עבור לתוכן

בניית מערכת שקטה ככל האפשר במארז HAF XB

Featured Replies

פורסם

אתה קצת מפספס משקיע במאווררי NOCTUA אבל שם מאוורר קטן לערכת השבבים, המאוורר הזה יהיה רועש בהרבה מכלל המערכת ומעבר לזה הקירור שמגיע על הלוח אם יספיק עם סירקולציה מינימלית ככה שאין צורך להשקיע במיוחד.

• תגובות 48
  • צפיות 6.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

מאוורר ה-40 מ"מ הפיצפון הזה מרעיש ומעצבן אפילו במעבדה עם המון מכשירים/מחשבים ברקע.

בבית הוא יטריף אותי.

פורסם

^אני מסכים לגמרי^ זה די אוברקיל כל התוספות , אני חושב שכדאי שתישאר עם המאווררים שבאים עם המארז בברירת המחדל (2 קדימה מכניסים 1 מאחורה מוציא) קשה לי להאמין שהביצועים לא יספקו אותך.

להחליף מאווררים תמיד אפשר אח"כ אבל לפחות תוודא שיש באמת צורך..

• 2 שבועות מאוחר יותר...
  • 5 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר
ראיתי את זה למשל: Thermalright HR-05 - CHIPSET COOLER

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174&products_id=7255

HR-05-200x200.jpg

אם אני שם אותו על הצ'יפ המרכזי שמתחמם ב-VC707 במקום מאוורר ה-40 מ"מ המצחיק והרועש שיש שם הוא כבר "יתפוס רוח" מתנועת האוויר במארז לדעתי. הבעיה שהוא בניצב לכרטיס ולא יודע עם יכנס... הגובה שלו הוא מעט יותר מ-10 ס"מ (כלומר יוצא 10 ס"מ לרוחב לוח האם).

השגתי אחד כזה - איך מחברים אותו לכרטיס במקום המאוורר?

פורסם

בגדול אתה אמור לפרק מהכרטיס את המאוורר וההיטסינק שמתחתיו לנקות את המשחה\פד תרמי ואז לבדוק אם חורי העגינה של הקירור תואמים במרווחים לחורי העגינה של ההיטסינק המקורי. אם תואם תוודא שהברגים המקבעים מספיק ארוכים כדי לקבע את הבסיס בצורה טובה.

אם אין לך ידיים עדינות כדאי שתעזר במישהו שיש לו מושג כי אתה מתעסק עם חומרה לא סטנדרטית ולא זולה ככה שאתה צריך להיות זהיר.

אני לא רוצה לבאס אותך אבל יש סיכוי שזה לא יתאים.

פורסם
  • מחבר

לא מאמין שזה יתאים בגודל - יש שיטת עיגון חליפית?

אפשר לאלתר משהו סביר?

פורסם

יכול להיות שאפשר אבל זה יהיה פרויקט בפני עצמו.. , מרווחי החורים של ההיטסינק המקורי גדולים יותר או קטנים יותר מאלה של ההיטסינק החדש?

פורסם
  • מחבר

לדעתי גדולים יותר...

ממילא אין לי את מנגנון העיגון של הקירור - רק את הגוף עצמו :-(

היה צריך איזה סוג של דבק תרמי דו-צדדי חזק בטירוף :-)

פורסם

בדקת אגב אם המאוורר המקורי מרעיש לך בכלל או מספק טמפרטורות לא סבירות?

פורסם
  • מחבר

מרעיש בטירוף!

פורסם

אם יש לך כוח וזמן אז תבצע מדידה מדויקת של המרווחים ותכין שלי פלטות בהתאמה אישית - קל זה בטוח לא , ובטח שלא נוח אבל זה עניין של כמה רחוק אתה מוכן ללכת והעיקר לא לסבול את הרעש הזה.

פורסם
  • מחבר

הוצאתי את הכרטיס כדי לבדוק את גודל המאוורר וכאילו כד להכריח אותי להתמודד עם הבעיה, ההיטסינק פשוט נשר מהכרטיס יחד עם המאוורר שעליו.

כל מה שהחזיק אותו ל"מעבד" זו אכן מדבקה תרמית שהייתה מודבקת בצורה מרושלת לחלוטין - אתם יכולים לראות בתמונות את ה"פירורים" שנותרו על ה"מעבד".

וזה בכרטיס של ~4500$! לא יכלו להשקיע בזה קצת?!

אין שום נקודות עיגון, רק על ה-HS עצמו. לא לכרטיס.

אולי יש מאוורר 40 מ"מ שקט במקום....

פורסם

מה מחבר בין הפלסתיק ל HS קליפסים או רק הפד\מדבקה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים