עבור לתוכן

ההסכם של אובמה ואירן אשר נדחה בינתיים

Featured Replies

פורסם

הבנתי. ומה מטרת אותו מו"מ ולאילו השגים אתה מצפה בו?

• תגובות 163
  • צפיות 34.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מישהו יכול למצוא מפה מדוייקת של איו"ש עם החלוקה של התיישבות יהודית\ישראלית לעומת התיישבות פלסטינית?

פורסם

"חוקר".

קודם כל, הבנאדם אינו "חוקר" בהגדרת תפקידו, הוא עיתונאי, ויתרה מכך, הוא פעיל שמאל בולט שמעולם לא ניסה לשמור ולו מראית עין של אובייקטיביות. שנית, מדובר באדם שבזמנו בחר להאמין ל"ראיות" מבית הקמר רוז' ששלטו בקמבודיה (אולי מתוך הזדהות עם האידאולוגיה, כיאה לשמאלני טוב) וטען בספר שפרסם שרצח העם אותו הם בצעו באוכלוסייה מפוברק ושהם בכלל חבר'ה טובים שניסו לדאוג לציבור.

עליו אתה רוצה להסתמך כמקור?

טוב, נו. למה אפשר לצפות משמאלני?

נערך על-ידי vic07

פורסם

ויק,

כשהילדים שלך ילמדו עם עוד 40 ילדים אחרים בכיתה, תחכה חודש לתור לרופא ותשרוף שלוש שעות ביום בפקקים כי אין תחבורה ציבורית ראויה, לפחות תוכל להתנחם בעבודה שמדינה ישראל רכשה מטוסי F-35 בעשרות מיליארדים כדי להתמודד עם האיום האיראני. דרך אגב, מתי איראן אמורה לחצות את הקו האדום? לפני שנתיים בערך? לא?

פורסם
ויק,

כשהילדים שלך ילמדו עם עוד 40 ילדים אחרים בכיתה, תחכה חודש לתור לרופא ותשרוף שלוש שעות ביום בפקקים כי אין תחבורה ציבורית ראויה, לפחות תוכל להתנחם בעבודה שמדינה ישראל רכשה מטוסי F-35 בעשרות מיליארדים כדי להתמודד עם האיום האיראני. דרך אגב, מתי איראן אמורה לחצות את הקו האדום? לפני שנתיים בערך? לא?

ואללה.

שכחתי שאין יותר איומים על מדינת ישראל.

אפשר לנוח חברה.

הכל יהיה בסדר.

פורסם

תקציב הבטחון של מדינת ישראל הוא כשביעית מהתקציב כולו. נכון, זה המון, אבל צריך להיות אדיוט בשביל להאשים את ההוצאות הצבאיות בכלל תחלואי המדינה... וגם אם יש הוצאות מיותרות בתוך כלל תקציב הבטחון (ויש, והרבה - אבל אני לא חושב שמשרד הבטחון יעיל פחות בעניין הזה מכל משרד אחר), רכש מטוסי תקיפה הוא ממש לא אחת מהן.

ותזכיר לי, לב, מתי בדיוק עברנו לשוויץ?

פורסם
ואללה.

שכחתי שאין יותר איומים על מדינת ישראל.

אפשר לנוח חברה.

הכל יהיה בסדר.

אין איומים על מדינת ישראל יותר מעשרים שנה. עם ירדן ומצרים יש הסכם שלום. סוריה מרוסקת. גם אם מלחמת האזרחים בסוריה תסתיים היום בהערכות הכי אופטימיות יקח למדינה עשורים להשתקם.

בצה"ל הרבה מאוד אנשי קבע שאי אפשר לפטר והרבה מאוד ציוד (חלקו מיושן ולא רלוונטי לשדה הקרב במאה ה-21) שחייבים לתחזק. לכן יש אינטרס לפמפם לציבור איומים כדי להמשיך להזרים מיליארדים לתקציב הביטחון ולהסיט את דעת הציבור מהבעיות האמיתיות.

פורסם

אולי אין איומים קיומיים מיידיים, אבל איומים יש למכביר. אני מניח שאתה גר במרכז ולכן קצת מזלזל בסיוט שעובר על תושבי הדרום והצפון בעת לחימה.

אל דאגה - בסיבוב הבא הרקטות והטילים יגיעו לגוש דן, ואז אולי תשנה את דעתך לגבי האיום עלינו.

פורסם

הוא לא ישנה את דעתו. המוח השמאלני לא מסוגל לעכל את מה שלא נמצא מול האף ממש. להזכירך, בסבב הקודם פגעו כמה טילים גם במרכז והיו יירוטים מעל ת"א, אבל גם אם טיל יפגע בשכונת מגוריו, כל עוד זה לא ביתו שלו או לכל היותר הבית ממול הוא יטען שאין איומים על ישראל.

אני חורג אמנם מנושא הדיון, אנימור, אבל תחשוב רגע על זה שלמיודעינו לב, במסגרת הדמוקרטית בה אנו חיים, יש זכות זהה להשפיע על עתידה של מדינת ישראל כמו זכותי או זכותך. אולי אחרי מספיק דיונים כאלה תתחיל להבין למה אני תומך בפעולות כה קיצוניות נגד השמאל.

פורסם
יש זכות זהה להשפיע על עתידה של מדינת ישראל כמו זכותי או זכותך. אולי אחרי מספיק דיונים כאלה תתחיל להבין למה אני תומך בפעולות כה קיצוניות נגד השמאל.

הימין ההזוי לא מבין שאם הוא תומך בפעולות קיצוניות אז הרבה אחרים גם יתמכו בפעולות קיצוניות אלימות ויהיה פה מלחמת אזרחים

זאות הסיבה שהקיצונים משני הצדדים כל כך מסוכנים ולדעתי אויב מספר 1 של ישראל.

פורסם

לדעתי אלו שרוצים לחסל את מדינת ישראל הם מסוכנים ואויב מספר 1 של ישראל.

ואלו ביננו שמחפשים תמיד להתפשר ואינם מסוגלים לנקוט עמדה נחרצת מול אויבינו גם הם מסוכנים, כי הם שוחקים את ביטחון המדינה.

פורסם

השיטה הכי טובה להילחם באויבים שלך היא למנוע מהם להילחם בך. צבא חזק הוא אחלה גורם הרתעה.

צבא שגם עובד ותוקף במקרה הצורך הוא עוד יותר מרתיע.

פורסם

רגע , הדיון הגיע לנק' שבה מדברים על תקציב הבטחון .

צה"ל הוא צבא מאוד חזק יחסית לאזור שלנו . העובדה שמערכת הבטחון איננה מסוגלת לעמוד בהתחייבויות שלה היא משהו שאמור להדיר שינה מעינינו .

איך אפשר לסמוך שצה"ל מתכנן את המבצעים שאליהם הוא שולח אותנו בצורה מיטבית , אם הוא לא יודע לתכנן תקציב ? (וכל הזמן מבקש עוד ..).

אתה מקבל X שקלים ואתה מתכנן לפיהם את מעשייך (קניות/רכישות , אימונים , משכורות וכדומה ..).

אם אתה כושל בזה , איך אפשר להיות בטוחים במשפט :"

שתדע כל אם עבריה שהפקידה גורל חיי בניה לידי המפקדים הראויים לכך

".

פורסם

אתה מודע לזה שלא אותם האנשים אחראים על התקציבים ועל תכנון מבצעים, נכון?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים