עבור לתוכן

עזרה במציאת פיתרון לבעיית יניקת האוויר ללופ

Featured Replies

פורסם

אז לפני כמה חודשים בניתי לופ, אפילו עשיתי דיון שלם על זה

יש לי עדיין בעיה שלא ממש הציקה לי אבל עכשיו ניראה לי כדאי שאני אטפל בה מכיוון שאני מתחיל להתעצבן מזה שזה בכלל קורה.

כעיקרון יש לי מאגר צינורי שהמשאווה בתחתית והצד השני של הלופ מלמלע, הבעיה היא שכשהמשאבה מגיעה למהירות מסויימת המים שחוזרים למאגר נכנסים בכזה כוח שהם יונקים איתם אוויר שיש במאגר ואז הכל מתמלא בבעות קטנות שאחרכך מתאחדות להן. כמובן הכל יוצא בסוף אבל אני לא אוהב את זה שיש בועות כי זה עולה לראדיאטור.

איזה פיטרון יש למצב הזה?

יש חלק שאני יכול לשים בצינור שהמים יכנסו במרכז המיכל ולא מלמלע?

אולי כדאי לי להלים עוד מים ככה שבצינור מילוי יש מים ופשוט לסגור אותו ככה שאוויר יש רק בצינור מילוי ולא במיכל?

אולי משהו אלגנטי יותר?

תודה מראש

הדיון של הבניה:

http://hwzone.co.il/community/threads/525619-%D7%A2%D7%96%D7%A8%D7%94-%D7%91%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%AA-%D7%A6%D7%99%D7%95%D7%93-%D7%9C%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A8-%D7%9E%D7%99%D7%9D/page6#.Uo6CBsRplxA

פורסם

כמה כניסות\יציאות יש במיכל שלך? (אם תוכל לתת קישור לדגם של המיכל יהיה מעולה)

פורסם

תעל התמונה של הפנים לא ממש רואים משהו, כמו כן תפרט על הקירור, ואוויר בלופ לא אמור להיות בכלל בלי קשר ללחץ המים.

פורסם

הצינור מחוזק לזרבובית עם טירפ ומשם הוא מושך אויר

צריך להדק אותו עם בנד ממתכת

פורסם

אני אגיד לך מה אני עושה כדי להיפתר מהבועות כשאני מחליף מים.

ברגע שאני מסיים למלא את הלופ אני משאיר כניסה אחת במכסה של המיכל פתוחה למשך יום בערך כשהכל עובד ותוך כדי הזרימה של המים לאט לאט הבועות שתקועות בלופ מגיעות למיכל ועלות למעלה והאוויר יוצא כי יש לו לאן..

פורסם
  • מחבר

מיכאל זה פתוח בצינור מילוי. המערכת לא סגורה שם אין וואקום.

להבהרה: המערכת מושכת אוויר מבתוך המיכל כמו שאם תשפכו מים מקנקן לכוס המים ימשכו אוויר לתוך הכוס

אין אוויר במערכת למעט אחרי שהיא עובדת FULL SPEED

פורסם

במצב שאין אוויר במערכת (לפני שהמשאבה ב FULL SPEED) סגור את פתח המילוי שהשארת פתוח כדי שכן יהיה וואקום ואז תן למשאבה לעבוד ב FULL SPEED ותראה אם יש שינוי כי אצלי אני כן סוגר את זה עם פקק אחרי שנתתי לאוויר לצאת וזה חופשי מבועות.

פורסם

אתה קצת מפספס משהו ולא יודע למה הרכבת את המערכת מראש ככה, המיכל תמיד צריך להיות "העליון"| את אומרת שאם חיברת אליו בחלק העליון אתה חייב פוט מילוי גבוה יותר, החיבורים "בגג" המיכל מיודעים גם למצב מאוזן מאשר מאונך, אתה חייב לחבר אותם במצב שיהיה לך פורט מילוי גבוה מהמיכל, ככה תוכל למלא מים עד שיעלם כל האוויר.

אתה יכול להשים בפורט הפנוי פיטינג עם צינור מאריך כלפי מעל הושם להשים פילפורט, או לשנות את הלופ.

פורסם

עידן הכוונה שלך היא שאם הוא מוסיף מאריך לכניסה הפנויה בחלק העליון של המיכל וסוגר עם פיל פורט בקצה אז יש צורך למלא מים "מעל המיכל" -

הכוונה שמפלס המים בצינור המאריך יהיה גבוה מהנקודה שבה המים חוזרים למיכל?

אני פשוט רוצה להבין את העניין כי כנראה שלא הבנתי את הבעייתיות בסדר הלופ ואני לא רוצה לפספס..

פורסם

אכן, שכן כרגע מה שקורה הוא שיש אוויר במערכת ואין לו שום דרך להוציא את האוויר הזה, כי בעצם החלק העליון הוא הצינורות האלה מהלופ.

פורסם

חידדת לי נק' שלא הייתי סגור עליה ;)

פורסם
  • מחבר

taotao כפרע עליך הצינור השמאלי הריק זה FILLPORT והוא נגמר גבוה מהארז

קיצר מלאתי את המיכל עד שזה עלה קצט בצינור מילוי אז אין יותר בועות ורעש

פורסם

לזה הוא התכוון.. לא חייב עד ל FILLPORT אלא רק שמפלס המים יהיה מעל הנקודה שבה במים חוזרים למיכל.

בקיצור עשית בסדר.

פורסם

אם ככה אין בעיה אבל אתה צריך לדאוג למלא את הפיל פורט לפחות עד החצי, ככה שיהיה מספיק מקום לאוויר לצאת והמים שהשארת ספייר יכנסו ללופ.

לבדוק כל כמה ימים עד שתיפתר סופי מכל הבועות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים