4GB מקסימום בכל חריץ.

מקווה שהבנת.

פורסם

במקום קישורים תרשום דגמים מדוייקים של הרכיבים.

אם תתקין WIN7 אז רק גרסת 32 ביט.

למחשבים ישנים אני ממליץ דווקא על XP במיוחד כיוון שיש אפשרות לעשות לה בקלות דיאטה עם nLite הותיקה מה שיקל מאוד על המחשב.

פורסם

משחקים הוא כנראה לא יריץ, הפצה קלילה של לינוקס תהיה עדיפה.

פורסם
  • מחבר

אוקי עכשיו הבנתי

חשבתי שניתן להשתמש בסלוט אחד.

יש לי רשיון ל WIN7 אז זה מה שיותקן, אגב למה עדיף 32 ביט ?

לינוקס לא בא בחשבון, אין לי סבלנות לזה.....

תהיה גם חבילת אופיס

תודה למשיבים.

פורסם

כי יש לך רק 2G זיכרון אז אין שום תועלת ב-64 ביט.

מערכת 64BIT צורכת הרבה יותר זיכרון ממערכת 32BIT ותחסל לך את הזיכרון הפמוי (והדיסק הקשיח).

פורסם

בנוסף למה שכבר נאמר מערכת הפעלה של 32 ביט(x86) תומכת בעד 4GB זיכרון RAM ואם נדייק זה יותר כמו 3.50GB/3.25GB בעוד ש64 ביט(x64) תומכת ב4GB ומעלה וכמו שאתה כבר יודע לוח האם שלך תומך במקסימום עד 2GB ככה שאין טעם בכלל להתקין מערכת הפעלה של 64 ביט.

בכל מקרה חבל שאין לך חלונות 8.1 שעדיפה על חלונות 7 מבחינת ניצול משאבים ודורשת פחות, אחרי ששתתקין את חלונות 7 תנסה לבטל אפקטים מיותרים ואם זה לא מפריע אפשר לבחור את ערכת הנושא הקלאסית כדי לחסוך בעוד משאבי מערכת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים