עבור לתוכן

מארז קטן וחם לו

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

יש רק לוח ומעבד :-)

בדקתי מאוורר קדמי + אחורי שהיה במקור.

בדקתי שניים קדמי ואחד אחורי.

בדקתי, את מה שיש עכשיו...

• תגובות 48
  • צפיות 6.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הייתי מנסה גם 2 קידמיים להכניס אויר ואחורי + עליון להוצאת אויר.

זוהי קונפיגורציה יעילה בדרך כלל ושווה לבדוק אותה, אולי הטמפ' בדיסקים תשמר והטמפ' בלוח (צ'יפסט ירד).

פורסם
  • מחבר

אין לי בעיה לנסות, אבל הבעיה היא רק הדיסקים. הלוח/מעבד בסדר גמור.

פורסם

שווה. פליטת אויר אחורה עדיפה לרוב מאחר ויש לאויר לאן להיזרק. למטה יש לחץ סטטי גבוה יותר.

לא בטוח שהתוצאה תהיה טובה יותר אבל שווה לנסות.

פורסם

^מחזק.

אל תשכח שאויר חם עולה למעלה ולכן הכיוון רק יועיל

אמנם עכשיו הטמפרטורה מצויינת, אבל אל תשכח שעכשיו חורף והאויר ממילא נעים יותר, כדאי לך למקסם ביצועים בשביל הקיץ או סתם שלא יהיה מזגן והכל יהיה סגור או שיעבוד מגהץ או פן בקרבת מקום או שיהיה קצת יותר אבק. לא חסר סיבות וכו'

פורסם
  • מחבר

רוב החום מתרכז (משמעותית) בדיסקים ולא בלוח (הריק), אבל אין שום בעיה להעביר את המאוורר התחתי לחלק העליון של המארז.

פורסם

רוב החום מתרכז (משמעותית) בדיסקים ולא בלוח (הריק)

הבנתי את זה.

אבל היות ובשביל לקרר את הדיסקים לא מספיק לדחוף בינהם אויר קר אלא צריך גם למשוך את החם שלא יעמוד מאחוריהם, אם אתה מושך אותו כלפי מטה וכח העילוי מושך כלפי מעלה הוא ישאר לייד הדיסקים (במידה מסוימת) ויפגע בסרקולזיה של האויר גם מלהימשך אחורה..

אם יש אוורור טוב במארז זה לא רק קשור ללוח למרות שהוא במרכז והדיסקים בצד, אלא זה נוגע לכל חלק שמקומו בתוך המארז, כי הרבה פחות משנה המיקום הספציפי בתוך המארז לעומת השאלה אם יש תנועה של אויר. (בדיוק כמו שאם תפתח חלונות בכל צידי החדר לא משנה איפה תעמוד האויר יהיה קר יותר מאשר שתעמוד בצמוד לחלון יחיד שפתוח ואין צורך להרחיב בזה)

פורסם
  • מחבר

סיפור חיי ;-)

פורסם
  • מחבר

[עדכון]

• 2 מאווררים קדמיים (צמודים לקלובי הדיסקים) - מכניסים אויר
  • מאוורר אחורי/עליון - מוציא אויר
  • מאוורר עליון - מוציא אויר

על פניו נראה שהטמפ' ירדה מתחת ל30 (!).

לא יודע אם זה בגלל הזרימת אויר או הגשם בחוץ אבל מגניב :)

עכשיו, אפשר לחזור לבעיית השקט.

אני צריך שני מאווררים:

1. מאוורר 120
  2. מאוורר 140 (בשביל החלק העליון, למרות שכרגע יש שם 120).

המלצה?

פורסם

כמו שרשם אבי לוי אך לא נראה לי שהקשבת, שים מאוורר שימשוך אוויר מכלוב הקשיחים, ככל הנראה איך בניהם מספיק מרווח כדי שאוויר יעבור חופשי ואתה חייב ליזור לו להמשך משם.

חוץ מזה, מאוורר שמוציא בחלק התחתון של המארז לא עובד, אין פה קסמים ואין חדש תחת השמש, אוויר חם עולה למעלה זו עובדה.

פורסם
  • מחבר

אם לא את כל הדיון, לפחות תקרא את החלקים האחרונים לפני שאתה אומר שמישהו לא מקשיב.

בעיקר את החלקים בהם כבר אין מאוורר תחתי ושעכשיו הטמפרטורה נראית תקינה.

פורסם

טוב, לוקח את המילים שלי בחזרה, העיקר שעכשיו זה בסדר.

פורסם

בנוגע למאווררים, אם לא קנית עדיין, אני בדרך כלל מזמין באתר quietpc.com, זוהי חנות אינטרנט ב UK אשר מפרסמת גם מחירים בשקלים ועלויות משלוח (זולות יחסית). השירות שלהם מהיר ומצויין אך כמובן זה לוקח ימים עד שבוע להגיע.

יש להם טבלה (למשל ל 120 ממ) של [מחיר - רעש - CFM] אותה תוכל למיין לנוחיותך (הערכים הם נתוני יצרן ולא טסט):

http://www.quietpc.com/120mmfans

*אגב את יכול להשאיר 120 למעלה אלא אם חשוב לך למקסם קירור.

המאווררים הטובים הם של Noctua כמובן אבל תוכל לראות אלטרנטיבות זולות יותר, למשל Reeven ColdWing 120mm:

http://www.quietpc.com/rv-120-fan-800

אשר ניסיתי והופתעתי לטובה מהרעש ודחיפת האויר שלו (לעומת המחיר כמובן).

אם תזמין יותר מאחד זה כבר ישתלם כספית, בגלל כל הוריאציות והיצרנים נוח לקנות מאווררים ברשת ובארץ המגוון נמוך וזה יקר.

אולי יש אפשרויות זולות יותר אבל החנות הזאת טובה לי ועליה אני ממליץ.

פורסם
  • מחבר
בנוגע למאווררים, אם לא קנית עדיין, אני בדרך כלל מזמין באתר quietpc.com, זוהי חנות אינטרנט ב UK אשר מפרסמת גם מחירים בשקלים ועלויות משלוח (זולות יחסית). השירות שלהם מהיר ומצויין אך כמובן זה לוקח ימים עד שבוע להגיע.

יש להם טבלה (למשל ל 120 ממ) של [מחיר - רעש - CFM] אותה תוכל למיין לנוחיותך (הערכים הם נתוני יצרן ולא טסט):

http://www.quietpc.com/120mmfans

*אגב את יכול להשאיר 120 למעלה אלא אם חשוב לך למקסם קירור.

המאווררים הטובים הם של Noctua כמובן אבל תוכל לראות אלטרנטיבות זולות יותר, למשל Reeven ColdWing 120mm:

http://www.quietpc.com/rv-120-fan-800

אשר ניסיתי והופתעתי לטובה מהרעש ודחיפת האויר שלו (לעומת המחיר כמובן).

אם תזמין יותר מאחד זה כבר ישתלם כספית, בגלל כל הוריאציות והיצרנים נוח לקנות מאווררים ברשת ובארץ המגוון נמוך וזה יקר.

אולי יש אפשרויות זולות יותר אבל החנות הזאת טובה לי ועליה אני ממליץ.

הReeven נראה מעניין ואפילו יש אליו 14% הנחה :)

השאלה אם 4 כאלו (במהירות מקסימלית של 800) יהוו תחליף הולם ל-4 הנוכחיים (1200).

ובכל זאת, מחיר המשלוח הוא £9.16

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים