עבור לתוכן

איך פונים לתמיכה טכנית

Featured Replies

פורסם

אני כותב הודעה זו אחרי תקופה שבה אני מסתובב במערכת הפורומים הזאת, בעיקר מתוך כוונה לעזור לאחרים וגם ללמוד הרבה בדרך. ההודעה הזאת באה להסביר איך אני לדעתי צריכה להיראות פניה ל'תמיכה טכנית', בתור אחד שרוצה ואוהב לעזור בתחום הזה. ההודעה לא קשורה לכללי הפורום או למנהליו.

1) רשום כותרת עניינית להודעה, שמתארת בתמצות את הבעיה. כותרת עניינית תמשוך יותר אנשים שמכירים את הבעיה או מסוגלים לטפל בה לקרוא את ההודעה שלכם, תראה על רצינות מצדכם, ולא תעצבן את המנהלים. שלוש סיבות מצויינות לכתוב כותרת כמו "המחשב מכבה את עצמו ללא סיבה" ולא "המחשב השתגע!! עזרה!!!".

2) תאר את הבעיה בפירוט. להגיד "המחשב נתקע" נותן לקורא רק מושג מאוד כללי על הבעיה. מתי הוא נתקע? כשהווינדוס עולה, או אולי לפני, או כשמפעילים תוכנות מסויימות? באיזה נסיבות צצה הבעיה, ובאיזה לא? האם יש הודעת שגיאה? צפצופים מהרמקול הפנימי? נסה לאפיין את הבעיה כמה שיותר. מידע מדוייק יותר יעזור לפתור את הבעיה ויחסוך נסיונות שווא או פספוס של הגורם.

3) רוב הבעיות לא קורות מעצמן. אם עשית שינוי כלשהו בחומרה, הגדרות המחשב, בתוכנות שעליו רשום זאת בהודעה. אם קרו אירועים חריגים בזמן האחרון (קפיצות חריגות בחשמל, סופת ברקים, האח הקטן הפיל את המחשב על הריצפה, העוזרת שפכה עליו דלי מים) ציין גם אותם.

4) תאר את החומרה\תוכנה הרלוונטית. ברוב המקרים, לרשום איזה לוח אם ומעבד יש לך זה המינימום, אלא אם ברור שהבעיה קשורה למשהו אחר לחלוטין. בנוסף, יש לציין כל חומרה אחרת שרלוונטית לבעיה: אם הבעיה היא בכרטיס זיכרון חדש, למשל, רשום איזה כרטיסי זיכרון קיימים יש על המחשב. אם הבעיה היא בכונן כלשהו רשום איזה כוננים נוספים מותקנים במערכת, וכן האלה. כמובן אין צורך לרשום את כל החומרה שיש לכם, אלא רק את זו הנראית לך רלוונטית אין צורך לכתוב איזה סוג עכבר יש לך אם יש מדובר על בעיה בכרטיס המסך. השתמשו בהיגיון הבריא שלכם. (במקרה של ספק תרשמו, לא מתים מהקלדת יתר).

יאללה,

שיהיה בהצלחה עם כל התקלות שבעולם,

Spoonbender

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים