עבור לתוכן

התייעצות לגבי תקלה/הערכת המעבד

Featured Replies

פורסם

שלום ידידיי.

יש ברשותי מחשב שולחני שבזמנו (כשרכשתי אותו) היה נחשב מפלצת. כמה שנים טובות לא השתמתשי בו ועכשיו רציתי לחזור להשתמש בו.

יש בו מעבד סופר חזק אבל די ישן, אינטל core 2 quad extreme, זה הקישור.

לוח האם שלי הוא של ג'יגה בייט, זה הקישור.

ניסיתי להתקין win7 על המחשב, הצלחתי לראות הכל ברזולוציה של 640X480 עם הכ.מסך הישן שלי. כאשר התקנתי את הדרייבר של הכ.מסך, המחשב הפסיק לעבוד. השאלות שלי הן:

1) האם הבעיה היא בכ.מסך? האם המידע שסיפקתי לכם מספיק כדי לדבג את הבעיה כך שאני יכול להיות בטוח שהבעיה בכ.מסך?

2) במידה וזה כן הכ.מסך, האם שווה לקנות כ.מסך חדש (חשבתי על הכ.מסך Radeon HD 7770 ) על המעבד הזה? ז"א שאלתי היא האם המעבד הזה עדיין נחשב טוב ויכול לשרת אותי כמה שנים?

3) הבעיה שהלוח אם הזה תומך במקסימום 4GB זכרון מסוג DDR3, ו 8GB זכרון מסוג DDR2. האם שווה לקנות היום 8GB זכרון DDR2? או שפשוט עדיף להחליף את הלוח אם יחד עם הכ.מסך

3.5) במידה ואני מחליף את הלוח אם, האם קיים לוח אם כיום שיתמוך במעבד הזה?!

חברים ממש תודה, אני בפרשת דרכים וצריך את עזרתכם. אשמח אם תוכלו לעזור לי :)

למקרה שאתם שואלים לאילו משחקים הכ.מסך, המשחקים שלהם אני זקוק לכ.מסך הזה הם בעיקר league of legends, skyrim, משחקי COD למניהם, ו FALLOUT4 בתקווה שיצא :)

חוץ מזה אני גם מתכנת במקועי ובזמני הפנוי, אך בחומרה אני לא כ"כ מבין.

תודה רבה!

פורסם

קודם כל - תנסה לפתור את הבעיה של כרטיס המסך לפני שאתה חושב להחליף אותו:

1. אני מניח שעשית את זה בהתחלה, אבל תוודא שאתה משתמש בדרייבר המעודכן ביותר מהאתר של יצרן ערכת השבבים של כרטיס המסך (סביר להניח שיש לך כרטיס מסך של Nvidia או AMD/לשעבר ATI). אם זה לא עוזר, תנסה להשתמש בדרייבר שקיבלת עם כרטיס המסך (זה שבדיסק ההתקנה, אם עדיין יש לך אותו). הסיכוי קלוש, אבל אולי זה יפתור לך את הבעיה. חוץ מזה אתה צריך לוודא שהתקנת את הדרייברים של לוח האם לפני שאתה מנסה להתקין את הדרייבר של כרטיס המסך.

2. לאחר מכן הייתי מנסה הוא לנתק את כרטיס המסך מהלוח ואז להחזירו. יכול להיות שהוא פשוט לא יושב טוב בחריץ ולכן הוא לא עובד בצורה תקינה.

3. אם כבר פתחת את המחשב, תבדוק שהכל מחובר כמו שצריך, ובפרט חיבורי המתח לכרטיס המסך (אם יש צורך בכאלו). בנוסף תסתכל טוב על הלוח ועל כרטיס המסך ותראה אם יש קבלים מנופחים/מפוצצים.

4. אתה תמיד יכול לנסות להתקין את כרטיס המסך במחשב אחר ולראות אם הבעיה קיימת גם במחשב השני. כך תוכל לדעת בוודאות אם הבעיה היא בכרטיס המסך או לא.

5. נסה להפעיל את המחשב ממערכת הפעלה live כלשהי (מערכת הפעלה שרצה מ CD/DVD ולא דורשת התקנה כלשהי) ותראה אם כרטיס המסך מזוהה ועובד בצורה תקינה. אם כן - הבעיה שלך היא כנראה תוכנתית (דרייבר לא תקין או מערכת הפעלה לא תקינה).

6. תמיד קיימת האפשרות שיש בעיה חומרתית - בכרטיס המסך, בלוח או בספק הכח וזה הגורם לבעיה. במקרה כזה אין מנוס מהחלפת רכיבים עד לאיתור הרכיב הפגום.

בקשר לקניית כרטיס מסך חדש - זה לא התחום שלי, ויש פורום כרטיסי מסך שבו כנראה יוכלו לעזור לך יותר, אבל אני אישית לא הייתי משקיע יותר מ 300-400 ש"ח בכרטיס מסך למחשב כזה, למרות שיש לו מעבד טוב. שים לב שייתכן שתצטרך להחליף ספק כח, מכיוון שכרטיס מסך חזק יותר ככל הנראה ידרוש יותר הספק ואולי גם חיבורי מתח שאין בספק הנוכחי שלך.

בקשר למעבד - לי יש מעבד הרבה יותר חלש (E4300, ראה מפרט בצד), שבו אני משתמש כבר 6 וחצי שנים ואני עדיין מרוצה ממנו. מצד שני, אני לא מריץ משחקים כבדים, אז המעבד הוא פחות קריטי עבורי. במקרה שלך יש לך את אחד המעבדים הכי חזקים לסוקט 775, אבל הוא עדיין לא שקול למעבד Core i5 "פשוט", כמו ה 4430. הנה השוואה בסיסית ביותר בין המעבדים:

http://www.cpu-world.com/Compare/48/Intel_Core_2_Extreme_QX9650_vs_Intel_Core_i5_i5-4430.html

בקשר לזיכרון - זיכרון מסוג DDR2 הולך ונעלם מהעולם, ולכן מחירו הולך וגדל. לא ממש משתלם לקנות זיכרון DDR2 היום, אבל אולי תוכל למצוא מודולים משומשים בזול.

בקשר להחלפת הלוח - אם אתה כבר מחליף לוח וכרטיס מסך, אני לא רואה טעם להישאר בסוקט 775. זה לא משתלם בכלל להחליף רק את הלוח למחשב כזה - סביר להניח שגם אם תמצא לוח מתאים חדש הוא יהיה יקר, ואני לא חושב שמשתלם לקנות לוח משומש (אין אחריות, אתה לא יודע בוודאות שהוא תקין וכד'). במקרה כזה יהיה עדיף ללכת על מעבד Core i5 לפחות (בכדי שתישאר עם 4 ליבות) ו 8GB של זיכרון DDR3 (ראה השוואה בין המעבד שלך למעבד Core i5-4430 למעלה).

מקווה שעזרתי.

פורסם

לאיזה תשובה אתה מצפה עם "המחשב הפסיק לעבוד." ??

פורסם

ברור שיש לו גישה לאינטרנט, כי הוא כתב פה בפורום לאחר שהבעיה התחילה...

אבל אתה צודק - הייתי צריך לבקש ממנו הסבר מדוייק יותר לגבי "המחשב הפסיק לעבוד". אני פשוט הנחתי שהמסך הפסיק להציג (עבר למצב stand by).

בקשר לבעיה - אם הבעיה היא רק במערכת ההפעלה, אז יש להיכנס קודם במצב בטוח בכדי לבדוק אם מערכת ההפעלה עולה ואז לעדכן את הדרייברים. כל שאר הדברים שכתבתי לא מושפעים מכך ש"המחשב הפסיק לעבוד".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים