עבור לתוכן

כיצד להסיר/לנתק דיסק קשיח לא תקין ?

Featured Replies

פורסם

שלומות,

מדובר על מחשב יישן עם מערכת הפעלה XP-SP3 ולוח אם של אסוס P4P800.

במחשב מותקנים 2 דיסקים קשיחים (SATA) כאשר על דיסק מספר 1 מותקנת מערכת ההפעלה XP והדיסק השני משמש לאיחסון מידע.

בשבוע האחרון הדיסק התחיל לעשות בעיות ובכול אתחול שני הייתי חייב להריץ את הפקודה CHKDSK /R אחרת המערכת לא הייתה עולה או שעולה ולא יכולתי להעתיק קבצים מסויימים.

החלטתי להתקין התקנה נוספת של XP על דיסק מספר 2 וההתקנה עברה בהצלחה והכול עובד וכרגע יש לי DUAL BOOT.

אני מעוניין להסיר את הדיסק הפגום שמספרו 1, לצערי המערכת לא עולה אם אני מסיר את הדיסק פיזית למרות שמערכת ההפעלה עולה מדיסק מספר 2.

מה עושים ?

גיבוי לכול המידע קיים לכן אין בעיה לנסות כול דבר ופקודות DOS קטנות עליי.

פורסם
  • מחבר

הפיתרון הזה ידוע לי אבל אין לי זמן להתקין מחדש את כול התוכנות שבחלקן גוזלות שעות של התקנה.

פורסם

איזה פקודות DOS? באיזה שנה הקפיאו אותך? :)

פשוט תדאג שיהיה בוט מהדיסק הקשיח השני לפני הראשון בביוס (אתה יכול לעיין בחוברת של הלוח לפני שאתה מגשש שם).

הbootloader של Windows XP עובד בדיוק כמו bootloader אחר בכך שהוא מצביע על דיסק פיסי ומחיצה לוגית.

פורסם

EasyBCD לא יודע (וגם לא אמור לדעת) לעבוד עם NTLDR.

בלי קשר לעובדה שזה לא קשור לבעיה שלו.

פורסם
  • מחבר
איזה פקודות DOS? באיזה שנה הקפיאו אותך? :)

פשוט תדאג שיהיה בוט מהדיסק הקשיח השני לפני הראשון בביוס (אתה יכול לעיין בחוברת של הלוח לפני שאתה מגשש שם).

הbootloader של Windows XP עובד בדיוק כמו bootloader אחר בכך שהוא מצביע על דיסק פיסי ומחיצה לוגית.

עשיתי את שכתבת בשלב הראשון ולצערי המערכת לא עולה גם אם אני מנתק פיזית את הדיסק הקשיח שאני רוצה להעיף.

גם לא קיימת לי אפשרות בביוס לקנפג סדר עלייה של שני דיסקים קשיחים.

למה DOS ? אני נולדתי לעולם ה-DOS אבל מכיר גם את הממשק של WINDOWS.

מצורף צילום מסך של הדיסקים אצלי במחשב וגם קובץ ה-BOOT.

פורסם
  • מחבר

כן הורדתי את התוכנה ואני אבדוק את התעוד שלה והאפשרויות.

תודה.

פורסם

גם אני עבדתי עם DOS לפני עשרים שנה. זה לא אומר שאני עובד המערכת הפעלה הזאת היום.

תדביק לפה את התוכן של boot.ini שנמצא בתיקיית שורש של כונן C.

עריכה: ראיתי שכבר צירפת אותו.

תשים לב שמוגדר לך rdisk 1 ולא 0.

פורסם
  • מחבר

אכן התוכנה לא מתאימה למקרה שלי.

בהודעה מספר 8 צירפתי את קובץ ה-BOOT.INI כקובץ מצורף וגם צילום מסך של הדיסקים.

השאלה האם גם את קובץ BOOT.INI והקובץ NTLDR ו-NTDETECT אני צריך להעביר בצורה מסויימת מהדיסק הבעייתי לדיסק (1) לדיסק מספר (2) ?

כיצד לעשות זאת נכון ?

תודה.

פורסם

אתה לא צריך להעביר כלום. ניתן לבנות את הbootloader מחדש על הדיסק ה"חדש". כמובן, מה שכתבתי לגבי מיפוי של התקו איחסון.

פורסם
  • מחבר

אתה מתכוון רק לערוך את קובץ ה-BOOT.INI ?

הקובץ נמצא בדיסק שאני הולך להעיף אז איך המערכת תבנה קובץ חדש על הדיסק שמספרו 2 ?

אני מפספס משהו ?

פורסם

חפש בגוגל rebuild bootloader windows xp. זה לא תהליך מסובך.

פורסם
  • מחבר

תודה לכול העוזרים.

בסוף התקנתי מחדש את מערכת ההפעלה.

פורסם

זה לא היה נחוץ, אבל לפחות קיבלת את התוצאה הרצויה. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים