עבור לתוכן

ייעוץ בנושא הוספת זיכרון RAM למחשב

Featured Replies

פורסם

מפרט:

Operating System Microsoft Windows 7 Ultimate - 64bit

CPU Type QuadCore AMD Phenom II X4 945, 3000 MHz (15 x 200)

Motherboard Name Gigabyte GA-MA785GMT-UD2H (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN, IEEE-1394)

System Memory 4096 MB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM) - DUAL

Video Adapter ATI Radeon HD 5700 Series (1024 MB)

----------------------------

אני לא כזה משחק במשחקי מחשב מדיי פעם assasin creed ו- Prototype אבל לא יותר מזה...

לרב אני מתעסק בתיכנות - Visual Studio 2012/3 ו- Eclipse.

לאחרונה המחשב שלי נהיה איטי ושמתי לב שהוא תופס כ 70% מהזיכרון הנוכחי שיש לי. חשבתי להוסיף זיכרון. יש הרבה סוגים לזכרון ואני לא יודע מה ההבדל בינהם. לדוגמא ב KSP חברת G.SKILL במהירות 1333 זיכרון כפול של 2X4B או 2X8GB יש שלושה סוגים מכל אחד.

חוץ מזה אני לא סגור על כמה להוסיף 4GB כדי שיש לי 8 או לקנות כבר 2X8GB כדי שיהיה לי את המקסימום.

מה אתם אומרים?

פורסם

תוסיף עוד 4GB בתור התחלה, ישאר לך עוד מקום פנוי בהמשך (יש לך 4 סלוטים לזיכרון סה"כ) לעוד 4GB אם תרצה. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10319

בגדול - קנה את הזול ביותר שהוא מינימום 1333.

השקעה טובה יותר תהיה על קניית כונן SSD ותתקין מע' הפעלה מחדש (יש מבצע כרגע - http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10054 )

זה ישפר את ההרגשה הכללית שלך במחשב ובכלל.

פורסם
  • מחבר

אם אני יוסיף 4GB של DUAL לא ישאר לי מקום יש לי כבר 2X2GB נשארו עוד 2 סלוטים.

כונן SSD אני לא רואה סיבה לקנות כזה עדיין. המחיר שלהם גבוה יחסית לרגיל אז בשביל מה שיהיה לי אחד מהיר ואחד איטי...?

פורסם

- אני אמרתי DUAL? ה"שיפור" זניח לחלוטין ולא תרגיש לעומת GB-ים בפועל שיהיו לך במחשב. אמרתי להוסיף סטיק אחד של 4GB.

- כונן SSD משפיע מאד על המחשב וברגע שתעבוד איתו יהיה קשה לחזור למחשב בלי SSD בכל הנוגע להפעלת תוכנות, זמני תגובה, העלאה ועוד...

מע' הפעלה שיושבת על הSSD ובמקביל יהיה לך HDD רגיל לאיכסון בלבד של תמונות/קבצים/מסמכים/פרוייקטים.

פורסם
  • מחבר

אין לי זמן כרגע להתעסק בכונן SSD (יש לי הרבה דברים מותקנים על המחשב) אבל אני יעשה את זה מתישהו :)

תגיד אם אני יוסיף עכשיו 4GB אני יוכל להוסיף אם אני ירצה עוד סטיק של 8GB כדי שיהיה לי 16GB (סה"כ - 2X2GB + 4GB + 8GB)?

פורסם

האיטיות שאתה חווה לא תמיד באותה מידה של זיכרון RAM, לפעמים מע' ההפעלה פשוט "עייפה" לאחר זמן רק של התקנות/הסרות ותוכנות שרצות ברקע. לכן המלצתי גם באותה נשימה להתקין מע' הפעלה מחדש.

על פניו אני לא רואה בעיה בשדרוג הזיכרון, אם למישהו יש תובנה אחרת מוזמנים להגיב :)

מבחינת מערכת המחשב שלך - SSD זה הדבר "הכי טוב" שיכול לשפר את הביצועים. יחד עם עוד 4GB זיכרון

פורסם

זו סתם זריקת כסף לקנות 16GB.

שיהיה לך 8-12GB זה מספיק וביתרה תקנה SSD, זה מה שישפיע על המחשב באופן הכי משמעותי.

וקח את הזול ביותר.

פורסם

למה אתה מתעקש על G SKILL?

תקנה סטיק של 8GB - הכי זול שיש ותסגור את הסיפור.

פורסם
  • מחבר

היה לי ניסיון עם סיטיקים זולים וכל פעם היו לי בעיות איתם והייתי צריך להחליף...אני מעדיף לקנות משהוא קצת יותר יקר ושיהיה לי ראש שקט

פורסם

אין בזה שום הגיון, אבל שיהיה לבריאות.

פורסם

להשקיע סתם ב-16GB כאשר כמעט ולא תרגיש שיפור לעומת השקעה ב-4GB + SSD.

היגיון אין פה - כפי שנאמר ואני אחזור על זה שוב.

בסופו של דבר - הכסף שלך, תעשה מה שבא לך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים