עבור לתוכן

יכולת המהרה מוגבלת למעבד 3770K

Featured Replies

פורסם

כל הנושא הזה של פתיחת המעבד לא היתה קורית מלכתחילה אם אינטל, חברה ששוויה ביליונים של דולרים ואין עוררין עליה בשוק, לא היתה שוגה במהלך המטופש הזה של משחה זולה במקום הלחמה במיוחד שהם מייעדים את המעבדים מסדרת K לאוברקלוקרים.

זה משפט המפתח אני הייתי אפילו מחמיר ואומר שאינטל זילזלו בקהילת האוברקלוקרים (מספרם זניח ביחס לרב הקונים הפוטנציאלים לכן הם יכולים להרשות לעצמם כלכלית), ולכן קהילת האוברקלוקרים מזלזלים באינטל בחזרה וזה רק צודק שאינטל תספוג את העלות של הבעיה שהם יצרו.

אני תומך בדעה שלך 100%, ואין לי מושג למה ומאיפו צצו כל האנשים עם תסמונת "האישה המוכה שמגנה על בעלה", שמגנים על אינטל במקרה שבו היא פוגעת בכלל המשתמשים שלה גם בעלי הגירסאות שהם לא K.

לרב האוכלוסייה שלא עושה אוברקלוק השאלה שאתם לא שואלים היא: מה יקרה למשחה הטרמית של אינטל אחרי תקופת האחריות? תהיה דגרדציה הדרגתית במוליכות החום שלה (אין עדיין משחה תרמית שלא מאבדת את יעילותה לאורך זמן) עד כדי כך שאתם תאולצו לעשות Delidding כדי שהמעבד ישרוד בכלל. לכן בכל מקרה אתם תסבלו מאינטל כי המוצר בנוי לחיים קצרים ואתם הולכים למצוא את עצמכם עם משקולת נייר אחרי תקופת האחריות, בהצלחה.

מעבדי הסנדיבריג הוותיקים שהולחמו יעברו בתוחלת החיים שלהם את מעבדי אייבי והסוואל שלא הולחמו, וזאת הייתה המטרה של אינטל הם משתמשים בטכניקה הכי מלוכלכת שקיימת והיא נקראת השבתה מתוכננת . (לגרום למוצר לעבוד רק עד סוף תקופת האחריות כדי שיוחלף בעוד מוצר בעל חיים קצרים והכל בשם בצע כסף ובגלל וחוסר מודעות צרכנית).

http://en.wikipedia.org/wiki/Planned_obsolescence

לכן לפני שאתם משחקים אותה צדיקים או סתם פשוט פנבויס של אינטל תבינו שחברה שמשתמשת בהשבתה מתוככנת היא חברה

שמראש מזלזלת בכם אין שום צורך לתמוך בה מבחינה מוסרית.

לצערי לא הייתה לי ברירה והייתי חייב לקנות אינטל (amd עדיין לא מתחרים ראויים) אבל קניתי מיד 2 לכן לפחות אני מתנחם

בזה שאינטל לא ראו ממני כסף והלך לאדם פרטי שמגיע לו כל שקל.

[h=3][/h]

• תגובות 39
  • צפיות 4.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כן ברור..עוד שנתיים בדיוק המעבד יפסיק לעבוד בגלל המשחה. (אני אקפיץ את הדיון הזה בעוד כמה שנים וניראה כמה מעבדים מתו בגלל זה).

חוץ מי זה אף אחד לא מגן על אינטל...כבר רשמתי שאינטל לא סופרת כל כך את קהל היעד שמעבדי ה k מיועדים לו.

מבחינת אינטל הם סיפקו מעבדים עם מכפלה פתחוה מעבר לזה לא מעניין אותם כל השאר (וגם אין התחייבות מהצד שלהם לספק x ביצועים ב oc ).

יש לך את כל המידע - ההחלטה היא שלך ..לקנות או לא לקנות , להחליף משחה או לא להחליף.

אבל לצפות מאינטל להחליף לך מעבדים בגלל נזק פיזי או לדפוק אותם בכוונה(עד כמה שזה יזיז להם :D)? אישית לא הייתי עושה את זה אבל שוב...כל אחד והדעות שלו.

נערך על-ידי amadey

פורסם
כן ברור..עוד שנתיים בדיוק המעבד יפסיק לעבוד בגלל המשחה.

אבל שוב...כל אחד והדעות שלו.

לגבי שזה לא יזיז להם אני מסכים לגמרי, כמות האוברקלוקרים שעושים תיקון למעבד שלהם (זה תיקון ולא "לדפוק בכוונה") הוא כל כך זניח

שאין ספק שזה לא יפגע באינטל כלכלית ולכן יש עוד סיבה אחת לתמוך בפותח בדיון :yelclap:

כשרשמתי דגרדציה הדרגתית אתה מבין שזה תהליך הדרגתי? המשחה תהיה פחות יעילה, עד שזה יגיע למצב שהטמפרטורה תהיה גבוהה כל כך

שזה יתחיל לפגוע בביצועים גם במהירות סטוק. מתי זה יקרה בדיוק רק אלוהים יודע , אבל זה כשמוצר מתוכנן להיכשל מראש אז הוא יכשל.

נערך על-ידי vidoe

פורסם

סביר להניח שעד אז כבר המעבד לא יהיה שווה הרבה או יוחלף לאחד אחר או יותר.

בכל מקרה אין טעם להמשיך לדון בזה..כולנו הבנו ממזמן שאינטל שינתה כיוון ופונה יותר ויותר למקומות אחרים.

דיברתי רק על עניין האחריות ונושא ה"מצפון"...ואל תדאג אני לא מכיר אפילו 1 שלא "דפק " את המערכת..כולל אותי :)

נערך על-ידי amadey

פורסם
  • מחבר

אמדאי, אז תרשה לי לומר לך שאחרי שנה וחודשיים הטמפ' במעבד עלתה ב-15 מעלות!!! ולא בגלל מזג אויר חם בחדר. אלא בגלל המשחה.

איך אני יודע?

קירור מים swiftech H220 עם משחה איכותית שהוחלפה לא מזמן והגעתי עם המעבד ל-101 מעלות במקום 85 במאמץ כמו תמיד. טמפ' החדר אצלי תמיד בין 21 ל-26 מעלות.

אחרי שהחלפתי את המשחה הטמפ' ירדה ל-78 מעלות!!! רק בגלל שהחלפתי משחה בין השבב לכיסוי המעבד. אתה קולט את השינוי? וזה רק אחרי שנה וקצת עם המעבד כאשר שום דבר במערכת לא השתנה אצלי.

ואגב, אני לא דוגל בלדפוק אף אחד ואני לא ניסיתי לדפוק את אינטל בשום דרך. ניסיתי לממש אחריות מתוך ידיעה שזה לא יעבוד ואצטרך לקנות חדש. במקרה הצליח לי. אחזור ואומר שאינטל מודעת לזה ומוכנה להחליף מעבדים שעברו דליד ולא הם לא יודו בזה באופן רשמי אבל אתה מוזמן לחפש בפורום overclock.net. אם אתה משאיר דלת פרוצה אז אל תתפלא שאנשים נכנסים פנימה. אם אינטל הייתה ממשיכה עם ההלחמה כל זה היה נמנע. אשמח לדעת מה עומד מאחורי החלטה מטופשת כ"כ דווקא כשידוע שיש ציבור לא מבוטל שמחפש ביצועים ולכן הם מציעים מעבדי K.

יתרה מכך, אתה באמת משוכנע שהמשחה הזולה וקירור המעפן שאינטל מספקים לך באמת יעזרו לך ביום חם גם בלי המהרה? אתה מראש נאלץ להוציא יותר כסף על קירור טוב יותר בגלל הבעיה הזאת. אבל חכה עוד שנה ותראה איך הטמפ' יעלו לך לאט לאט

פורסם

עוד לא קראתי על מקרים בהם אנשים דיווחו על עלייה בטמפ' המעבד כשההגדרות על דיפולט ויתר הדברים (קירור/טמפ חדר וכו)

ברמה מגמתית.

ו $$$$ זאת התשובה וחוסר אכפתיות.

מבחינת אינטל הם הוציאו מעבד שיכול לעלות במכפלה.

אם אינטל מאשרת החלפות אז סבבה וגם אם לא - אני תמיד בעד להוציא את המקסימום.

(רק לנסות לקחת אחריות על המעשים).

פורסם

הגיוני שאחרי שנה הטמפ׳ יעלו בגלל המשחה, כשעשיתי דיליד למעבד שלי והסרתי את המכסה, המשחה הייתה ברובה יבשה..

פורסם
  • מחבר

זה שלא קראת על מקרים זו לא הוכחה שזה לא קורה.

לעומת זאת, אני אומר לך באופן אישי שזה אכן קורה.

מעבדי K יועדו להמהרה והתוצאה של המהרה היא פליטת חום מוגברת. עם זה אין וויכוח.

אין שום סיבה שבמשך שנים על גבי שנים אינטל תבחר בשיטה אחת ופתאום תחליף לשיטה זולה יותר וגרועה יותר. אם ישנה סיבה מוצדקת אז כנראה שמבחינת הקהל הייעודי שקונה מעבדי K, הסיבה לא מוצדקת.

המעבד עובד 100% תקין אבל כידוע לך גם חום גבוה לאורך זמן מקצר את חיי המעבד.

שהמעבד היה חדש, PRIME95 במשך יום שלם לא היה עובר את ה-85 מעלות ב-4.5GHZ ומתח של 1.224 למעבד.

מה קרה אחרי שנה שהגעתי ל-101 מעלות באותה בדיקת מאמץ, אותו קירור ואותן הגדרות?

יתרה מכך, החלפתי מקירור מים H100i לקירור של Swiftech H220 ובתהליך כמובן חידשתי את המשחה הדי טובה ש-Swiftech מספקים עם הקירור והטמפ' ירדה לבערך 97~95 מעלות. לא מוצדק במהירויות כאלו ובמתח הזה.

כשפתחתי את המעבד, המשחה פשוט התפוררה פשוטו כמשמעו. לא הייתי צריך לנגב אותה אלא לגרד אותה לפירורים כמו הסיליקון השחור.

וכששמתי LiquidUltra, הטמפ' בעומס הגיעה ל-75 מעלות - מה שהיה קורה מלכתחילה לולא השטות של אינטל שיצר קרקס של אנשים שקונים חומרה יקרה ודופקים עליה פטישים, שמים אותה במלחציים, דוחפים לה סכינים או אופים אותה בתנור. קהילה משוגעת, מה לעשות... אבל אין אלטרנטיבה למי שרוצה ביצועים - ותאמין לי, אנחנו משלמים את המחיר ולוקחים אחריות. אם נדפק, אנחנו קונים חדש. זה עדיין לא מונע מאיתנו לנסות להחליף תחת אחריות כאשר אינטל מאפשרים את זה אז אני ישן מאד טוב בלילה.

ואם תחפש ממש באופן גרוע, תמצא די בקלות שכולם ממליצים להחליף את המשחה התרמית אחת לשנה בין הקירור למעבד כי הוכח שהביצועים של המשחה מתדרדרת עם הזמן.

למה שחוק זה לא יהיה תקף למשחה שאינטל שמים? אשמח אם תמצא עובדה שטוענת שביצועי משחה תרמית נשמרים לאורך שנים ארוכות (לפחות 5 שנים) ללא שום פגיעה בביצועים.

פורסם

מבחינת אינטל מעבדי K בעלי יכולת לעלות מכפלה..לא לעבוד תחת OC X במשך זמן Y בטמפ' Z.

בשום מקום אינטל לא התחייבה ליכולת של ה OC ול העמידות של המעבד (תקן אוי אם אני טועה).

את ההשוואה שלך עשית לא בתדרים סטוק.. גם לעבוד במתח X (שהוא לא הדיפולט) "פוגע" במעבד (מתבטא בכך שהמעבד פשוט ידרוש יותר מתח עבור אותו התדר).

תבין מבחינת אינטל - הכול מעולה ...הם הוציאו מעבדי K שיכולים לעלות במכפלה.

לגבי הסרת IHS - אני ממש לא מתנגד לזה להפך הייתי עושה זאת בעצמי אם היה לי ספר כסף בצד למקרה ש...

בנוגע לעמידות המשחה - אם אני אתקל במאמר על הנושא אני אביא קישור (יש השוואה מקיפה בין המשחות אבל זה לא קשור כל כך).

והחלק של " לקחת אחריות"- לא אני התחלתי לדבר על זה..אהמ אהמ ההתגובות שלי היו בעיקר כלפי אינטל והמדיניות החדשה

נערך על-ידי amadey

פורסם
  • מחבר

אנחנו מסכימים על אותם דברים כנראה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים