עבור לתוכן

חיבור סולנואיד לארדווינו

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני חדש בתחום הארדווינו, יש לי קצת רקע בחשמל ואלקטרוניקה וגם קצת בתכנות.

קניתי לפני כמה ימים את הארדווינו הראשון (בינתיים) שלי mega 2560 r3, אני צריך לחבר אליו סולנואיד שדורש 12V ו-3A.

קראתי אתמול שאפשר לעשות זאת עם טרנזיסטור וכו, השאלה שלי האם לא כדאי לעשות את זה עם ממסר פשוט, ראיתי את הממסר הבא המותאם לארדווינו באיביי: http://www.ebay.co.uk/itm/New-5V-10A-1-Channel-Relay-Module-Board-Shield-for-Arduino-PIC-STM32-MCU-Cheap-/251231186076?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a7e8bac9c

לא יהיה פשוט יותר לחבר את זה לארדווינו?

אני יכול פשוט לחבר Vcc וground ואת פיו הבקרה בלי צורך בשום התאמה נוספת?

האם זה מומלץ מבחינת שמירה על הכרטיס שלי מאשר חיבור עם טרנזיסטור? והאם בכלל כדאי להתשמש בכרטיס ממסרים כזה מיצור סיני, אין חשש לפגיעה בארדווינו שלי?

תודה מראש,

אביב.

פורסם

אי אפשר לדעת, אין סרטוט. מילא אם הייתה תמונה ברורה של הלוח אפשר היה להסיק אם אפשר לחבר אותו ישירות לבקר.

ההגיון אומר שאין בעיה לחבר ישירות, כי רוב הסיכויים שעל הלוח יש גם טרנזיסטור לדחיפת הממסר.

בעקרון יש בידוד טוב יותר בין הלוח שלך למקור המתח של ה12v כשיש ממסר, אבל זה לא משהו כל כך קריטי.

היתרון של טרנזיסטור במקום ממסר הוא שהוא שקט (מבחינה אקוסטית) ולא מתבלה במהירות כמו ממסר שכן אין מגע פיזי כלשהו שזז.

יתרון נוסף של טרנזיסטור הוא שאתה יכול לשלוט על המהירות של הסלנואיד בעזרת PWM.

כמובן שגם יותר מסובך לבנות מעגל עם טנזיסטור מאשר לחבר מודול של ממסר.

פורסם
  • מחבר

צודק, טעות שלי עם השרטוט ברכיב, זה אמור להיות כזה:

http://www.ebay.co.uk/itm/New-1-Channel-H-L-Level-Triger-Optocoupler-Relay-Module-for-Arduino-5V-/370899666541?pt=UK_BOI_Electrical_Components_Supplies_ET&hash=item565b57c66d

ובכל מקרה אין לי בעיה של רעש עם זה,זה הולך להיות במקום רועש בכל מקרה, אבל מה שכן זה הולך לעבוד בלי סוף מאות אלפי מחזורים, האם לשקול בחיוב להשתמש בטרנזיסטורים במקום?

אגב, אין צורך במהירות הפעלה, זה צריך להיות ON OFF, תודה.

פורסם

מאות אלפי מחזורים לאורך כל חיי ה"מוצר" ?, זה בערך אורך החיים של הממסר הזה.

אגב, משהו יכול להסביר למה הנגד R4 בסרטוט הזה ? הוא לא קצת נוגד את כל העקרון של המצמד האופטי ?

26074-7.jpg

פורסם
  • מחבר

כן זה בערך כל חיי המוצר, במקרה הכי גרוע אני אחליף את המודול ממסר בחדש, שישה שקלים לא ישברו אותי.

הדבר היחידי שמטריד אותי זה האם צריך להוסיף משהו בין כרטיס הממסר לארדוינו, והאם הוא יכול להזיק לארדווינו?

פורסם

אין בעיה בטיחותית באמת בממסר, קצת מוזר לי החיבור שלו כי ניראה שהמצמד האופטי לא עושה הרבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים