עבור לתוכן

בעיה בשינוי כתובת IP עקב הפסקת חשמל

Featured Replies

פורסם

היי ,

התחלתי את הפרויקט שלי (הפעלת דוד חשמלי + שער חשמלי באמצעות הטלפון)

אך אחת הבעיות שבהן נתקלתי שלמעשה הראוטר משנה כתובת IP בכל רגע שבו ישינה הפסקת חשמל

זאת אומרת כתובת ה IP מתחלפת לי בכל פעם שאני מכבה ומדליק את הראוטר

עכשיו השאלה היא האם אפשר באמצעות פקודה פשוטה לעקוף את זה? בכדי שאוכל להיכנס לאותה הכתובת וזה ישלח אותי ישירות לשרת של הארדוינו

הרי מספיק שניה אחת ללא חשמל בבית והראוטר משנה לי כתובת IP וכאשר אני מחוץ לבית אין לי מושג האם הכתובת התחלפה או לא...

מבחינה חשמלית אפשר לסדר את זה על ידי הוספת ממסר וUPS קטן אשר תמיד יתן מתח לראוטר ולא יתן לו לכבות ולמעשה אני פוטר את תקלה של הפסקת חשמל

הממסר עובד בתור צ'יינג' אובר מגעים COMMON + NO (חברת חשמל) NC + COMMON (UPS הסליל מחובר לספק.

הפתרון החשמלי פחות טוב מיכוון שגם לUPS יש מגבלה של זמן וזה מיקר את העלויות ולכן השאלה שלי האם יש פקודה שמאפשרת לארדוינו אוטומתית לסנכרן בין הטלפון לרשת

תודה רבה לכל העוזרים!!!

פורסם

זה לא הנתב שלך. זה הדרך בה הISP עובד - אתה מקבל כתובת חדשה מה DHCP pool שלהם.

תשלב שירות dynamic DNS כלשהו ותמיד תגיע ליעד הנכון.

פורסם
  • מחבר
זה לא הנתב שלך. זה הדרך בה הISP עובד - אתה מקבל כתובת חדשה מה DHCP pool שלהם.

תשלב שירות dynamic DNS כלשהו ותמיד תגיע ליעד הנכון.

אוקי תודה אני יקרא על זה קצת באינטרנט :)

פורסם
  • מחבר

חיפשתי בגוגל מידע על ה Dynamic DNS...

לבסוף נעצרתי על האתר הזה http://www.noip.com

הגדרתי את כל הכתובות IP וPORT..

הכל עובד הוא אכן מעביר אותי לכתובת השרת של הארדואינו אך לצערי אינו פותר את בעיית השינוי ה IP

למישהו יש מושג מה אני עושה לא נכון?

פורסם

מה זאת אומרת לא פותר?

השרות אמור לעדכן את השרתים של אותו ספק שרות כל פעם מה הכתובת שאתה יוצא איתה לרשת האינטרנט. אתה ניגן תמיד לפי host name ייחודי שאתה מקבל מאותו ספק שירות.

פורסם
  • מחבר
מה זאת לא פותר?

השרות אמור לעדכן את השרתים של אותו ספק שרות כל פעם מה הכתובת שאתה יוצא איתה לרשת האינטרנט. אתה ניגן תמיד לפי host name ייחודי שאתה מקבל מאותו ספק שירות.

יכול להיות שאני מגדיר משהו לא נכון :\ , כי בתכלס הוא עובד לי כמו דומיין ... במקום לכתוב כתובת IP אני רושם כתובת שמית

אבל אני מכבה ראוטר מדליק מחדש הכתובת משתנה והוא כבר לא ניגש לשרת של ארדוינו דרך הכתובת השמית :\

פורסם

אז לאן אתה מגיע?

הצד של הלקוח צריך להספיק לעדכן א הצד של השרת כדי שזה יעבוד.

פורסם
  • מחבר
אז לאן אתה מגיע?

הצד של הלקוח צריך להספיק לעדכן א הצד של השרת כדי שזה יעבוד.

לא מגיע לשום מקום שגיאה פשוט שלא נמצא אתר כזה...

פורסם

אל תצוטט תגובות מעליך.

בדקת בצד הלקוח שנשלח עדכון?

פורסם
  • מחבר

האמת שאני לא כל כך יודע איך לבדוק את זה ודי התייאשתי אני פשוט ילך על אופציית הUPS ובך זה יקבעה את ה IP

אשמח לעוד תגובות הצעות או מדריכים כיצד ניתן לפתור את הבעיה הזאת בדרך הכי יעילה

תודה על העזרה בכל אופן!!

פורסם

אין פה מה להתייאש.

יש תוכנה בצד לקוח (מיושם בציוד קצה או כתוכנה שרצה על מחשב) שמוגדר בה מנוי מוסיים כמו martinb2.no-ip.com וניא צריכה לשלוח עדכונים כל כמה זמן לשרת של no-ip כדי לעדכן שזאת כתובת הIP הציבורית של אותו מנוי. זה כל הרעיון של dynamic DNS.

פורסם

אתה יכול לדרוש מהספקית IP סטטי

פורסם

מיותר לגמרי כאשר אפשר לקבל את זה בחינם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים