עבור לתוכן

מה החוק בנוגע להסכם סודיות?

Featured Replies

פורסם

שלום,

נניח גיליתי שחברה X מרמה באופן שיטתי, לאחר שהודעתי להם כי אני מודע למרמה ודרשתי את כספי חזרה, הם הסכימו להחזיר בתנאי שאחתום על הסכם סודיות ולא אשתף אף אחד בשיטה ובכך שהחזירו לי כסף.

מה הערכיות של מסמך סודיות כזה בעיני בית המשפט? האם יש לו תוקף משפטי?

תודה על העזרה.

פורסם

למיטב ידיעתי זה לא נדיר שיש פשרה שכוללת הסכם סודיות.

במקרים כאלה אולי עדיף לקחת עו"ד ולקחת אותם לבית משפט, אם הם רוצים הסכם סודיות אז אולי יכאב להם הרבה יותר אם זה יתפרסם.

(לא יעוץ משפטי, אני בכלל עציץ)

פורסם
  • מחבר

כן,

הסכם סודיות הוא תקין במידה שהוא לא נעשה במטרה לעבור על חוק מסוים.

אם אתה ראית אותי רוצח מישהו וחתמת איתי על הסכם סודיות שאני מביא לך מיליון דולר ואתה לא חושף זאת, זה לא חוקי(אני מקווה),

ברור שיש הסכם סודיות חוקי כמו למשל בפטנטים...

אך השאלה האם בנושא מעילת כספים זה באמת תקף (אפילו חשד), על אף שלא בודאות אצליח להוכיח זאת בעקבות עוכרי הדין שלהם.

ושוב תודה על העזרה.

נערך על-ידי eran256

פורסם

למיטב ידיעתי, הסכם הדורש מאדם להסתיר מידע על עבירות כלשהן אינו חוקי - אך היות ותקבל כסף תמורת הסכם זה (ולו בעקיפין), יכול להיות שהעובדה הזו תזיק לך יותר משתועיל.

בנוסף, יש לשקול את האופציות העומדות בפני החברה אם תבחר לקחת את הכסף אך לא תעמוד בהבטחתך: גם אם החברה תתבע אותך ותדרוש את השבת הכספים, הרי שלא רק שהדבר יגרום להם עוד יחסי ציבור שליליים (וזה הרי מה שהם מנסים להמנע ממנו בעצם נוסח ההסכם הזה), אלא שאז דבר לא ימנע ממך לתבוע מהחברה את הכספים המגיעים לך כדין במקום אלו שקיבלת במסגרת ההסכם. ידוע לי על מקרים בהם חברות שילמו כספים ללקוחות תמורת הסכמי סודיות שכאלו, למשל בתחום הביטוח, כדי להמנע מפרסום שלילי או ממשפט פומבי, אבל אני לא מכיר מקרים בהם הרקע היה פעילות פלילית כלשהי מצד החברה - ובכל מקרה, מדובר במקרים כאלה על כספים שישנה מחלוקת לגביהם על השאלה האם הם מגיעים לאותו אדם או לא, ולא כאשר מדובר בכספים שבמפורש שייכים לאותו אדם, שאז באיזו זכות החברה מנסה להתנות את השבתם בהסכמים כלשהם?

אבל למרות הכל, עם כל חיבתי לדיונים משפטיים, זו נראית כמו שאלה לעורך דין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים