עבור לתוכן

בחירה בין כרטיס 1 ל- 2 כרטיסים במחשב החלומות שלי...

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מתכוון לקנות השבוע את מחשב החלומות שלי ובניתי מפרט בתקציב כולל של כ- 11,500 ש"ח.

אני מתחבט לגבי מה הקונפיגורציה העדיפה לכרטיס מסך.

אני מתחבט בין אפשרות של 2 כרטיסי [TABLE=width: 327]

[TR]

[TD=class: xl64, width: 327, align: left]Asus Radeon R9 280X R9280X-DC2T-3GD5-V2[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

או כרטיס אחד אבל מדגם R9 290X.

הפרשי המחיר זניחים (כ- 3000 ל2 כרטיסים או 2800 לכרטיס 290X).

אני לא גיימר high-end, אבל יש לי 2 מסכים, שוקל 3, אולי אפשרות בעתיד ל- 3D. זה כלי עבודה מבחינתי ולכן ככלל הפילוסופיה שלי למערכת הזו שאני קונה, זה שגם כאשר אני "מתעלל" במחשב (אינסוף חלונות ב- 2 דפדפנים, 2 סרטים ב- HD, אופיס בשפע וכל מיני מערכות גיבוי וסינכרון שרצות ברקע) המחשב נמצא ב- 25% מהיכולת.

אשמח לשמוע את דעתכם המקצועית.

תודה,

חגי.

נערך על-ידי behagai

פורסם

2 280X בשביל WARCRAFT? האמא של האובר-קיל..

אם כבר אתה צריך מעבד חזק וכמות גדולה של זיכרון RAM

פורסם

על איזה מחשב חלומות אתה מדבר בשביל WARCRAFT?

הורגים אותי האנשים פה לפעמים, מרכיבים מחשב במחיר של פי 3 ממה שהם צריכים.

טוב שלא אמרת: אני לא גיימר HIGH END אני משחק רק קנדי קראש, אז חשבתי לקנות מערך של 3 טיטאנים.

פורסם
  • מחבר

חבל שפרטתי את זה כי אתם מפספסים את העיקר. אני רוצה מחשב חזק משיקולים אישיים, כולל ביצועים גרפיים גם אם אני לא גיימר או איש HardCore של גרפיקה ווידאו.

זה מחשב שאמור להחזיק כמחשב High-End בשנים הקרובות ואשמח אם תוכלו בכל זאת להתייחס לשאלה - מה עדיף 1 של X290 או 2 של X280. ואני מניח שאפשר לענות על זה בלי קשר למה המטרה שלי.

ואולי בכל זאת הסבר קצר - כשהייתי ילד והלכנות לקנות מערכת סטריאו (=טייפ דבל קסט עם רמקולים נשלפים...:smiley1:) אבא שלי שאל את המוכר מה ההבדל בין רמקולים 50W לרמקולים 500W, הרי אפשר להגיע לאותו הווליום בשניהם. וההסבר שהוא נתן מלווה אותי היום בכל כלי מקצועי שאני רוכש - אני מעדיף להגיע לאותו ווליום כאשר כלי העבודה שלי נמצא ב- 25% מהעוצמה שלו, מאשר כאשר הכלי ב- 90%.

אז עשו טובה, שימו בצד את הפרשנות כי אני מאד רוצה לשמוע את דעתכם המקצועית בנושא.

תודה.

פורסם

אז אני מסביר לך עוד פעם:

אם הדרישות שלך מהמחשב זה שיחזיק המון חלונות בהמון דפדפנים, אופיס וכל מיני תוכנות גיבוי וסינכרון, אתה לא צריך כרטיס מסך חזק,

אלא בשביל זה אתה צריך בעיקר מעבד חזק וכמות גדולה של זיכרון (RAM).

גם בשביל להריץ סרטים בHD לא צריך מערך כרטיסים כפול וגם לא 290X. מספיק כרטיס מסך בינוני.

ובהשאלה לגבי הדוגמא שהבאת- אתה גם תקנה פרארי כדי לא לאמץ את המנוע של הרכב כאשר אתה קופץ למכולת?

פורסם
על איזה מחשב חלומות אתה מדבר בשביל WARCRAFT?

הורגים אותי האנשים פה לפעמים, מרכיבים מחשב במחיר של פי 3 ממה שהם צריכים.

טוב שלא אמרת: אני לא גיימר HIGH END אני משחק רק קנדי קראש, אז חשבתי לקנות מערך של 3 טיטאנים.

עידן אמרתי לך, יש פעמים שאנשים רוצים מחשב הכי חזק שיש גם אם זה בשביל לצפות ב Youtube...

אני קורא כאן הרבה וכל פעם מחדש משתמשים רושמים שהם רוצים מערך של 780 עם קירור מים ו64GB Ram בשביל לשחק PES14

פורסם

להסביר לך למה אתה טועה יהיה בזבוז זמן עבורי.

אתה יכול ללכת על ה290 (לא הX) ולגמור את הסיפור. ה290X לא יחזיק יותר זמן ממנו וגם לא מצדיק במיוחד את תוספת המחיר המשמעותית.

אבל בנימה קצת יותר אישית,

אתה מנסה לקנות מערכת HIGH END שתחזיק לשנים רבות בטענה שתנצל רק 25% מהיכולת של המחשב.

לדעתי אתה עושה טעות,

אתה יכול לקנות עכשיו מחשב HIGH END ב5K, ועוד 4-5 שנים לקנות מחשב HIGH END חדש בכסף שחסכת. ככה גם הגדלת את טווח השנים באותו הכסף (במקום 5 שנים הגדלת את זה בקלות ל10 שנים) וגם עשית קניה יותר חכמה מאשר "אני מעדיף פרארי בשביל לנסוע למכולת".

אגב, בלי קשר אני אוסיף לך עוד משפט שכדאי שתזכור "עדיף כרטיס אחד חזק מאשר שניים חלשים".

זה גם משפט שמלווה אותי פה.

נערך על-ידי Guy950

פורסם

12K בשביל מולטיטסקינג וקצת WARCRAFT ?

תקנה מחשב ב 4-5K שיעשה את אותה עבודה בדיוק.. ועוד כמה שנים תשדרג במחיר דומה. תקבל יותר ביצועים בפחות כסף לאורך זמן

פורסם

שלא יהיה טעות, גם אני ממליץ לקנות ב5K ואחרי כמה שנים לקנות בעוד 5K והוא גם יהנה מטכנולוגיה עדיפה כמו SSD שיעלה זול יותר ובנפחים גדולים יותר ועוד...

אבל יצא לי לדבר עם הרבה אנשים שביקשו מפרט ואמרו הכי טוב שיש ... ולא רצו לשמוע על כרטיס מסך שעולה פחות מ2000...

פורסם
  • מחבר

חברים, אתם חכמים ומוצלחים אבל עדיין לא עניתם לשאלה שלי.

אם אני אגיד שאני רוצה גם להתחיל לשחק קריסס - מה שנמנע ממני בגלל גישת הפשרנות ומשחק מקרטע שבסוף אתה עוזב אותו, האם אז תתיחסו לשאלה שלי ברצינות?

יש הרבה מאד דברים שאני רוצה ולא היתה ההזדמנות בגלל המגבלות של המחשב. אודה אם תענו לשאלה בלי לשפוט.

פורסם

אמרתי לך, לך על ה290.

ה290X לא מצדיק תוספת תשלום ועדיף לך כרטיס בודד לבנתיים.

פורסם
  • מחבר
אמרתי לך, לך על ה290.

ה290X לא מצדיק תוספת תשלום ועדיף לך כרטיס בודד לבנתיים.

בכרטיס בודד אתה מתכוון 280 בודד או 290 בודד?

תודה!

פורסם
בכרטיס בודד אתה מתכוון 280 בודד או 290 בודד?

תודה!

הוא מדבר על 290 בודד.

תיקח מחשב ב6K הוא יחזיק כמו צריך קריסיס. למה 12?

פורסם
  • מחבר
הוא מדבר על 290 בודד.

תיקח מחשב ב6K הוא יחזיק כמו צריך קריסיס. למה 12?

קודם כל תודה על התגובות לשניכם.

זה פורום של כרטיסי מסך אז לא רציתי להכנס לזה אבל כיוון ששאלת:

2 כונני SSD 256 להעמיד אותם ב- RAID0 למערכת ההפעלה.

4 כונני WD 2TB,מתוכם 2 ב- RAID למסמכים + 2 כוננים נוספים לאכסון.

i7 3770K ולוח אם מתאים בתדר 2.6 + 32GB זכרון באותו המהירות.

ספק מתאים שיתמוך בהכל ומארז מאוורר.

ככה שאתם מבינים שכרטיסי המסך זה סתם עוד פינוק כדי לסגור את הפינה עד הסוף. מה עוד שאם אני מתכנן 3 מסכים ברזולוציות ראויות תחת 3D יתכן שזה מכניס את התמונה לפרופרוציה ראויה.

ולכן המחשבה שלי ש- 2 כרטיסים 280 יטפלו ב- 3 מסכי 3D יותר טוב מכרטיס 290 אחד.

פורסם
קודם כל תודה על התגובות לשניכם.

זה פורום של כרטיסי מסך אז לא רציתי להכנס לזה אבל כיוון ששאלת:

2 כונני SSD 256 להעמיד אותם ב- RAID0 למערכת ההפעלה.

4 כונני WD 2TB,מתוכם 2 ב- RAID למסמכים + 2 כוננים נוספים לאכסון.

i7 3770K ולוח אם מתאים בתדר 2.6 + 32GB זכרון באותו המהירות.

ספק מתאים שיתמוך בהכל ומארז מאוורר.

ככה שאתם מבינים שכרטיסי המסך זה סתם עוד פינוק כדי לסגור את הפינה עד הסוף. מה עוד שאם אני מתכנן 3 מסכים ברזולוציות ראויות תחת 3D יתכן שזה מכניס את התמונה לפרופרוציה ראויה.

ולכן המחשבה שלי ש- 2 כרטיסים 280 יטפלו ב- 3 מסכי 3D יותר טוב מכרטיס 290 אחד.

תקנו אותי אם אני טועה הזיכרון במערך נשאר אותו דבר כמו של כרטיס יחיד, ולכן כרטיס בודד עם יותר זיכרון עדיף על מערך (בריבוי צגים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים