עבור לתוכן

הוספת סטיק 3 למערכת קיימת, אפשרי?

Featured Replies

פורסם

אז ככה יש לי 2 מחשבים ישנים שמשמשים לשימושים שונים, אחד המחשבים שבק וחשבתי להשתמש בחלקים למחשב השני.

הלוח אם של המחשב הוא GIGABYTE EP45-DS3 והזיכרונות הקיימים הם:

G.skill F2-8000CL5D-4GBPI - DDR2-1000 5-5-5-15 2GBx2

IMG_2735.JPG

הסטיק שאני רוצה להוסיף(אחד של 2GB) הוא:

G.skill F2-5300CL4S-2GBPQ

http://ksp.co.il/?select=.1038..392..97.&list=1&sort=2&glist=0&uin=10214&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

כאשר פשוט ניסיתי להוסיף את הסטיק המחשב פשוט נתקע\עשה ריסט אינסופי

האם זה אפשרי בכלל? אולי צריך לשנות משהו בביוס? אולי בכלל המתחים שונים וזה לא אפשרי?

אשמח לעזרה, תודה!

פורסם

ה-2GB משמעותיים לך? אחרת אתה מפסיד די הרבה מהירות.

אם בכל זאת אתה רוצה, תוודא שה-bus מוגדר על 333 ולא 500 וכמו כן שהמחלק של הזכרונות מתאים לתדר המעבד.

פורסם
  • מחבר
ה-2GB משמעותיים לך? אחרת אתה מפסיד די הרבה מהירות.

אם בכל זאת אתה רוצה, תוודא שה-bus מוגדר על 333 ולא 500 וכמו כן שהמחלק של הזכרונות מתאים לתדר המעבד.

תסביר איזה מהירות אני מפסיד? כי הם לא כאלה משמעותיים לי, חשבתי רק לשדרג טיפה

פורסם
  • מחבר
לשדרג מה? חסר לך זיכרון?

חסר זה הגדרה בעייתית, זה מחשב ישן שלא בשימוש יותר מדי, אבל... מאחר ויש לי את הסטיק הנוסף חשבתי להוסיף לו אותו על מנת לשדרג

אני לי מצליח להבין את הכוונה שלך בזה שאתה אומר שאני מפסיד מהירות, אתה אומר שלא מומלץ להוסיף את הסטיק?

אם כן מה הסיבה לכך? שזה 3 סטיקים ולא 4?

נערך על-ידי Harbi

פורסם

הסיבה היא כנראה הפער בתדרים.

אם בשימוש השוטף אין שימוש במעל 4GB זיכרון, תוספת של זיכרון לא תשפיע במאומה על הביצועים.

פורסם

תוסיף ותראה אם יש שיפור/הרעה.

אתה יכול לנסות "להרגיש" את ההבדל, או למדוד עם תוכנות מתאימות.

אני לא הייתי טורח.

4GB זה מספיק למחשב ישן.

מה כבר אתה עושה עליו שאתה צריך יותר.

פורסם
  • מחבר
תוסיף ותראה אם יש שיפור/הרעה.

אתה יכול לנסות "להרגיש" את ההבדל, או למדוד עם תוכנות מתאימות.

אני לא הייתי טורח.

4GB זה מספיק למחשב ישן.

מה כבר אתה עושה עליו שאתה צריך יותר.

הבעיה היא כשאני מוסיף המחשב לא עולה בכלל, הוא נכנס למצב של LOOP בריסטים

אני מנסה להבין מכל התגובות שלכם כאן איפה טמונה הבעיה, בעובדה שאני משתמש ב3 סטיקים ולא 2\4?

אם אני אקנה סטיק נוסף זהה לסטיק החדש זה יסתדר?

פורסם

בנפרד הסטיק עובד במחשב?

יש צירופים שלא עובדים בלוחות מסוימים. תבדוק במדריך של הלוח

פורסם

אני מנסה להבין מכל התגובות שלכם כאן איפה טמונה הבעיה, בעובדה שאני משתמש ב3 סטיקים ולא 2\4?

לא.

אם אני אקנה סטיק נוסף זהה לסטיק החדש זה יסתדר?

לא.

פורסם
  • מחבר
בנפרד הסטיק עובד במחשב?

יש צירופים שלא עובדים בלוחות מסוימים. תבדוק במדריך של הלוח

בנפרד הוא עובד מעולה... איזה צירופים אני צריך לבדוק? של תדרים\מתחים?

לא.

לא.

אז מה כן? אם יש לי מחשב במצב נתון של 2 סטיקים של 2GB ואני רוצה להוסיף לו זיכרון, האפשרות היחידה שלי היא להחליף את הכרטיסים הישנים ולא להוסיף להם כרטיסים חדשים?!

פורסם

כנראה שהם לא עובדים ביחד טוב.

אתה יכול לנסות להנמיך את התדר והתזמונים של הזכרונות הקיימים ואז לשמור את ההגדרות בביוס, ולקוות שהלוח יסכים לעלות כשתחבר את הזיכרון האחר.

אם זה לא יעבוד יכול להיות שאין דרך לגרום להם לעבוד ביחד.

יש לך במקרה OC למעבד?

פורסם

למיטב ידיעתי, בסוקט 775 לא ניתן לעבוד עם 3 מודולי זיכרון (אפשר עם אחד, שניים או ארבעה). למרות שאני חושב שהבעיה נובעת מכך שמדובר ב-3 מודולי זיכרון, אני לא בטוח כי במקרה כזה סביר להניח שתשמע צפצוף ארוך מהרמקול שמעיד על בעיה בזיכרון, אבל במקרה שלך אתה אומר שהמחשב כל הזמן מאתחל את עצמו.

קודם כל - תאפס את הביוס, רק למקרה שהזיכרון מוגדר לעבוד בתדר או תזמונים שהמודול החדש לא מסוגל לעמוד בהם.

לאחר מכן אני מציע שתנסה כל מודול זיכרון בנפרד ותראה אם המחשב עובד איתו. אם יש מודול שהמחשב לא עובד איתו, הרי שהוא לא תקין או שיש בעיית תאימות כלשהי.

אם המחשב עובד עם כל מודול בנפרד, תנסה כל זוג מודולים ותראה אם המחשב עובד איתם (יש 3 זוגות כאלו). אתה כבר יודע שהמחשב עובד עם הזוג המקורי, אז פשוט תחליף מודול זיכרון קיים בחדש (יש 2 אפשרויות כאלו) ותראה אם המחשב עובד במצב זה. אם לא - יש בעיית תאימות בין המודול החדש למודול הקיים. אם כן, ובהנחה שעדיין לא ניתן לעבוד עם שלושת המודולים ביחד, סביר להניח שהלוח שלך לא מסוגל לעבוד עם 3 מודולי זיכרון ביחד.

פורסם

אולי מספיק להמליץ לכל אחד לאפס ביוס בכל פעם שיש סיכוי של 0.005% שמישהו אחר!!!! הגדיר משהו אחר!!! ממה שהזכרונות מקבלים כברירת מחדל בביוס?

אתה תציל אותו כשהAHCI יתבטל(כי הוא מבוטל בברירת מחדל) והוינדוס לא יעלה?

אתה תהיה שם לענות לו כשהוא יכנס לפאניקה ללא יכולת לחפש עיצה באינטרנט? (כי הוינדוס לא עולה ואולי אין לו מחשב אחר זמין)

אתה תהיה שם בכל השעות שהוא יבזבז לעשות REPAIR לוינדוס? וכל מה שאולי הפעולה תגרום אחר כך?

ואם היתה לו בעיה עם מצב שינה בוינדוס, ומישהו אחר (או הוא שאולי לא זוכר) פתר את זה אחרי שעות חיפוש באינטרנט ע"י שינוי הגדרה בPOWER MANAGEMENT בביוס?

אתה תהיה שם לפתור לו את זה?

ויש אולי עוד כמה דברים שיכולים לקרות כשמאפסים ביוס.

אז למה סתם להמליץ לאפס ביוס כש99.99% שזה לא יעשה שום דבר!!! טוב, ופי כמה וכמה סיכוי שזה ידפוק למישהו הגדרות נחוצות?

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על העזרה, ירדתי מהרעיון של הוספת הזיכרון, ככל הנראה באמת אין תמיכה של הלוח ב3 סטיקים.

ניסיתי את כל האפשרויות(כל סטיק בנפרד וכ'ו וכ'ו...)

לגבי מה שרשמת על איפוס ביוס, אתה צודק במאה אחוז שצריך להזהיר בן אדם לפני שהוא מאפס את הביוס.

לי ספציפית זה לא רלוונטי כי את כל ההגדרות אני שיניתי שם ואדע להחזיר(כולל AHCI וכ'ו וכ'ו...) אבל הטענה שלך נכונה בהחלט.

אני כנראה אמכור את הסטיק הנוסף ואוותר על הרעיון של לשדרג את המערכת, תודה לכולם!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים