עבור לתוכן

קירור מים ל R9 290

Featured Replies

פורסם

לא.

(למי שרוצה לחסוך כניסה לקישור, זה בלוק 290\290X של EK)

פורסם
  • מחבר
לא.

(למי שרוצה לחסוך כניסה לקישור, זה בלוק 290\290X של EK)

תודה על התשובה.

איך בדרך כלל אז מחברים קירור מים לבלוק של כרטיס מסך?

פורסם

בונים קירור מים.

קונים משאבה, רדיאטור, מחברים וכו'..

עושים את זה רציני, זה לא מיועד להתחבר למערכות ממולאות מראש.

יש תחום שלם על זה.

כל החלקים שמיועדים לקירור מים "מקצועי" (ככה חלק אוהבים לקרוא לזה, אני משמיט את המקצועי) בדרך כלל מגיעים עם הברגות סטנדרטיות (הסטנדרט הוא רבע אינץ', G1/4" ) שאליהן מתברגים מחברים, והמחברים מחזיקים את הצינורות במקום.

זה מחבר לחץ, מחבר נפוץ יחסית אך יקר. יש את המחבר עצמו, ואום שלוחץ את הצינור ומחזיק אותו במקום.

מחברי לחץ יש ממגוון חברות, צורות וצבעים. החברה הנפוצה ביותר היא ביטספאוור (מה שבתמונה) והיא מציעה מגוון אדיר של מחברם מסוגים שונים.

Xj01oqnl.jpg

פורסם
  • מחבר
בונים קירור מים.

קונים משאבה, רדיאטור, מחברים וכו'..

עושים את זה רציני, זה לא מיועד להתחבר למערכות ממולאות מראש.

יש תחום שלם על זה.

אבל זה כאב ראש... (לטפל בזה כל כמה זמן וכל זה)

בטוח שאין שום דרך לחבר את זה למערכת ממולאת מראש?

פורסם

לצערי, לא.

דבר ראשון, החלק שיושב על המעבד הוא גם המשאבה, ולכן אי אפשר להוציא אותו מלולאת הקירור, הוא חייב להיות שם כדי להזרים את המים.

דבר שני, המשאבה הפיצית, המסכנה, החלשה והלא אמינה בעליל שמורכבת במערכות האלה, לא תצליח לדחוף את המים דרך הבלוק הגדול הזה בנוסף לבלוק הקיים במהירות סבירה.

דבר שלישי, הרדיאטור הכלול איננו מתקדם, קטן, ומתוכנן לעבוד בתנאים מאוד מסוימים, לסלק חום של כרטיס מסך יכול להיות שיהיה גדול עליו.

דבר רביעי, אחרון, והחשוב מכל - החלקים האלה ללא הברגות, או מחברים, הכל פלסטיק. כדי להוציא את הצינור תצטרך לשבור את המחבר, ולחבר חזרה בכלל סיפור.

להוסיף עוד בלוק עם מחברים שונים לגמרי - בלתי אפשרי.

אבל, יש קומבינות שמאפשרות הרכבת אחת מהמערכות המוכנות האלה ישירות על הכרטיס בעזרת מתאם מיוחד, והחלק שיושב על המעבד יושב על ליבת כרטיס המסך.

זה החיסרון גם, כי הפתרון הזה הוא לליבה בלבד, למייצבי המתח ולזכרונות צריך למצוא פתרון פסיבי \ אקטיבי שישלב גופי קירור קטנים ומציקים ללא בקרה על יעילותם.

NZXT הראו כזאת בקומפיוטקס, שמאפשרת להרכיב את סדרת ה"קראקן" שלהם על כרטיס מסך באמצעות מגשר מיוחד. ואם זה מתאים לקראקן, זה יתאים כמעט לכל מערכת AIO מתוצרת אזטק (NZXT, קורסאיר ואנטק לא מייצרים את המערכות האלה, הם נותנים מפרט רצוי, ואזטק מביאה להם דגם שעונה לדרישות, הם אורזים יפה, שמים מדבקה ונותנים שם מפוצץ)

פורסם
  • מחבר
לצערי, לא.

דבר ראשון, החלק שיושב על המעבד הוא גם המשאבה, ולכן אי אפשר להוציא אותו מלולאת הקירור, הוא חייב להיות שם כדי להזרים את המים.

דבר שני, המשאבה הפיצית, המסכנה, החלשה והלא אמינה בעליל שמורכבת במערכות האלה, לא תצליח לדחוף את המים דרך הבלוק הגדול הזה בנוסף לבלוק הקיים במהירות סבירה.

דבר שלישי, הרדיאטור הכלול איננו מתקדם, קטן, ומתוכנן לעבוד בתנאים מאוד מסוימים, לסלק חום של כרטיס מסך יכול להיות שיהיה גדול עליו.

דבר רביעי, אחרון, והחשוב מכל - החלקים האלה ללא הברגות, או מחברים, הכל פלסטיק. כדי להוציא את הצינור תצטרך לשבור את המחבר, ולחבר חזרה בכלל סיפור.

להוסיף עוד בלוק עם מחברים שונים לגמרי - בלתי אפשרי.

אבל, יש קומבינות שמאפשרות הרכבת אחת מהמערכות המוכנות האלה ישירות על הכרטיס בעזרת מתאם מיוחד, והחלק שיושב על המעבד יושב על ליבת כרטיס המסך.

זה החיסרון גם, כי הפתרון הזה הוא לליבה בלבד, למייצבי המתח ולזכרונות צריך למצוא פתרון פסיבי \ אקטיבי שישלב גופי קירור קטנים ומציקים ללא בקרה על יעילותם.

NZXT הראו כזאת בקומפיוטקס, שמאפשרת להרכיב את סדרת ה"קראקן" שלהם על כרטיס מסך באמצעות מגשר מיוחד. ואם זה מתאים לקראקן, זה יתאים כמעט לכל מערכת AIO מתוצרת אזטק (NZXT, קורסאיר ואנטק לא מייצרים את המערכות האלה, הם נותנים מפרט רצוי, ואזטק מביאה להם דגם שעונה לדרישות, הם אורזים יפה, שמים מדבקה ונותנים שם מפוצץ)

טוב תודה.... להתחיל דבר כזה זה חתיכת פרוייקט (ומרגיש לי גם פרויקט יקר) אז אני אוותר על זה...

יש לך מושג איך יהיה הכרטיס עם הקירור Vga Cooler GELID ICY Rev. 2

הרבה יותר טוב מהקירור סטוק? וגם אם הכרטיס שלי מ TMS ואני קונה את הקירור מ TMS ומבקש שהם ירכיבו לי אותו אני אאבד אחראיות?

וגם איזה קירור אוויר נראה לך יותר איכותי ה

Vga Cooler GELID ICY Rev. 2

או ה

Arctic Accelero Xtreme III

http://www.tomshardware.com/reviews/r9-290-accelero-xtreme-290,3671.html

פורסם

שניהם אחלה קירורים.

האקסלרו פופולרי יותר.

תקבל ביצועי קירור הרבה יותר טובים מסטוק, אני לא יכול לנבא כמה, אבל צפה לירידה של 30 מעלות לפחות. (שום הבטחה)

בנוסף, המחשב שלך לא ימריא במאמץ (איזה באסה לשחק באיזה משחק ולחפש לאן הכרטיס שיגר את עצמו) ויהיה שקט באופן דרסטי.

אתה תאבד את האחריות.

כן, קירור מים זה פרוייקט יקר (מאוד) כואב לי אפילו לחשב כמה הוצאתי על זה עד עכשיו, ונחש מה? אני עוד על אוויר -_-

פורסם
  • מחבר
שניהם אחלה קירורים.

האקסלרו פופולרי יותר.

תקבל ביצועי קירור הרבה יותר טובים מסטוק, אני לא יכול לנבא כמה, אבל צפה לירידה של 30 מעלות לפחות. (שום הבטחה)

בנוסף, המחשב שלך לא ימריא במאמץ (איזה באסה לשחק באיזה משחק ולחפש לאן הכרטיס שיגר את עצמו) ויהיה שקט באופן דרסטי.

אתה תאבד את האחריות.

כן, קירור מים זה פרוייקט יקר (מאוד) כואב לי אפילו לחשב כמה הוצאתי על זה עד עכשיו, ונחש מה? אני עוד על אוויר -_-

אפילו אם קניתי גם את הקירור החדש וגם את הכרטיס מסך מ TMS

(ואפילו שאבקש מהם להרכיב לי אותו?)

פורסם

אני לא יודע לגבי זה, הייתי מדבר איתם אם הם מוכנים לקחת אחריות.

אבל אחריות יצרן \ יבואן אתה תאבד בכל מקרה (החנות תצטרף לספוג את הנזק במקרה של תקלה)

אגב, פה לא מצטטים הודעה שמעליך, זה יוצר באלגן בדיון וכפילויות.

גם ככה אין התראות כאן, ציטוט לא עוזר למשתמש המצוטט לשים לב שציטטו אותו, מקבלים התראה על הודעה חדשה בדיון.

פורסם
  • מחבר

אהה ... אחלה חחח (FX* בלבל אותי כבר)

טוב יצרתי קשר עם TMS ואני מחכה לתשובה

תודה על כל העזרה שלך!

פורסם

עדכן אותנו :)

בכיף ;)

פורסם

בחייך,

עברו כבר כמה חודשים מאז שסיפרת לי מה אתה קונה :D

פורסם

*בודק הודעות פרטיות ישנות*

כן חח, מאז השתנו הרבה דברים. את הקנייה האחרונה עשיתי רק לפני שלושה ימים, וגם זה מתעקב בגלל בעיות מלאי ושינויי רגע אחרון.

אני מצפה להכל להיות בארץ בעוד שבועיים, בתקווה לא להיתפס במכס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים