עבור לתוכן

הוספת זיכרון למחשב.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

יש לי במחשב כרטיס אחד של זיכרון RAM של 2 ג'יגה.

אני רוצה להוסיף עוד כרטיס של 2 ג'יגה.

מה אני צריך לבדוק מבחינת תאימות?

אני יודע שאני צריך זיכרון DDR3 ללוח האם שלי.

הזיכרון הנוכחי הוא 1066MHZ, ו CL שלו הוא 7.

האם אני חייב שהזיכרון החדש יהיה בדיוק עם הנתונים המדויקים האלה ע"מ שיעבוד ב dual-channel?

האם יש מקום לגמישות? מה החוקים במצב זה?

תודה רבה לכל העוזרים!

פורסם

באופן כללי רצוי לקנות זיכרון בעל נתונים הקרובים ביותר לזיכרון הקיים (תדר, תזמונים, מתח וכד'), ובמצב אידיאלי - לקנות זיכרון זהה לחלוטין (אותו דגם בדיוק).

מעשית - סביר להניח שכל מודול זיכרון שתקנה יעבוד, אבל קח בחשבון שהזיכרון יעבוד בתדר הנמוך יותר (במקרה שלך - 1066MHz) ובתזמונים החופשיים יותר. צריך גם להביא בחשבון שייתכן מצב של אי-תאימות בין מודולי הזיכרון השונים והלוח/בקר הזיכרון, ואז המחשב לא יעבוד בכלל או שיהיו שגיאות בזיכרון.

בשביל לעבוד בערוץ כפול (dual channel) אני דיי בטוח ששני מודולי הזיכרון צריכים להיות, לכל הפחות, מסוג SS (השבבים עליהם הם רק מצד אחד) או מסוג DS (השבבים עליהם הם משני הצדדים) ואין להשתמש במודול אחד מסוג SS והשני מסוג DS. גם כאן רצוי לקנות מודול זיכרון זהה עד כמה שניתן למודול המקורי (שוב - מומלץ אותו הדגם).

אם יש לך מעבד בעל בקר זיכרון מובנה, יש לציין שתדר הזיכרון כמעט ולא משפיע על הביצועים, כמו גם העבודה בערוץ כפול לעומת ערוץ יחיד.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

שתי שאלות:

איך אני יודע אם הזיכרון שלי הוא SS או DS?

ואיך אני יודע לגבי קיומו של בקר מובנה?

פורסם

בשביל לדעת אם הזיכרון הוא (SS (Single Sided או (DS (Double Sided, מספיק להסתכל עליו פיזית - אם יש עליו שבבים משני הצדדים, אז הוא DS. אם יש עליו שבבים רק מצד אחד - SS.

בכדי לדעת אם יש לך בקר זיכרון מובנה במעבד, צריך לדעת קודם כל את דגם המעבד...

הפתרון הכי פשוט עבורך הוא כנראה לקחת את המחשב לחנות ולבקש שיתנו לך מודול זיכרון שמתאים למה שיש לך כרגע (תגיד שאתה רוצה לבדוק שהזיכרון עובד בכדי שלא תצטרך לחזור לחנות ולהחליפו). שים לב שאם מדובר בחנות השייכת לרשת גדולה, ייתכן שהם ידרשו כסף עבור השירות הזה ולא בטוח שהוספת הזיכרון תתבצע במקום (בחנות "שכונתית" סביר להניח שתשלם יותר על הזיכרון, אבל הם לא ייגבו כסף על השירות ויבצעו את העבודה במקום).

פורסם
  • מחבר

מה מחיר הוגן עבור זיכרון כזה?

אם אפשר גם לקבל המלצה על חנות..

אגב, מה המשמעות של CL?

ה-CL של הזיכרון שלי הוא 7 אבל אני רואה שכמעט כל מה שמוצא בזאפ הוא 9.

אני מבין ש-7 עדיף מ-9.

מה המשמעות אם אני מצרף זיכרון בעל CL שהוא 9?

נערך על-ידי ashibud

פורסם

אני לא יודע להגיד לך מה נחשב למחיר הוגן וגם לא להמליץ לך על חנות, אבל אני יכול לומר שמחיר זיכרון מסוג DDR3 עלה לאחרונה. אתה יכול לראות פה באתר (בעיקר בפורום מפרטי מחשב) על אלו חנויות אנשים ממליצים (בעיקר עבור זיכרון),

בקשר להסבר מה זה CL - יש הסבר (במקרה שלי) בסטיקי הזה פה בפורום. בעיקרון (ובאופן מאד מופשט) זה מספר מחזורי השעון שיש להמתין עד שמקבלים מידע מהזיכרון. לכן רצוי שהמספר הזה יהיה קטן ככל שניתן.

כאשר אתה מחבר שני רכיבי זיכרון שונים (בהנחה שאין בעיה של תאימות), אתה אמור לעבוד בתדר הגבוה ביותר של הרכיב הכי איטי, וכנ"ל לגבי התזמונים (התזמונים - ככל שהערך גדול יותר, כך הרכיב יותר איטי).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים