עבור לתוכן

המחשב לא עולה

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי מחשב בן כמה שנים - הלוח אם והדיסק הקשיח הם 2 הרכיבים הישנים (בערך 6-7 שנים)

כל שאר הרכיבים, מעבד זיכרון כ.מסך הוחלפו עם הזמן.

כרגע במצב הנוכחי המחשב נדלק - אבל זה נשמע כאילו הוא מנסה לעלות את עצמו כל רגע מחדש. כביכול לא באמת מצליח להעלות את המחשב, ניתן לראות את זה גם לפי נורת המחשב שכל רגע כאילו נדלקת מחדש, כאילו כל רגע מנסה להתניע מחדש.

(על המסך לא מופיע כלום)

ניסיתי עם ספק חדש - לא פתר את הבעיה.

ניסיתי לבודד כמעט כל חלק בנפרד - כלומר רק ספק , לוח אם וזכרונות ועדיין אותה בעיה.

ניסיתי לשנות סלוטים לזכרונות או להוציא אחד מהם וזה גם לא עזר.

דרך אגב לפני שהמחשב ככה קרס, הוא רשם איזה משהו על הדיסק הקשיח (priamry משהו) לפני שהווינדוס עלה - יותר נכון לא עלה.

כמובן שניסיתי לנתק גם אותו ועדיין המחשב לא מצליח לעלות. ניסיתי לנתק חיבורים שונים על הלוח - גם ללא הועיל.

האם אפשר להסיק מזה שהלוח אם כנראה הלך?

האם גם ההארד דיסק התרסק כתוצאה מזה?

תודה

פורסם

אם הייתי צריך לנחש, הייתי מהמר על התיישנות קבלים.

בדוק האם יש קבלים מנופחים.

בהנחה שהמחשב לא מגיע לביוס, אין הרבה מה לעשות. אתה יכול לנסות לאתחל מחדש את הביוס, שווה ניסיון.

בנוגע לדיסק, מהמידע שמסרת אין אפשרות לדעת, אך הייתי מנחש שהדיסק תקין, לפחות בינתיים.

בכל מקרה, רצוי שתיצור גיבוי אם חשוב לך החומר, דיסק ממוצע לא מחזיק הרבה יותר מעשור בדרך כלל.

מצטער שלא יכול לתת תשובה חד משמעית, אבל מקווה שבכל זאת עזרתי מעט.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה, שאתה אומר קבלים נפוחים במילים אחרות סביר להניח שאין הרבה מה לעשות וזה פשוט מהתיישנות של הלוח אם?

את הדיסק הקשיח אני פשוט אצטרך לחבר למחשב אחר ולקוות שהוא לא נדפק מכל הדבר בשביל שאני אוכל למשוך את המידע משם.

פורסם

גם לי זה נשמע כמו קבלים נפוחים.

תבדוק את הלוח בדקדקנות

אם אתה לא בטוח תעלה תמונות.

בעיקרון אתה יכול להחליף קבלים (להלחים החוצה את הישנים ולהלחים במקומם חדשים מאותו סוג או טובים יותר) אבל זה סיפור לא פשוט

לפעמים יש הודעות שגיאה שמשוייכות לדיסק קשיח ונובעות מהבקר שנמצא על הלוח

בשלב הזה אין לך ברירה אלא לבדוק במחשב אחר

פורסם

קרה לי במחשב נייד שהקשיח קרס וציפצף ומנע הפעלה של המחשב , ואחרי ניתוק שלו המחשב נדלק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים