עבור לתוכן

שרידות גיבוי

Featured Replies

פורסם

שלום לכל הממוחים

רציתי לשאול מי יוכל לתת הכוונה\רעיון וכו' למצב הבא

יש לי שני שרתי Hyper-v שניהם יושבים במיקוממים פיזית שונים( מחוברים כרגע בציוד אלחוטי, עוד מעט הם יחובורו בסיב אופטי)

ועל כל שרת יושבות מכונות וירטואליות שונות DC ,FILE-SERVER,TS ועוד

נכון להרגע אין לי שום מערכת שרידות וגיבוי נורמלית, כרגע הגיבוי נעשה ע"י windows Bakup ולגבי שרידות אין שום מערכת.

מה הם האמצעים שיש ברשותי:

1. רישונות של מיקרוסופט ( לכל מערכת\ תוכנה שקיימת) ללא הגבלה

2. מעט כסף :-(

3. הרבה סבלנות :-)

אלו שרתים קיימים בכל שרת HV:

בשרת הראשון יש :

DC, file server ,ts ,PKI,TMG

בשרת השני:

DC child domains , file server, TMG, DC,file server

ה DC הנוסף הוא עבור ניהול של רשת נפרדת עבור התלמידים שאינה קשורה לצוות, וכן מאותה סיבה שרת קבצים נוסף, והTMG הנוסף עבור אותה רשת נפרדת בכדי לאפשר גישה לצוות לשרת מסוים (שרת\מחשב פיזי נוסף)שנמצא ברשת של התלמידים.( השרת קבצים הראשון הוא עבור הצוות וכן ה DC child domains)

מה הרעיון שעלה לי:

למזג את שני השרתים ולבצע cluster מלא ל שני ה HV ( אם זה אפשרי לבצע את זה באופן מלא אני לא יודע, אשמח להכוונה), כמובן לאחד את הchild domains עם ה DV הראשי עם ADMT לאחד את שני ה file server , זה עבור שרידות.

ועבור גיבוי להתקין שרת NAS כמו לדוגמא freeNAS , ולהתשמש ב DPM של מיקרוסופט עבור גיבוי ( אני יוכל להתשמש ב iscsi שיוגדר ב freeNAS)

ושאלה אחרונה מה ההבדלים העקריים בין NAS ל SAN?

אשמח לכל פיסת מידע\הכוונה

תודה

מיכאל

פורסם

איזה גרסא של Hyper-V בשימוש? האם יש איחסון מרכזי?

פורסם

ההבדלים העיקריים בין SAN לNAS זה הגישה למידע. בSAN אתה מקבל מידע ברמת הבלוק ובNAS ברמת הקובץ. הגישה בSAN מאפשרת זיהוי של סטורג' חיצוני כאילו היה מקומי (פרוטוקלי ISCSI, FC או FCOE הם הפופלרים, ככה אפשר להתקין DB שדורשים התקנה מקומית וכו' כמו EXHANGE). בNAS אתה יכול לגשת לקובץ מכל מקום (ולא דרך שרת נוסף בSAN), לדוגמא נתיב UNC הידוע בכינויו \\ (SHARE).

פורסם

לגבי גיבוי, אם יש לך רישיון לDPM של MS אז תשתמש בה, היא יודעת לבצע BRICK LEVEL למכונות HYPER-V.

לגבי שרידות. כמובן שתתחיל בHA CLUSTER. אחרי זה תתקדם לרמת המכונות עצמן ותפקידן.

פורסם

לגבי ההערה של DXM - עד כמה שידוע לי כמעט כל שרתי ה NAS גם מאפשרים גישה ב ISCSI.

כפי ש michael770 כתב, גם FreeNAS יודע לתת ISCSI, אפילו בצורת file extent שלא דורש את כל הדיסק (אבל בא על חשבון מהירות)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים