עבור לתוכן

מהירות רשת אלחוטית בנתבים של בזק, משהו מכוון ??

Featured Replies

פורסם

טוב אז אחרי שיחה של יותר מ-20 דקות עם נציגה מנומנמת משהו של בזק ב-166 קיבלתי אישור לגשת לבזקסטור ולהחליף את הדילינק 6740 המהולל שגם גורם לתופעות של ניתוקים קטנים ומעצבנים (הורדות נקטעות, סטרימינג נופל, דרופבוקס מחפש את עצמו במשך דקות ארוכות, תופעות שלא היו לי בחיבור להוט) וגם לא מאפשר חיבור Wifi במהירות של 300mbit אלא רק 150, הלכתי חדור רוח קרב לבזקסטור מתוך מטרה ברורה-לא לחזור עם אותו נתב !

ישר הציעו לי לקחת dual band בתשלום חד פעמי של 99 ש"ח (חוצפה, זה בנוסף לחיוב-זיכוי שאני תקוע איתו שנתיים) או שיחפשו לי משהו אחר. הנציגה הלכה למחסן וחזרה עם קופסה לבנה ג'נרית כזאת , בלי לוגו בזק ותמונה של המוצר שבפנים וישר חשדתי שמדובר בראוטר שמישהו כבר החזיר. הראוטר היה של נטגיר ומכיוון שקראתי עליו רק דברים רעים החלטתי בכל זאת לשלם את ה-99 שקלים ולקחת את ה dual band.

קיבלתי נתב VEGN2610 של נטגיר וחשבתי שזה יפתור את הצרות.

אז נכון, בינתיים אין ניתוקים וגם זה משהו, אבל... ה - Wifi שלו בתדר 2.4Ghz משדר גם כן ב 150mbit כמו שהיה לי עם הדילינק, ומסתבר גם שהפורטים של ה LAN הם 100mb ולא 1Gb , מה שאומר שגם אם תיאורטית בזק הייתה תומכת בגלישה של 100 מגה ומעלה, אפשר לשכוח מזה עם הנתב הזה.

איך ייתכן שבשני נתבים שונים של יצרנים שונים תהיה את אותה בעיה באלחוטי ? (ה 5Ghz דוקא כן משדר ב 300mbit אבל לא כל התקן אלחוטי תומך בתדרים האלה).

יכול להיות שזה משהו שבזק מגדירה בכוונה והיצרן מכניס מגבלת מהירות ב Wifi לקושחה של הנתב ?

כל הסיפור הזה כבר גורם לי געגועים להוטבוקס המהולל של הוט...

נערך על-ידי גילST

פורסם

בדקת בהגדרות של הנתב? אצלי הנתב של בזק היה מוגדר ל150 ושיניתי ל300 ידנית

פורסם
  • מחבר

ברור שבדקתי.

זה הדבר הראשון שהגדרתי אחרי סיסמה לרשת האלחוטית.

אתה מקבל 300 ? עם איזה נתב ? איזה כרטיס רשת ?

פורסם

לכלם

מנסיוני

כדאי להשקיע בנתב פרטי מהשוק החופשי

בסופו של דבר זה יותר טוב ויותר זול

פורסם
  • מחבר
לכלם

מנסיוני

כדאי להשקיע בנתב פרטי מהשוק החופשי

בסופו של דבר זה יותר טוב ויותר זול

ידוע שזה טוב יותר וזול אבל לא תמיד זה אפשרי מבחינת התשתית בבית כי בבניינים ישנים יותר לא עשו תכנון של שקעים של הוט/בזק/טלויזיה וכו' לפי מה שמקובל היום שבכל חדר יש מחשב, טלויזיה, סמארטפון, טאבלט ועוד.. אצלי הנתב תלוי בקומבינה בנישה בין הסלון למדרגות שמובילות לקומה השניה של הדירה, ויש שם בדיוק שקע של בזק ושקע חשמל.לחבר שם עוד נתב זה עוד חוטיאדה מכוערת, עוד מפצל לחשמל שגם ככה עמוס בכל טוב ועוד חורים בקיר.

מספיק גרוע שאני צריך להעביר כבל רשת מלמטה למעלה כדי לקבל אינטרנט בחדרי המגורים, לפחות הנתב המשולב חוסך קצת בלגאן.

זה באמת כל כך מוגזם לדרוש שתמורת כסף טוב (אפילו בחיוב-זיכוי) נקבל מוצר סביר (אני לא אומר מעולה.. מסתפק בסביר) ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים