עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט לפיתוח (באזור ה-3000 שקל)

Featured Replies

פורסם

היי,

אני סטודנט למדעי המחשב שצריך מחשב חדש ומוכן להשקיע באזור ה-3000 ש"ח (ציוד היקפי יש לי מהמחשב הישן) מה דעתכם על המפרט הבא שחבר הרכיב לי:

[TABLE=width: 80%]

[TR]

[TD=width: 20%]מעבד:[/TD]

[TD=width: 80%] Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray

כמות: 1

מחיר: ₪911[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 20%]קירור למעבד:[/TD]

[TD=width: 80%] Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2

מחיר: ₪65[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 20%]לוח אם:[/TD]

[TD=width: 80%] Gigabyte GA-B85-HD3 for 1150

מחיר: ₪438[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 20%]מארז:[/TD]

[TD=width: 80%] באנדל - Redline 01 USB3 + Seasonic 450W RT 80+GOLD - בקניית מחשב חדש

מחיר: ₪525[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 20%]זיכרון:[/TD]

[TD=width: 80%] Crucial 16gb 2X8GB DDR3 1600Mhz - בקניית מחשב חדש בלבד

מחיר: ₪670[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 20%]קשיח למחשב שולחני:[/TD]

[TD=width: 80%] WD 1TB Sata3 Caviar Blue 1TB Platter

מחיר: ₪300[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 20%]כונן אופטי:[/TD]

[TD=width: 80%] LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

מחיר: ₪106[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 100%, colspan: 2, align: center]סה"כ: ₪3015[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

(ניתן לראות גם כאן: http://www.tms.co.il/preview/spec/gnsafm92)

אני צריך את המחשב בעיקר בשביל גלישה, צפייה בסרטים, אופיס, פיתוח לאנדרואיד, matlab ו-vmware שמריץ לינוקס.

אני בעיקר מחליף את המחשב הקודם כי הפיתוח לאנדרואיד הוא פשוט בלתי נסבל (האימולטור שלהם איטי בצורה מוגזמת על המחשב הישן שלי).

אני לא מעוניין לעשות overclocking למחשב ואני מעדיף מחשב שקט אם אפשר (פחות קריטי).

אני מעוניין שהרכיבים יתמכו גם ב-windows 7 64bit כי אני לא את ווינדוס 8.

כמו כן אני נוטה להחליף מחשב רק פעם בכמה שנים (הקודם החזיק כ-6 שנים) ופחות נוטה להחליף חלקים במחשב.

פורסם

מה המפרט של המחשב הישן שלך (ע"מ שאבין יותר לעומק איזה כח עיבוד אתה צריך כאן).

לפי מה שאני רואה בכלל, ניתן לקחת מעבד מהדור הקודם בתמורה לאיבוד של כמה אחוזי עיבוד בודדים, אך בתמורה אתה חוסך כמה עשרות שקלים ומקבל לוח-אם מפוצ'ר יותר (יותר תמיכות/חיבורים). אם אתה מריץ רק מכונה וירטואלית אחת ועוד של לינוקס, אז מבחינת זיכרון ראם גם 8 ג'יגה אמור להספיק לך. באנדל המארז והספק הזה טוב, אך יש משתלמים יותר. כמו כן, אתה יכול להוסיף במפרט הזה כונן SSD בנפח 120~ ג'יגה ולקבל תוספת ביצועים נכבדה במערכת ההפעלה ותוכנות נבחרות שתתקין עליו.

הנה דוגמא למפרט כללי שיכול להתאים לך. מעבד טיפונת חלש יותר, קירור למעבד חזק ושקט יותר במאמץ, לוח-אם שכולל תמיכות שאולי תצטרך בעתיד (כמו RAID למשל), 8 ג'יגה זיכרון ראם, כונן בנפח טרה ביחד עם כונן SSD איכותי בנפח 120 ג'יגה, באנדל מארז+ספק משתלם יותר למערכת שכזו וצורב סטנדרטי אמין.

מעבד:

Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪883

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2

כמות: 1 - מחיר: ₪126

לוח אם:

MSI H77MA-G43 Sata3/Usb3 VGA/DVI

כמות: 1 - מחיר: ₪370

מארז:

באנדל תקציבי - SilverStone Presicion PS08 USB3 + Seasonic S12II 380W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪399

זיכרון:

Crucial 8GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪340

קשיח למחשב שולחני:

WD 1TB Sata3 Caviar Blue 1TB Platter

כמות: 1 - מחיר: ₪300

קשיח למחשב שולחני:

Samsung SSD 840 EVO 120GB SATA3 2.5 inch

כמות: 1 - מחיר: ₪540

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪106

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה עד 7 ימי עבודה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪3064

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3003 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/mq5c1pea

פורסם
  • מחבר

המחשב הקודם שלי היה ממש ישן וגם כשקניתי אותו הוא לא היה משהו מיוחד מדובר על amd athelon 4200 עם 2 ג'יגה זיכרון וכרטיס מסך של nvidia geforce 8500gt ולקח לו קרוב ל-12 דקות(!) רק להעלות את האימולטור של אנדרואיד שגם אז הוא זז ממש לאט.

היעד הוא שהאימולטור יעלה תוך דקה או שתיים לכל היותר וכמובן שכל פעם שמריצים עליו את האפליקציה לאחר שהוא עלה שזה יהיה כמה שיותר מיידי.

אני לא בטוח לגבי הi5 3470 מבחינת כוח עיבוד הוא די דומה לi5 5470 אבל הבנתי שהכרטיס מסך המובנה שלו חלש בערך פי 2. על המחשב הישן שלי למרות שהיה לו כרטיס מסך חיצוני (גם אם קצת ישן)כששידרגתי לווינדוס 7 הוא פשוט זחל עם האפקטים מופעלים ואני לא רוצה להיתקע באותו המצב עם ווינדוס 9 או 10 כשיצאו.

כמו שאמרתי אני קונה מחשב לתקופה ארוכה יחסית אז future proofing זה גם חשוב לי.

אני מוכן להתפשר על המארז והזיכרון ולקנות קירור טוב יותר אבל אני לא בטוח לגבי ה-ssd זה נראה לי נפח קטן יחסית למחיר מאוד גבוה.

כמה הם באמת תורמים לביצועים? כי מזמני עלייה פחות אכפת לי לדוגמה.

נערך על-ידי someuser

פורסם

אחד ההבדלים העיקריים בין הדור הנוכחי של המעבדים לדור הקודם הוא אכן הליבה הגראפית. אני עדיין לא נתקלתי באף אחד שחווה בעיות איטיות מהבחינה הויזואלית בסביבת עבודה סטנדטית, כאשר ליבה זו מסוגלת גם לנגן תכנים באבחנה גבוהה ללא הרבה בעיות. מבחינת מערכות ההפעלה העתידיות - לך תדע מה יהיה. לבנות מחשב future proof זה הגיוני, אבל לא הכי ריאלי שכן אתה לא ממש יודע מה תצטרך בעתיד ו/או מה יהיו הדרישות, לכן להוסיף פה כמה עשרות שקלים, שם כמה עשרות שקלים ומבלי שתשים לב תהיה בחריגה של כמה מאות שקלים.

כמו שאמרתי, איני יודע בוודאות כמה כח עיבוד אתה צריך ומה בתכלס מגביל אותך. המחשב הישן שלך אכן מאוד ישן והאפקטים לאו דווקא קשורים לכרטיס המסך (יש לי מחשב מבוסס מעבד אטום עם ליבה גראפית ION וגם פנטיום 4 עם 7800gs שמריצים win7 בצורה טובה).

כונן ה-SSD נעשה זול ומהיר יותר בכל שנה, לכן מקסימום תוכל לקנות בעתיד (כמו רוב החומרה). בכללי, צוואר הבקבוק היותר כללי של כל מערכת כיום הוא הכונן הקשיח. מהירות הגישה שלו איטית, כמו כן מהירות העתקה לא ממש בשמיים. בגלל שכונן SSD הוא כונן פאסיבי, מהירות הגישה שלו מהירה פי כמה וכמה, ומהירות הקריאה/כתיבה לרוב גבוהה פי 3~. זה אומר שבכללי מערכת ההפעלה תזוז לך בצורה חלקה יותר והתוכנות שמותקנות עליה יפתחו בצורה מהירה יותר. זה קצת קשה לקבוע האם מה שהכי מאט את התוכנות בהן אתה עובד זה זה המעבד או הכונן קשיח. מבחינת מולטיטסקינג בכלל, כולל מכונות וירטואליות, אני חושב שזה יתרון לא מעט. מציע לך לשאול בפורום אחסון.

פורסם
  • מחבר

לאחר שינויים:

מעבד:

Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪911

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2

כמות: 1 - מחיר: ₪126

לוח אם:

Gigabyte GA-B85M-HD3 for 1150

כמות: 1 - מחיר: ₪370

מארז:

Gigabye LUXO X140 Black MidiTower ATX 2x 120 MM FAN TOOLESS

כמות: 1 - מחיר: ₪202

ספק כוח:

Seasonic SS-450RT 450W 37A@12V 80+GOLD bulk

כמות: 1 - מחיר: ₪304

זיכרון:

Crucial 8GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪340

קשיח למחשב שולחני:

WD 1TB Sata3 Caviar Blue 1TB Platter

כמות: 1 - מחיר: ₪300

קשיח למחשב שולחני:

Kingston SSD 120GB Sata3 SandForce 2281 V300+7MM - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪435

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪106

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה עד 7 ימי עבודה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪3094]

http://www.tms.co.il/preview/spec/yn98udtl

החלטתי שלא לשנות את המעבד ההפרש הוא של 30 שקל בלבד אז זה לא מפריע לי.

כן שיניתי את הלוח אם למשהו יותר זול והורדתי את הזיכרון ל-8 ג'יגה בנוסף גם שיניתי את המארז לא התלהבתי מהבאנדל יותר מידי אני רק לא בטוח אם יש לי צורך במארז עם ה-2 מאווררים או רק בדגם עם האוורר הבודד שיוצא יותר זול ב-30 שקל.

והחלטתי להקשיב לך ולהוסיף גם ssd.

לגבי הלוח אם ה-raid נחוץ רק אם אני רוצה שהכוננים הקשיחים שלי יגבו אחד את השני נכון?

כי מבחינת חיבורים הוא נראה לי מספיק.

פורסם

הדבר הכי משמעותי כשאתה הולך להריץ את האנדרואיד על המחשב שלך הוא ה HYPER-V ו HAXM (אם אני זוכר נכון, בגדול מדובר על האצת חומרה כלשהיא).

זה פיצר שנתמך כמעט בכל המעבדים החדשים של אינטל אבל בדור הישן רק לחלקם היו, כשאני עברתי ל I5 השדרוג היה משמעותי ועכשיו האנדרואיד רץ חלק ועולה תוך איזה חצי דקה.

מה שכן זה אופציה שצריך להדליק בביוס וזה ס-י-ו-ט למצוא אותה בלוח אם זול (כמו הלוח שבמחשב שלי בעבודה) כי בד"כ האופציה הזאת באה כבויה.

תעשה חיפושים על הלוח שאתה רוצה ואיך להדליק את האופציה הזאת בביוס (עדיף וידאו שמראה את זה) כדי למנוע מצב שהלוח שלך לא יאפשר את התמיכה הזאת.

הייתי ממליץ לך גם לשדרג ל16GB זכרון נעלם מאוד מהר בפיתוח..

לטעמי SSD טיפה מיותר למחשבי פיתוח אם אתה משאיר את המחשב דלוק רוב הזמן, גם ככה רוב הטעינה של הדברים נעשית מהזכרון. (אולי ב VM זה קצת שונה)

פורסם
החלטתי שלא לשנות את המעבד ההפרש הוא של 30 שקל בלבד אז זה לא מפריע לי.

כן, אבל ישנה גם השפעה על הלוחות כפי שאתה רואה - אתה מקבל לוח מסורס יותר. במקרה של הלוח שבחרת, הוא כולל רק זוג חריצי זיכרון - כלומר אתה תוכל מקסימום להוסיף עוד סטיק אחד של 8 ג'יגה בלבד, מגוון קטן יותר של יציאות חיצוניות, אי תמיכה רייד ועוד. הרי אתה בעצמך אמרת שאתה רוצה מחשב שהוא כמה שיותר future proof. בכל מקרה אם אתה חושב שלא תצטרך את זה ממילא, אפשר לחסוך 100~ ש"ח ולקחת לוח מבוסס H81.

לרייד יש מספר סוגים, כאשר רייד 0 ו-1 הם הפופלאריים ביותר בקרב המשתמשים הביתיים. רייד 0 מאפשר כתיבה על 2 כוננים בו-זמנית, מה שנותן לך תוספת של ביצועי כתיבה וקריאה. רייד 1 מעתיק לך את המידע לכונן השני לשם גיבוי בזמן אמת. הדבר תקף לביצוע על זוג כוננים קשיחים או כונני SSD.

כונן ה-SSD שבחרת פחות מומלץ שכן הוא נמצא פחות בשוק וגם איטי יותר. ה-840 (כולל evo ו-pro) הוכיחו את האמינות שלהם תוך הספקה של ביצועים מהירים, לכן אם תחליט לקחת כונן קשיח, לך על הסמסונג שהצעתי לך.

בנוגע לבאנדל -מה זאת אומרת לא התלהבת יותר מדי? מבחינת מה? בשני המקרים מדובר על מארזים בסיסיים לשימוש הביתי, אין בהם משהו מיוחד. מבחינת הספק, 450RT הוא ספק מצויין ועם תקן 80+ זהב, אבל אתה לא צריך אותו כשספקי 350~ וואט יהיו מעל ומעבר למערכת שכזו ועוד עם תקן 80+ ברונזה. מעבר לכל זה, בחנות הזו זה לא ממש חכם לקחת מארז וספק בנפרד שכן על הבאנלים אתה משלם הרבה פחות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים