עבור לתוכן

בעיה| מהירות גלישה איטית

Featured Replies

פורסם

שלום. מאתמול יש לי בעיה עם מהירות הגלישה שהפכה פתאום למאד איטית. אני מנוי על מהירות של 15mb ובפועל לא הצלחתי לגלוש מעל 3mb. התקשרתי לבזק בינלאומי (הספק שלי) ושם אחרי בדיקת מהירות על גבי התשתית בלבד הנציג הגיע למסקנה שמדובר בבעיית תשתית והחליט להפנות אותי לבזק. הנציג בבזק ביקש ממני לחבר את הראוטר ישירות לשקע הטלפון בקיר מבלי להשתמש בפילטר שמפריד בין הטלפון לחיבור ה-ADSL. אח"כ הוא אמר לי שמקור הבעיה הוא בכבל ה-ADSL ולכן המהירות הייתה איטית, אך בפועל זה לא עזר והמהירות נשארה מאד איטית. הוא הסביר שאם הייתי מחובר בחיבור קווי הייתי מבחין בהבדל במהירות. (אין לי אפשרות להתחבר ישירות לנתב מכיוון שאין לי שקע לטלפון בחדר שממנו אני גולש.) כשהסברתי לו את זה הוא ניסה לצרף אותי לשירות תמיכה ברשתות אלחוטיות בתשלום חודשי נוסף. החלטתי לסיים את השיחה ולחייג שוב במטרה לשוחח עם נציג אחר. ענתה לי נציגה, הסברתי לה מה הבעיה והיא החליטה לאפס את הראוטר ולהגדיר אותו מחדש. אחרי שהיא סיימה, שמתי לב שהיא גם שינתה את התדר (channel) מ-11 ל-7. המהירות עלתה ל-10 מ"ב אך עדיין לא הגעתי למהירות הרצויה וזו שאני מנוי עליה. הנציגה אמרה שאין יותר מה לעשות חוץ מאיפוס הנתב והסבירה לי שמקור הבעיה הוא כנראה בעוצמת שידור האות מהנתב, שכנראה נפגם, כי הסברתי לה שאני מאד קרוב אליו (פיזית). היא אמרה לי שאני אצטרך לרכוש נתב חדש או לקבל אחד אחר מבזק אם אני אצטרף לשירות אחריות מורחבת. הודיתי לה וסיימתי את השיחה. אח"כ ניסיתי בעצמי לשנות את התדר ל-1 והמהירות עלתה ל -14.5 mb בערך. שיניתי שוב ל-2 והמהירות עלתה ל-16 mb

ונשארה יציבה מאד באזור הזה. אחרי כמה בדיקות באתרים שונים (SpeedTest, בזק ובזק בינלאומי) קיבלתי תוצאות דומות וחשבתי שהבעיה נפתרה. אך היום המהירות שוב ירדה מתחת ל-3mb אך לא באופן קבוע, מידי פעם היא חזרה ל-16 ומידי פעם שוב נפלה ל-3 או מתחת. אני די מתוסכל מהבעיה כי אין לי מושג מה המקור שלה ואני מעדיף לא לקנות בינתיים נתב ו/או כבל חדש ולגלות שסתם בזבזתי כסף, ולכן אני מקווה שאנשי הפורום יוכלו לסייע. תודה.

פורסם

קודם כל לא בודקים מהירות גלישה עם WIFI, קח כבל רשת ותתחבר ישירות לנתב.

הבעיה שלך יכולה לנבוע מ2 סיבות עיקריות:

1. בעיה בתשתית - במידה ועוצמת הסנכרון של המודם בנתב (MARGIN) היא מתחת ל 5 במהירות 15MB הבעיה בבזק.

2. בעיה בנתב - במידה ובחיבור קווי אתה מקבל את כל רוחב הפס ובאלחוטי לא הבעיה בנתב

פורסם
  • מחבר
קודם כל לא בודקים מהירות גלישה עם WIFI, קח כבל רשת ותתחבר ישירות לנתב.

הבעיה שלך יכולה לנבוע מ2 סיבות עיקריות:

1. בעיה בתשתית - במידה ועוצמת הסנכרון של המודם בנתב (MARGIN) היא מתחת ל 5 במהירות 15MB הבעיה בבזק.

2. בעיה בנתב - במידה ובחיבור קווי אתה מקבל את כל רוחב הפס ובאלחוטי לא הבעיה בנתב

אוקיי, אני אנסה לבצע בדיקה באמצעות כבל רשת ואז אני אכתוב מה יצא.

פורסם
  • מחבר

עדכון: בדקתי מהירות בעזרת כבל רשת וקיבלתי - 16mb. העניין הוא שלאחר מכן ביצעתי בדיקת מהירות ללא כבל והתוצאה הייתה כמעט דומה - 15.5mb. אני שוב חוזר ואומר שלפעמים המהירות ב-WIFI היא מקסימלית ולפעמים היא זוחלת ולא עוברת את ה-3mb. אני עדיין לא יודע מה מקור הבעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים