עבור לתוכן

מבקש ייעוץ בבחירת סנטר לקולנוע הביתי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ,

בהמשך לבניית מערכת הקולנוע שלי אני מעוניין לקנות סנטר איכותי ( יחסית למחיר כמובן.. )

הייתי רוצה שתמליצו לי על סנטר במחיר של עד 1500 ש"ח שיתן תמורה טובה למחיר .

האמת ששמעתי בעבר כמה סנטרים טובים אבל לא היה בידי המחיר בשבילם.

אחד מהם היה של B&W הזה..

http://www.homecinemachoice.com/frame.html?http://www.homecinemachoice.com/testbench/CentreSpeakers/B&W/BWLCR6S2.shtml

מאוד אהבתי אותו , יש לו צליל חם ונעים והוא נותן באסים יחסית מעולים לסדר גודל של הסנטרים במחיר הזה.

הבעייה העיקרית שלי כרגע שהבנתי שקשה מאוד להשיג אותו היום. הוא ייצא כבר מייצור סדיר.

לפני כמה שנים הוא עלה לא מעט ( אני חושב 2500 בערך.. ) אבל היום אני מאמין שאני יכול להשיג אותו ב 1000 - 1500 ככה.

אם מישהו יודע איפה אפשר להשיג אחד אני אשמח לשמוע. גם אם הוא יהיה יד שנייה במצב טוב ובמחיר ששווה את זה אני מוכן.

תודה לכל העוזרים.

פורסם

איזה רמקולים קדמיים יש לך? מאוד מומלץ שהסנטר יהיה מאותה סידרה או לפחות מאותה חברה של הקדמיים שיהיה גוון צליל דומה.

וסנטר לא צריך להוציא באס, הוא צריך להוציא את הקולות בצורה הכי מדוייקת ומציאותית שיש.

פורסם

פרסם מודעות בלוחות יד השנייה של אודיו בתפוז,נענע ואללה וכו'...

בנוסף תעקוב כל כמה ימים אחרי המודעות שם.

פורסם

וסנטר לא צריך להוציא באס, הוא צריך להוציא את הקולות בצורה הכי מדוייקת ומציאותית שיש.

רמקול סנטר הוא רמקול כשאר הרמקולים ולכן צריך להוציא גם באסים .

המלצתי היא פשוט לחפש בחנויות. יש חנויות חדשות באזור סוף דיזנגוף ליד הנמל .

פורסם

לא אמרתי שהוא לא צריך להוציא באס בכלל, אבל באס זה לא שיקול בקניית סנטר לדעתי.

פורסם

רמקול סנטר הוא רמקול כשאר הרמקולים ולכן צריך להוציא גם באסים .

המלצתי היא פשוט לחפש בחנויות. יש חנויות חדשות באזור סוף דיזנגוף ליד הנמל .

באס של ממש, אתה כעקרון לא שומע מאיפה הוא בא. באס לא צריך לבוא מכל השש רמקולים של הקולנוע ביתי, גם בגלל שזה לא יתן לך כלום כי אתה לא ממש שומע מאיפה ומכמה רמקולים הוא בא, וגם כי זה יעשה המון בלאגן...

התפקיד של הסאב הוא להוציא באס, ושל הקדמים גם.. הסנטר והאחורים פחות..

וכעקרון יש בהגדרות נכונות של מערכת הרבה משחק עם חיתוך בתדרים.. לתת לסאב להתעסק עם הנמוך, ולבקש מהרמקולים הקדמים בכלל לא להתערב ולא לגעת בתחום הנמוך..

פורסם

באס של ממש, אתה כעקרון לא שומע מאיפה הוא בא. באס לא צריך לבוא מכל השש רמקולים של הקולנוע ביתי, גם בגלל שזה לא יתן לך כלום כי אתה לא ממש שומע מאיפה ומכמה רמקולים הוא בא, וגם כי זה יעשה המון בלאגן...

התפקיד של הסאב הוא להוציא באס, ושל הקדמים גם.. הסנטר והאחורים פחות..

וכעקרון יש בהגדרות נכונות של מערכת הרבה משחק עם חיתוך בתדרים.. לתת לסאב להתעסק עם הנמוך, ולבקש מהרמקולים הקדמים בכלל לא להתערב ולא לגעת בתחום הנמוך..

אתה בוודאי מתכוון לסאב באס ולא לבאס , כלומר התדרים המאוד נמוכים - 60-50 HZ ומטה. לפני כמה שנים בעידן הפרולוגיק, באמת הסנטר והאחוריים לא הוציאו באס בכלל לא משום שהם לא רק יכלו אלא גם כי הם לא היו אמורים. היום כל הרמקולים אמורים להיות full range

ולתת את כל ספקטרום הצלילים. כמובן שסאב נותן סאונד נמוך שרמקול אחר לא מסוגל.

(אגב, נמאס לי לצטט כבר. פה אני מפסיק)

פורסם
  • מחבר

MIKO אתה צודק.

אין לכם מושג כמה חשוב שלסנטר יהיה באס טוב. אני כמובן לא מדבר על התדרים הנמוכים באמת שזה באמת העבודה של הסאב

אבל כל סנטר שמכבד את עצמו אם אין לו נתונים טובים בבאס קוטלים אותו בכל הביקורות האפשריות. אני מדבר על מגזינים ואתרים

רציניים מבריטניה. אני גם מסכים שסנטר חייב לתת את הקולות בצורה הנקייה והאמיתית ביותר אבל זה רק חלק קטן .

האפקטים של סגירת דלתות וכו' בסרטים באים מהסנטר .. אם אין לו באס טוב זה נשמע כמו תריס מקולקל ולא כמו דלת.

צריך לשמוע כדי להאמין איזה הבדלים אלו. חוץ מזה בתור פריק של קונצרטים מוזיקליים ב DVD אני חייב שהסנטר יהיה מוזיקלי

ונראה לי שהסנטר של B&W יענה על הדרישות שלי.

פורסם

אבל הסנטר גם חייב להתאים לגוון הצליל של הקדמיים!

איזה רמקולים קדמיים יש לך?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים