עבור לתוכן

לפעמים אני מריח קצת ריח שרוף שמגיע מהכונן, צרפתי תמונה

Featured Replies

פורסם

היי,לפעמים אני מריח קצת ריח שרוף שמגיע מהכונן, ריח לא חזק. פתחתי את הכונן וראיתי שם משהו שאני לא בטוח לגביו, יש סימנים שכאילו זה נשרף קצת, אני לא זוכר אם זה היה ככה. מישהו יודע איזה חלק זה? ואיך זה קרה? והאם אני צריך ללכת לתקן או להחליף אותו?תודהצרפתי תמונה (אני לא יודע איזה חלק זה). רואים שם שזה נמס מהחום..

.http://up402.siz.co.il/up1/fzyxukcny3j2.jpg

פורסם

לא רואה שום דבר נמס בתמונה.

לא רואה בכלל כונן בתמונה.

ומה הטמפרטורה של הכונן?

יש מאוורר שמזיז קצת אוויר בסביבתו?

פורסם

שלום,

האמת היא שאין כונן נוכח בצילום. האם אתה מדבר על צינורות הנחושת ששניים מהם נראים מעוותים?

אם כן,סבירות גבוהה שכך הם אמורים להראות אבל למען הסר ספק, השווה לתמונה באתר יצרן הקרור.

אני לא רואה שום דבר חריג בתמונה, אבל בכל זאת, נסה לאתר את מקור הריח. יתכן שכדאי לנקות אבק ולבדוק טמפ' פעולה.

אם הריח בא מהדיסק הקשיח, מומלץ בחום לגבות את כל החומר החשוב לך.

בהצלחה, ואם יש עדכון, אני כאן.

פורסם

כונן = כל המארז..............

פורסם
  • מחבר
שלום,

האמת היא שאין כונן נוכח בצילום. האם אתה מדבר על צינורות הנחושת ששניים מהם נראים מעוותים?

אם כן,סבירות גבוהה שכך הם אמורים להראות אבל למען הסר ספק, השווה לתמונה באתר יצרן הקרור.

אני לא רואה שום דבר חריג בתמונה, אבל בכל זאת, נסה לאתר את מקור הריח. יתכן שכדאי לנקות אבק ולבדוק טמפ' פעולה.

בהצלחה, ואם יש עדכון, אני כאן.

כן,אני מתכוון לצינורות הנחושת, אני סתם חושב שזה מהם בגלל איך שהם נראים, ניקיתי את הכונן מהאבק ואני ממתין לראות אם זה יחזור על עצמו.

העליתי במקביל צילום מתוכנת hwmonitor cpuid.

אפשר לראות שם טמפ'

[ATTACH=CONFIG]4737[/ATTACH]

פורסם

הטמפ' נראות תקינות.

בלי קשר, אולי מישהו אחר ידע, ה 12V לא אמור לתת 12V קבוע? קצת מוזר לא?

בכל מקרה, הייתי מאוד מתפלא אם צינורות הנחושת היו נמסים בהתחשב בכך שנחושת נמסה ב 1085 מעלות (:

עדיין, בדוק אם ניתן לבודד את מקור הריח, סביר להניח שאין בעיה אבל רצוי מאוד לבדוק.

פורסם

הצינורות של הצלע קירור לחוצים ומולחמים כדיי לאטום בתוכם את חומר הקירור הנוזלי, הם אמורים להיראות ככה

ריח של שרוף מגיע ממשהוא שמתחמם מסיבות "חשמליות". כמה דברים נפוצים לבדיקה :

- הריח מהמארז ? (יכול להיות גם מ UPS, שקע חשמל, בלאגן הכבלים שמאחורי המחשב, ראוטר, מסך וכו)

- תריח את הספק - זה ממנו ? בכלל תריח באזורים שונים ותנסה למצוא מאיפה הריח

- איזה ספק יש לך ?

- יש חוט שנחתך על מתכת של המארז ? זה יכול להיות חוט כלשהוא של הספק, חוט של ה USB הקדמי, חוט של מאוורר או בקר מאווררים וכו

- חיבורים נמסים ? תעבור על כל החיבורים של הספק - ללוח, לוח (לייד המעבד), כרטיס מסך, מתאמים שונים על חוטים של הספק, כוננים, בקר מאווררים, חיבורים לספק (בספק מודולרי) וכו'. תנתק את התקעים, תבדוק שאין תקע תקוע (שנמס ואי אפשר להוציא אותו) וכו. ה USB הקדמי מחובר ללוח נכון ? תבדוק מ 2 הקצוות של הכבל - איפה שהוא מחובר ללוח ואיפה שהוא מחובר למעגל קטן שמורכב במארז (שעליו נמצא ה USB) אם החיבור נמס צמוד לפין מסויים

- יש בקר מאווררים במארז ? תפרק אותו ותבדוק שאין סימנים של שרוף על המעגל שלו

- תבדוק שאין משהוא תקוע / פין עקום וכו ב 1 מה USBים (קדמיים או אחוריים)

- יש רכיבים שרופים בממירים על הלוח והכרטיס מסך ? "ממירים" הם האזורים במעגל שבהם עומדים סלילים ו/או קוביות שחורות שכתובים עליהם דברים כמו 1R0, 4R7 וכו. הלחמות של רכיבים אמורות להיות בצבע כסוף מבריק, והלוח אמור להיות בצבע הרגיל שלו (ירוק, סגול וכו). אם יש רכיב שההלחמות לידו כהות או שהצבע של הלוח שחור מהתחממות זה לא תקין. ניתן לראות בקלות יותר דברים כאלה מאחורי הלוח (את השחור רואים מ 2 הצדדים בדרך כלל, אבל מאחור אין רכיבים שמסתירים), תפרק אותו מהמארז ותראה אם רואים עליו כתם כהה במקום כלשהוא

פורסם

...

זה מומלץ בחום בלי שום קשר לתקלה שיש לך

גיבוי צריך לעשות בצורה סדורה

פורסם
  • מחבר
הצינורות של הצלע קירור לחוצים ומולחמים כדיי לאטום בתוכם את חומר הקירור הנוזלי, הם אמורים להיראות ככה

ריח של שרוף מגיע ממשהוא שמתחמם מסיבות "חשמליות". כמה דברים נפוצים לבדיקה :

- הריח מהמארז ? (יכול להיות גם מ UPS, שקע חשמל, בלאגן הכבלים שמאחורי המחשב, ראוטר, מסך וכו)

- תריח את הספק - זה ממנו ? בכלל תריח באזורים שונים ותנסה למצוא מאיפה הריח

- איזה ספק יש לך ?

- יש חוט שנחתך על מתכת של המארז ? זה יכול להיות חוט כלשהוא של הספק, חוט של ה USB הקדמי, חוט של מאוורר או בקר מאווררים וכו

- חיבורים נמסים ? תעבור על כל החיבורים של הספק - ללוח, לוח (לייד המעבד), כרטיס מסך, מתאמים שונים על חוטים של הספק, כוננים, בקר מאווררים, חיבורים לספק (בספק מודולרי) וכו'. תנתק את התקעים, תבדוק שאין תקע תקוע (שנמס ואי אפשר להוציא אותו) וכו. ה USB הקדמי מחובר ללוח נכון ? תבדוק מ 2 הקצוות של הכבל - איפה שהוא מחובר ללוח ואיפה שהוא מחובר למעגל קטן שמורכב במארז (שעליו נמצא ה USB) אם החיבור נמס צמוד לפין מסויים

- יש בקר מאווררים במארז ? תפרק אותו ותבדוק שאין סימנים של שרוף על המעגל שלו

- תבדוק שאין משהוא תקוע / פין עקום וכו ב 1 מה USBים (קדמיים או אחוריים)

- יש רכיבים שרופים בממירים על הלוח והכרטיס מסך ? "ממירים" הם האזורים במעגל שבהם עומדים סלילים ו/או קוביות שחורות שכתובים עליהם דברים כמו 1R0, 4R7 וכו. הלחמות של רכיבים אמורות להיות בצבע כסוף מבריק, והלוח אמור להיות בצבע הרגיל שלו (ירוק, סגול וכו). אם יש רכיב שההלחמות לידו כהות או שהצבע של הלוח שחור מהתחממות זה לא תקין. ניתן לראות בקלות יותר דברים כאלה מאחורי הלוח (את השחור רואים מ 2 הצדדים בדרך כלל, אבל מאחור אין רכיבים שמסתירים), תפרק אותו מהמארז ותראה אם רואים עליו כתם כהה במקום כלשהוא

תודה לך על המידע וההשקעה,אני אבדוק ואעדכן שוב

פורסם

ובעניין ה 12V : הספק נותן 12V קבוע כמו שצריך - אחרת המחשב לא היה עובד. רוב הסיכויים שהתוכנה משקרת, סיכוי קטן שיש קצר איפה שהוא קרוב לרכיב שמודד את המתח ונוצר מצב שרוב המחשב מקבל 12V אבל באיזור של הרכיב הזה יש פחות

פורסם
ובעניין ה 12V : הספק נותן 12V קבוע כמו שצריך - אחרת המחשב לא היה עובד. רוב הסיכויים שהתוכנה משקרת, סיכוי קטן שיש קצר איפה שהוא קרוב לרכיב שמודד את המתח ונוצר מצב שרוב המחשב מקבל 12V אבל באיזור של הרכיב הזה יש פחות

הבנתי. מעניין אם זאת האפשרות השניה, HWmon ידוע כדי מדוייק.

פורסם

סיכוי נמוך - הרבה לוחות לא מעבירים את המידע לתוכנה כמו שצריך בגלל באגים (בתכנון או ב BIOS וכו), התוכנהלא יכולה לעשות משהוא אם היא מקבלת מידע לא נכון מהחומרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים