עבור לתוכן

לאחר קניה של הכרטיס מסך READON R9 280X

Featured Replies

פורסם

שלום.

לאחר התייעצות פה לגבי קניית

כרטיס מסך

. רכשתי את הכרטיס

מסך GIGABYTE Radeon R9 280X Windforce X3 3GB

.

ולאחר הרכבה קלה ופרמוט המחשב, ניסיתי להשתמש בו במשחק מחשב America's Army PG וGTA IV.

וראיתי שהכרטיס המסך הישן readon

7850

עבד עם המשחק הרבה יותר טוב. (למשל בכניסה מחודשת של הסריבר הייתי בין הראשונים ועכשיו אני בין האחרונים, כניסה לוינדוס ויציאה באמצע המשחק קשה לו מאוד ולוקח לו זמן [כמה דוגמאות קטנות].) לי נראה שהכרטיס לא עובד כ"כ טוב.

רציתי לשאול מה יכולה להיות הבעיה , אני חושב שאולי שהספק הוא הבעיה

Seasonic 750Watt, Modular, Active PFC, 80PLUS Silver

שרכשתי מTMS מלפני כשנה וחצי.

השאלה אם זה בעיה בספק אפשר שהמחשב יעלה אבל הכרטיס לא יעבוד כמו שצריך?

אני גם ככה מתכוון לקנות ספק חדש בשבוע הבא אבל השאלה אולי יש בעיה אחרת.

רציתי גם לשאול האם יכול להיות שזה בעיה בכרטיס עצמו? יש איזה תוכנה שבודקת כזה דבר?

עשיתי עדכון לדרייבר הכי חדש מהאתר של AMD והבעיה ממשיכה משחקים שעבדו לי חלק בעבר אם הכרטיס מסך Readon 7850 2gb לא עובדים לי אם הR9 280X.

GTA IV בכלל לא נותן לי לעלות את הגרפיקה הוא טוען שיש לי כרטיס ממש חלש וזה על רזולוציה 800X600 ולא מביא לי לשנות כלום.

http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/latest-catalyst-windows-beta.aspx

AMD Catalyst™ 13.11 Beta Driver for Windows®

אשמח לשמוע עצות לפתרון הבעיה.

מפרט המחשב:

מעבד: lvy bridge QuatCore Intel Core i5-3570K 3.40GHz

לוח אם: Gigabyte - GA-Z77M-D3H

כרטיס מסך: GIGABYTE Radeon R9 280X Windforce X3 3GB

זיכרון: 16.0GB DDR3 Kingston

מערכת הפעלה: Windows 7 - 64 סיביות

כונן קשיח: Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3

ספק כוח: Seasonic 750Watt, Modular, Active PFC, 80PLUS Silver

מסך: Philips Ultra Slim LED Full HD 1080p Aspect ratio:16:9 - 21.5 inch/54.6 cm - Max Resolution 1920 x 1080@60Hz - 2Ms ‏229CL2SB

שמתי שתי תמונות שמראות איך חברתי תכרטיס מסך חברתי אותו אם מתאם שהגיע לי אם הכרטיס מסך כי החוטים של הספק לא ניכנסו.

IMG_3328.jpg

IMG_3327.jpg

פורסם

חיברת עם 6P ועוד 8P (לרוב בא כ6+2) לספק כח ? תפתח GPU-Z בזמן שאתה מאמץ את הכרטיס ותבדוק באיזה תדרים הוא עובד.

עריכה ,ראית שהוא מחובר לספק כח , אבל תנסה למצוא את כבל ה6+2 המקורי ולחבר איתו ..

פורסם
  • מחבר
חיברת עם 6P ועוד 8P (לרוב בא כ6+2) לספק כח ? תפתח GPU-Z בזמן שאתה מאמץ את הכרטיס ותבדוק באיזה תדרים הוא עובד.

שמתי תמונות ו איפה אני בודק על איזה תדרים הוא עובד יש לי תתוכנה CPU-Z נכנסתי לGraphics אבל לא מופיע שמה כלום

- - - תגובה אוחדה: - - -

עשיתי מה שאמרת אתה התכוונת לזה?

IMG_3329.jpgdxiblz2ej

איך אני יכול לבדוק על איזה תדרים הוא עובד??

פורסם

תשים לב שכתבתי GPU-Z ולא CPU-Z .

פורסם

מה שאתה מתאר נשמע כמו זמני טעינה שקשורים לקשיח בכלל, למשל בגלל SSD מהיר אני בין הראשונים להכנס.

הכרטיס אמור לקבל כ-250W, קח בחשבון שחיבור מולקס הלבן יתן לין כ-60W ויכול לספק אולי קצת יותר, חיבור 6 פין ישירות מהספק יתן כ-100W, חיבור 8 פין ישירות מהספק יתן 150W וחריץ ה-PCI E נותן עוד כ-75W.

נסה להסיר את הדרייבר בדרך הבאה ולהתקין את העדכני ביותר:

http://hwzone.co.il/community/threads/526511-%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%A1%D7%A8%D7%AA-%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%91%D7%A8-%D7%9C%D7%9B%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%A1-%D7%9E%D7%A1%D7%9A-%D7%91%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%94-%D7%99%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%94#.Up4V3sRdXMs

פורסם
  • מחבר

- - - תגובה אוחדה: - - -

עשיתי מה שאמרת אתה התכוונת לזה?

IMG_3329.jpgdxiblz2ej

כרגע הכרטיס מסך מחובר ככה ישירות מהספק זה בסדר החיבור זה אמור להיות ככה ??

הורדתי את החיבור הלבן וחיברתי ישירות מהספק הבנתי איך לחבר את זה השאלה שלי אם זה אמור להראות ככה כמו בתמונה?

פורסם

6pin נותן 75W, הצהוב של ה4 פין בתאוריה יכול לתת עד 132W ב12V ,כן זה החיבור האופטימלי 6 ו8 פין ישירות מהספק

תעלה תמונה כמו שביקשו מהgpu-z

פורסם
  • מחבר
6pin נותן 75W, הצהוב של ה4 פין בתאוריה יכול לתת עד 132W ב12V ,כן זה החיבור האופטימלי 6 ו8 פין ישירות מהספק

תעלה תמונה כמו שביקשו מהgpu-z

אתה מתכוון לזה?

צלמתי את זה אחרי שעשיתי לו בדיקת מאמץ בערך 4-5 דקות בתוכנה Heaven Benchmark 4.0 והוא ניתקע מלא הFPS נופל.

eeeeeeeeee.jpg

פורסם

הנתונים הישבים נראים בסדר (הכרטיס מזוהה כראוי) תנטר בזמן מאמץ (log to file בgpuz) או עם msi after burner תוכל לראות גראפית ותראה מה קורה, טמפ' חריגה האם הכרטיס מנוצל וכו', יש עדכון ביוס למרות שבמצב כזה עם כרטיס חדש לא בטוח שכדאי לעדכן (שלא יקרה משהו והאחריות תתבטל) יכול להיות שהוא תקול

פורסם

בקשר ל IV יש למשחק בעיה עם כרטיסים מעל 2 גיגה-ראם ..

חפש בגוגל מדריך או ביוטיוב יש איזה קומבינה שם לשנות משהו בCFG אם אני לא טועה שמשנה את העניין הזה

תנסה על משחק כבדים אחרים ... BATTLEFIELD או CRYSIS וכד' ..

בכל אופן אם אתה מריץ HEAVEN תן לו שעה , ותסתכל שאין דרופים חזקים ב FPS לאזור ה 2-5 ...אם קורה משהו כזה יש כנראה בעיה בכרטיס , - אבל כמו שאתה אומר שלא הייתה שום בעיה קודם לכן עם ה 7850 ..

- יש לך ספק חזק מאוד , הכרטיס החדש לא מדגדג לו בכלל ..

- אולי זו אכן בעיה עם הכרטיס החדש , תנסה לבדוק אצל חבר לראות אם הבעיה ממשיכה עם אותה תוכנה .. ( במידה וכן תפעיל אחריות )

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

האמת שאת ה

BATTLEFIELD 4 הוא מריץ לי חלק בלי בעיה אבל זה מוזר שבמשחקים אחרים כמו

Call of Duty Ghosts \ Metro Last Light \ farcry3 \Hitman Absolution

יש די הרבה תקיעות מסך ומרגישים שהכרטיס לא מריץ את זה חלק..

יש לי כמה שאלות אם תוכלו לעזור לי בבקשה...

איך אני יכול לעשות עידכון ביוס ? ומה הסיכונים שיכולים לקרות לי מעדכון ביוס?

מה הכוונה "ותסתכל שאין דרופים חזקים ב FPS לאזור ה 2-5 " ??

ומה זה הכוונה "תנטר בזמן מאמץ (log to file בgpuz)" ??

אני האמת משתמש בתוכנה msi after burner בשביל להגביר את מהירות המאוור אבל איך אני בודק שמה אם הכרטיס מנוצל כראוי ?

מה הכוונה תנטר?

זו תמונה מ MSI AFTER BURNER בזמן מנוחה

333333333333.jpg

eeeee.jpg

תודה מראש אני מאוד מבואס ומקווה שהכרטיס בסדר כי מכרתי כבר תישן ואין לי כרטיס מסך מובנה אז אם אני ישלח אותו לבדיקה אני יתקע בלי מחשב..

פורסם

יש לך כרטיס מובנה.

פורסם

תנטר במאמץ לא במנוחה

פורסם
  • מחבר
תנטר במאמץ לא במנוחה

כמה זמן לעשות לו בדיקת מאמץ ובאיזה תוכנה ?

זה בזמן מאמץ מהתוכנה

rrrrrrrrr.jpg

rrrrrrrrr434.jpg

יש פה שלוש כרטיסי מסך אותו דגם איך אני יכול לדעת מה הדגם שיש ברשותי בשביל לעשות עידכון ביוס ואיך עושים עידכון ביוס?

1) http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=4847#ov

2) http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=4845#ov

3) http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=4793#ov

אני קניתי את הדגם הזה מTMS אבל לא מפורט עליו יותר מידי.

https://www.tms.co.il/product/12964

פורסם
  • מחבר

בדיקת מאמץ כרטיס מסך R9 280X

משך זמן הבדיקה: 15 דקות

רוב זמן הבדיקה הFPS נע על: 24-27

Max temperature: 77c

רוב זמן הבדיקה temperature: 76c

הבדיקה נעשתה על רזולוצית מסך 1920X1080

(X0 MSAA)

הבדיקה נעשתה בתוכנה FURMARK V.1.10.1 BURN-IN-BENCHMARK

CPU USAGE:99%

image.jpg

image.jpg

אז הכרטיס שלי בסדר? או להפעיל אחריות כי הוא עדין ניתקע לי אפילו בבדיקה תקיעות קטנות כאלו.

תודה מראש

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים