עבור לתוכן

פתיחת פורט ברמקול שהכנתי

Featured Replies

פורסם

פרסמתי בעבר פוסט לגבי הרמקול הנייד שבניתי והחלטתי שהוא יהיה בתיבה אטומה (מדובר על רמקול 2.1)

שמתי 2 רמקולי פול ריינג' 4' מעאפנים יחסית מקדימה וסאב בתחתית הקופסא. אטמתי את כל הקופסא בצמר אקוסטי שקניתי מאומגה אודיו בחולון (מהמפעל).

כאשר שומעים בווליום בינוני גבוה, מרגישים שהבאס נבלע ומזייף בצורה מוזרה כאילו של לו איזו חתיכת נייר צמוד לממברנה..

הזיוף לדעתי לא נובע מעיוות של הרמקול מכיוון שכאשר פתחתי את המכסה הוא נשמע אחרת ולא זייף באותה צורה \ הרבה כמו עכשיו (וכשהוא עבד מחוץ לתיבה הוא לא זייף בכלל). בנוסף התיבה שוקלת יחסית הרבה ולכן זה גם לא נובע מקפיצות שלה (עשויה מעץ סנדוויץ' יחסית עבה).

yyz5jg21nmq1.jpg

m2zwx1nngqug.jpg

azyz1jwjjtfm.jpg

ynz13wmzn5iy.jpg

מידות פנימיות : 33X19X51.5 (לא כולל הפחתה של הצמר שבעצמו כנראה תופס נפח מכובד)

חשבתי שאולי תנועת האוויר שבתוך התיבה גורמת לוויברציות משניות לא רצויות על הרמקול ומייצרות זיופים ואולי עלולים אפילו להזיק לרמקול ולכן אני חושב על לפתוח לו פורט, השאלות הן :

1. אם זה אמור להועיל?

2. באיזה מיקום לפתוח פורט?

3. באיזה קוטר ואורך הוא אמור להיות?

4. האם צריך ליצור בניות בתוך התיבה שינווטו את הצליל לכיוון הפורט?

פורסם

לא הבנתי למה תיבה כל כך גדולה על רמקולים כאלו קטנים?

בכל אופן לא נראה לי שזה יעזור לך, בדרך כלל פותחים פורט כאשר הרמקול מספיק גדול כדי לדחוף ולחמם את האוויר בתוך התא בו הוא נמצא.

יכול להיות שמחיצה בין השניים תפתור לך את העניין.

הצליל שבוקע מין השניים ותנודות האוויר כנראה מתנגשות בין השניים בתוך התיבה וגורמות לעיוות הצליל.

פורסם
  • מחבר

הסאב הוא 5.25' או אולי קצת יותר אם אני לא טועה ולכן חשבתי שעם שלושה רמקולים אני צריך נפח כלשהו שיהיה סביר לשלושתם.

בנוסף ברמקולים של מחשב לדוגמא שיש להם דרייבר דומה יש פורט.

אם אני רוצה לעשות מחיצות, מה הדרך הכי קלה לעשות זאת? אין לי עוד עץ כזה והא גם נורא עבה וכבד.

ובנוסף כמה ספייס בדיוק להשאיר לכל רמקול?

פורסם
  • מחבר
:please:
פורסם

עדיף לך למצוא תיבה קטנה יותר, אני לא רואה עם הגודל של התיבה הזו והרמקולים הקטנים האלו איך זה הולך להשמע טוב.

למרות שתלוי גם באיכות הרמקולים.

בניה שלי, שים לב למחיצה ולגודל התיבה:

wtWaC8i.jpg

hc8008R.jpg

xflXObu.jpg

Eh2TplE.jpg

nMULrKN.jpg

Zsze03X.jpg

נערך על-ידי idanmal

פורסם
  • מחבר

נראה מעולה, נתקלתי כבר בבניה הזו שלך פה בפורום בעבר.

איזה מגבר זה?

אילו רמקולים אלו?

איך זה נשמע?

מאיפה הבאת את המודיול הזה של ה USB?

כל מה שתוכל לספר גם באופן כללי יהיה נחמד, אולי אוכל לקחת נקודות לשיפור אליי..

בנוסף, איך הייתם ממליצים לסגור את המחיצות לרמקולים הקטנים? כי בכל זאת צריך להשאיר חלל לסאב, בלי תיבת תהודה הוא לא ישמע טוב לעולם.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

פליז?

פורסם

את המגבר הזמנתי מאיביי אפילו לא זוכר איך למצוא אותו, מישהו המליץ לי עליו אז, האמת שיש לי עוד אחד כזה למכירה(קניתי אז שתי יחידות) כל יחידה ב30 דולר.

אלו רמקולים יקרים של מורל 4 אינץ ששכבו אצלי כמה שנים והיו מותקנים אצלי ברכב ישן לפני שנים.

נשמע טוב, איכות שמע מעולה והעוצמה גם(יחסית לגודל האלמנטים והקופסא)

את המודול של ה-USB הזמנתי גם מאיביי ויש לי פה עוד יחידה(רציתי לבנות עוד רמקול כזה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים