עבור לתוכן

ייעוץ בנוגע להחלפת לוח אם

Featured Replies

פורסם

אתמול פתחתי את האשכול הנ"ל בנוגע להחלפת לוח אם:

http://hwzone.co.il/community/threads/537272-צריך-ייעוץ-בנוגע-ללוח-אם-חדש

בכל אופן, קריאת האשכול כבר לא ממש רלוונטית, מכיוון שאסביר את הבעיה שהתעוררה בקצרה:

יש באמתחתו של סבא שלי מחשב מלפני כ-5 שנים(אני בכוונה מציין שהמחשב שייך לסבי, משום שרכיבי החומרה שלו פשוט ישנים להחריד:shocked:), ולאחרונה לוח האם של המחשב יצא מכלל שימוש.

עכשיו, הרעיון שעלה לי הוא החלפת לוח האם בלוח אם אחר. הטכנאי במעבדה אליה לקחנו את המחשב (שם גם נאמר לנו כי לוח האם יצא מכלל שימוש) הסביר לנו שאם נחליף את לוח האם, המערכת עלולה שלא לעלות, בקיצור, אין לי מושג על מה הוא דיבר, אשמח אם מישהו יסביר לי אם קיים חשש כלשהו בהחלפת לוח האם.

בנוסף, אשמח אם מישהו יסביר או יפנה אותי למדריך שמסביר כיצד מחליפים לוח אם (אני בעיקר לא יודע כיצד להסיר את המעבד ולאחר מכן לחברו שוב ללוח אם החדש, הבנתי שיש איזו התעסקות עם משחה טרמית, ומיותר לציין שאינני בעל ניסיון בתחום.

ועוד שאלה אחת אחרונה.. הטכנאי הסביר כי יש איזה מאוורר 80 מילימטר שהפסיק לעבוד, וגם אותו צריך להחליף. למישהו יש מושג על איזה מאוורר מדובר וכיצד ניתן להחליפו?

תודה לעוזרים!

פורסם

אם כבר הלכת לטכנאי, למה שהטכנאי לא יעשה את העבודה? ולמה שלא תשאל אותו למה הוא התכוון כשהוא אמר כך או כך?

פורסם
  • מחבר

כי הטכנאי רצה 740 שקל. זה לא נראלי סביר, כשהמחשב עצמו עלה 1200 שקלים בסך הכל. חוץ מזה שהוא לא ממש התכוון להסביר לי למה הכוונה ב"המערכת תעלה או לא"..

פורסם

בקצרה, ומשום שלא סיפקת פרטים מלאים:

סביר להניח שכוונתו הייתה שאם הלוח החדש יהיה שונה מהותית בסוגו ובמאפיינים שלו מהלוח הישן, אז Windows לא תעלה כמו שצריך כי לא תזהה את כל החומרה. במקרה כזה לפעמים אפשר "לסדר" את זה ולפעמים הדרך הכי פשוטה היא להתקין מערכת הפעלה מחדש.

כמובן צריך להביא בחשבון שאולי יש תקלות אחרות, או שאולי משהו יהיה לא תואם ואז המחשב לא יעבוד בכלל או שחלק מהרכיבים לא יתפקדו.

החלפת לוח אם היא מן הסתם הדבר הכי מורכב שאפשר לעשות במחשב, כי כל הרכיבים מתחברים ללוח הזה. זה למעשה לבנות מחשב חדש.

הפעולות הן:

* ניתוק כל הרכיבים מהלוח הקיים

* הברגת הלוח החוצה מהמארז

* הברגת הלוח החדש למארז

* חיבור הרכיבים ללוח החדש בדיוק כפי שהיו מחוברים ללוח הישן

מבחינה עקרונית זה לא מסובך. כל מה שצריך הוא תשומת לב, קפדנות וזהירות. אבל אין ספק שזה לא פשוט כלל וכלל למי שלא מנוסה. במיוחד כי יש הרבה דברים מחוברים, וצריך לזכור/להבין מה הולך לאן.

פורסם
  • מחבר

א' כל תודה על התשובה! ב' חבר מנוסה הולך להגיע ולהדריך אותי(הוא כן רוצה שאני ארכיב לבד על מנת שארכוש ניסיון, אך הוא יהיה שם על מנת לפקח).

תראה, כעקרון "משהו" גרם ללוח האם לההרס.. האם זה יכול להיות הספק? אם זה המקרה, האם כדאי להחליף גם ספק?

פורסם

זה יכול להיות הספק. אבל בלי לדעת מה הדגם של הספק ומה שאר המפרט, אי-אפשר לדעת מה הסיכוי שזה דווקא הספק. לוחות אם מתים "מזקנה" לעתים הרבה יותר קרובות מכל רכיב אחר במחשב. כמובן, ספק בעייתי יכול לתרום לכך, אך סתם להחליף ספק על סמך זה ש"אולי"? לא הייתי ממליץ.

תן פירוט כמה שיותר טוב של כל הרכיבים, אפשר יהיה לשער.

פורסם
  • מחבר

ככה:

מעבד:INTEL Celeron 420 775 512KB

לוח אם:

GIGABYTE GA-945GCMX-S2 (rev. 6.6)

ספק-רשום כחלק ממארז: TZAG ELITA BLACK/SIL 323-18 500W

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים