עבור לתוכן

מה הנתון במעבדי i שאין במעבדי שקע 775

Featured Replies

פורסם

שלום יש לי עוד שאלה אחרת: בזמנו של פנטיום (אל תתקנו אותי אם אני טועה) פחות או יותר הלך כך: פנטיום 1 לא נקרא בשם זה עד להופעת פנטיום 2 עד אז היה פנטיום 80, פנטיום 100 לפי המגה הרץ.(עכשיו זה הקטע שאני טועה ומקל על ההבנה) פנטיום 1 היה מכמות מסוימת של מגה הרץ עד ל1 גיגה הרץ, פנטיום 2 היה מ1GHz עד 2GHz, פנטיום 3 היה מ2GHz עד 3GHz ופנטיום 4 היה מ3Hz עד 4GHz, המעבד בעל הביצועים הטובים יותר היה עם יותר הרצים פשוט. אחרי זה התחילו כל שקע 775 שהקטע שלו היה הליבות והמטמון שזה אותו דבר ואז זה בלבל כי יש שתי נתונים ה-הרץ והליבות\מטמון, עכשיו ככול שיש יותר משניהם למעבד יהיה ביצועים יותר טובים.

(מהקטע הזה לא אכפת לי אם תתקנו אותי ) עכשיו אני לא יודע איזה נתון יש ב-i שאין בשקע 775 אני יכול לנחש שזה כמה שפחות ננומטר אבל אני לא בטוח תראו את:

Intel Core i7 940 - 2.93GHz - 1MB L2 - 8MB L3 vs Intel Core 2 Quad Q9650 - 3.00GHz - 12MB L2

הרי לפי נתונים האלה גם המטמון\ליבות וגם ה-הרץ הם פחותים במעבד בסדרה החדשה יותר, לI7 יש סך הכל 9MB לא כולל הL1 ולשני יש 12MB שזה יותרב3MB, גם בהרץ ללא הטורבו הוא 2.93 לאומת 3GHz, אז מה הנתון הנוסף כי זה ברור שהמעבד I7 בעל בצועים טובים יותר.?

**מתוך אתר: http://www.anandtech.com/bench/product/46?vs=49

נערך על-ידי bennash

פורסם

אתה רואה את העולם בצורה מעוותת.

פעם לתדר היית השפעה גדולה.

היום זה הארכיטקטורה, איך שהמעבד בנויי, סט פקודות וכו... כמובן שעדיין יש חשיבות לזיכרון מטמון ותדר (היום יש גם HT).

מה שאני יגיד עכשיו תקף לכל הדורות.

לא ניתן להשוואת שני מעבדים עם ארכיטקטורה שונה, לא משנה אם זה CORE I למיניהם או כל אחד אחר. למשפחת CORE I יש כבר 4 דורות, כאשר כל ארכיטקטורה הביאה שיפור על קודמת באותו התדר.

CORE I בדור הראשון (1156 ו-1366) היה דומה מעובד באופן הפעולה שלו למעבדי 775 מאפשר לאופן הפעולה של מעבדי 1155 ו-1150.

סוקט 2011 הוא המחליף של סוקט 1366 (שבו נכלל גם המעבד שדיברת עליו ה-I7 940).

מה שעשית בהשוואה שלהם זה כלום חוץ מ"נתונים יבשים" שהם חסרי חשיבות, באותה המידה שהם חסרי חשיבות בכרטיסי מסך.

ההשוואה באתר שהבאת מראה לך את ההבדלים בצורה מאוד ברורה, זה מראה לך בצורה מאוד מודגשת שאין חשיבות לנתונים של המעבד.

אתה צריך לחקור קצת את העניין יותר כי אתה רואה את הכל בצורה שגויה.

אתה יכול להשוואת מעבד עם ארכיטקטורה זהה למעבד אחר בעל אותה ארכיטקטורה, אבל לא לכאלו עם ארכיטקטורות שונות, כי שם נימצא כל ההבדל.

פורסם

דווקא השינוי הרציני היה בין הC2D לI דור ראשון.

פורסם

התייחסתי לאופן הפעולה של המעבדים ולא לשינויים בארכיטקטורה.

פורסם

עד אז ביצוע OC היה תלויי בזיכרונות ולא רק במעבד ובלוח, מאז שהבאס הפסיק להוות חלק בתהליך זה שינה את אופן פעולת המעבד בצורה מסוימת כי אין תלות ברכיבים מסוימים. התלות הזאת היית קיימת ב-775 וב-1156.

פורסם

הפוך גוטה הפוך. מהדור השני הם נעלו שרירותית את הQPI ושחררו מעבדים עם מכפלה פתוחה. זה לא משהו מהותי בארכיטקטורה.

פורסם

אני יודע, זאת היית הכוונה.

אמרתי שלא דיברתי על הבדלי ארכיטקטורה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים