עבור לתוכן

העברת כבילה לרשת טלפוניה ומחשבים ביתית

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

אני נמצא בשלבי בנייה של בית צמוד קרקע ומעוניין להעביר בצנרת הטלפוניה גם כבלים לתקשורת מחשבים.

השאלה המרכזית אל בעלי הניסיון היא, באיזה כבל להשתמש? ואיפה ניתן להשיג אותו? אם יש כבל שכולל שני קווי טלפון, עדיף!

אז ככה, בכל נקודת טלפון בבית תהיה נקודת מחשב. גם הטלפון וגם נק' המחשב תחובר בצורת כוכב לנקודה מרכזית (ארון\קיר החשמל שלי).

ידיעותיי עד כה אומרות:

כבל תקשורת 12 גידים +סיכוך שבו ניתן להוביל הן 2 קוי טלפון ולחבר שקע RJ45 שצמוד אליו יש שקע טלפון

(הכבל יהיה ל 100MGH) בדרך כלל זה כבל אדום כאשר כל זוג מסוכך בניפרד וכולם מסוככים יחד. FTP: foil screened twisted pair

הגידים המושחלים בצנרת ומחוברים לשקעי בזק תיקניים הם כבל 2 זוג בחתך של 0.5 מ"מ בעלי, צבעים

זוג אחד כחול ולבן והזוג השני כתום ולבן .

השיקולים:

סיכוך נפרד לכל סוג (אטרנטCAT5 שמונה גידים, ושני קווי הטלפון) - למעבר ליד חשמל רשת (קווי כוח).

כבל גמיש - להשחלה קלה יחסית בקירות כל הבית.

כבל משולב - כדי להמנע מהסתבכות כבלים אחד בשני בצנרת.

תודה מראש לכולכם

פורסם

מכיוון שאתה רוצה לאלתר הכי טוב שתנסה... (למרות שלא צריכה להיות בעיה)

בכל מקרה, כדאי לשים בקירות צנורות עבים יותר שיאפשרו השחלה קלה בעתיד (אולי יעברו לסוגי כבלים אחרים?).

פורסם
  • מחבר

"מכיוון שאתה רוצה לאלתר הכי טוב שתנסה... (למרות שלא צריכה להיות בעיה) "

במקרה זה אילתור יהיה קשה, יקר וייתכן שבמקרים מסויימים בלתי אפשרי. לכן שאלתי לגבי סוג מסויים וניסיונם של בעלי הפורום.

פורסם

בעיקרון זה הולך ככה

הכי פשוט ונוח להעביר כבל עם 12 גידים ולהשתמש ב-8 לרשת ו-4 לטלפון (12 לדו קו אם תרצהלשדרג בעתיד או פשוט 10 גידרים לקו אחד)

היתרונות של זה די ברורים, החיסרון הוא שזה לא ניתן לשידרוג עתידי, וזה עלול לפגוע קצת גם ברשת וגם באיכות של הטלפון.

להעביר כבל CAT5 תקני עם 8 גידים יהיה פיתרון טוב יותר מבחינת ביצועים אבל קשה יותר.

רק קח בחשבון שאתה מוגבל ל-100 מטר (אם יש לך רב קומות או משהו בסיגנון).

איפה להשיג גלילים של 100 מטר כבל CAT5 8 גידים אני יכול להגיד לך באזור חיפה, כבל אחר אתה צריך כבר לפנות לדעתי למפעל שמייצר כבלים ולקנות מהם ישירות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים