עבור לתוכן

השוואה בין GTX780 ל-280X - כמה דברים לא ברורים...

Featured Replies

פורסם
  • מחבר
אני מדבר על סטוק. זה בדיוק הקטע. בסטוק הכרטיסים האלה יכולים לרוץ על 95 מעלות במשחק כמו בטל פילד 4.

מצידי שגם ירוץ על 195 מעלות. כל עוד אין פה שום סיכון לכרטיס/למערכת לא ממש משנה לי על כמה הוא רץ... הרי קירור סטוק אמור להספיק כאשר אין OC. לא לשם כך הוא נועד? לא מטריד אותי איזה מספר של מעלות החיישן מזהה, מטריד אותי שלא יקרה כלום לכרטיס ב-3 שנים שהוא אמור לשרת אותי.

פורסם

זה קל לומר אבל שתרגיש את התנור ליד הרגל אתה תחשוב אחרת.. :lol:

לשם השוואה, עם קירור מים הכרטיס יעבוד לך בחצי ~ הטמפרטורה.

באופן עקרוני זה נכון גם לגבי אנבידיה. אני אישית מעדיף אותם (ללא קשר לדומיננטיות של ירוק באוואטר שלי)

בשנתיים האחרונות הם כל הזמן מקדימים את AMD, אם זה בדרייברים ובהוצאת דגמים חדשים, תמיכה, פיצ'רים וכו'. כלומר יש ביצועים ויש את הדברים שמסביב שהם לא פחות חשובים.

פורסם
  • מחבר
זה קל לומר אבל שתרגיש את התנור ליד הרגל אתה תחשוב אחרת.. :lol:

לשם השוואה, עם קירור מים הכרטיס יעבוד לך בחצי ~ הטמפרטורה.

זה בסדר, אני כבר רגיל. :)

פיצ'רים ובאנדלים פחות מעניינים אותי. מה גם שאף פעם אין ארוחות חינם והפיצ'רים השונים מגולמים, לרוב, במחיר הכרטיס.

פורסם

מה שמטריד יותר ב 290 זה הרעש שהקירור הזה עושה במאמץ, לא שמעתי בעצמי אבל לפי כל הביקורות זה רעש נורא. מישהו פה פירסם סרטון של הכרטיס בפעולה וזה נשמע כמו פן לשיער.

פורסם

אני מציע אגב לחכות עוד קצת ולקרוא עוד ביקורות ועוד סרטונים לפני שאתה נסגר עליו סופית. סה"כ הכרטיס יצא לפני זמן מאד קצר.

כן זה בדיוק מה שדיברתי עליו... בשביל לעמוד עם 780\טייטן הדבר הזה צריך להגיע לטמפרטורת רתיחה. הם נראה לי תפסו את הראש שם ב AMD ולא ידעו מה לעשות עם עצמם. כמובן שבטמפרטורה כזאת אתה צריך לצפות גם לרעש מטורף... שוב, אלא אם אתה מקרר במים. המשתמשים הרציניים שקונים את הכרטיסים האלה לא משאירים אותם על קירור אוויר זמן רב.

אני באמת, אבל באמת מציע לשקול בכובד ראש את הקנייה הזאת ובאמת לקחת בחשבון כל עיצה שניתנה פה כי אתה עלול לא להאמין או לתפוס את הגודל של זה עד שתוציא כסף ותחווה את זה בעצמך... ואז.. אז זה בעיה להתחרט.

פורסם
  • מחבר
מה שמטריד יותר ב 290 זה הרעש שהקירור הזה עושה במאמץ, לא שמעתי בעצמי אבל לפי כל הביקורות זה רעש נורא. מישהו פה פירסם סרטון של הכרטיס בפעולה וזה נשמע כמו פן לשיער.
אני מציע אגב לחכות עוד קצת ולקרוא עוד ביקורות ועוד סרטונים לפני שאתה נסגר עליו סופית. סה"כ הכרטיס יצא לפני זמן מאד קצר.

כן זה בדיוק מה שדיברתי עליו... בשביל לעמוד עם 780\טייטן הדבר הזה צריך להגיע לטמפרטורת רתיחה. הם נראה לי תפסו את הראש שם ב AMD ולא ידעו מה לעשות עם עצמם. כמובן שבטמפרטורה כזאת אתה צריך לצפות גם לרעש מטורף... שוב, אלא אם אתה מקרר במים. המשתמשים הרציניים שקונים את הכרטיסים האלה לא משאירים אותם על קירור אוויר זמן רב.

אני אחכה קצת לביקורת, אבל על-פניו, נראה שזה הכרטיס שלי.

פורסם

עדכנתי את התגובה הקודמת שלי אז תעיף מבט.

בכל אופן, יש תיאוריה ויש תכלס... שקניתי GTX 580 מאיזה מישהו גם חשבתי שהחום זה משהו שולי.. עד שזה מתחיל להביא לך את הסעיף.

פורסם
אם הביקורות מראות אחרת מהנתונים היבשים אז כנראה שיש לכך סיבה והסיבה הזו מעניינת אותי. לשם כך, בין היתר, קיים הפורום. לראייה, אחד מחברי הפורום ידע להשיב. אתה, לעומת זאת, לא מצדיק את החתימה שלך בלשון המעטה. בכל אופן, אשמח עם מעתה ואילך תגיב באופן ענייני.

עזוב את הנתונים היבשים כבר, הם לא רלוונטיים לכלום.

כשכרטיס אחד מריץ משחקים עם FPS גבוה יותר מהשני מה עוד אתה צריך לדעת ? איזו "סיבה" אתה כבר צריך ? אתה פה בשביל לבחור כרטיס חדש או ללמוד על ארכיטקטורות של כרטיסי מסך עכשוויים ?

כל מה ששאלת עד עכשיו נשאל בפורום לא מעט ויכלת לקבל תשובה לזה על ידי חיפוש זריז.

ה - 280X הכרטיס ההכי משתלם כרגע כי הוא מציע ביצועים טובים במחיר סביר ועם שלל אופציות לקירור.

ה - GTX 780 וה - R9 290 חזקים ממנו, בעוד הראשון מגיע עם שלל גרסאות עם קירורים טובים הוא יקר ולא משתלם ביחס לביצועים שלו.

הכרטיס השני (ה - 290) מציג יחס ביצועים/מחיר טוב בהרבה אבל הוא רק יצא והגרסה הקיימת באה עם קירור רועש ולא יעיל במיוחד אז עדיף לחכות לגרסאות חדשות שישפרו בתחום הזה.

פורסם

לפני שאשכח... אל תקנה שום דבר לפני שיוצאות הגרסאות של היצרנים ל AMD. לדוגמא CU 2 של אסוס...עם הקירורים הטובים ייתכן שבעיית הטמפרטורה תשתפר למצב סביר. בכל מקרה, כרטיסים ברמה גבוהה תמיד רצים חמימים שמפעילים משהו ששם עליהם מאמץ משמעותי.

פורסם
  • מחבר
לפני שאשכח... אל תקנה שום דבר לפני שיוצאות הגרסאות של היצרנים ל AMD. לדוגמא CU 2 של אסוס...עם הקירורים הטובים ייתכן שבעיית הטמפרטורה תשתפר למצב סביר. בכל מקרה, כרטיסים ברמה גבוהה תמיד רצים חמימים שמפעילים משהו ששם עליהם מאמץ משמעותי.

תודה על כל הטיפים עדי. אני דיי וותיק בתחום (אם כי אני קונה כרטיסים ב"דילוגים" של משהו כמו שלוש שנים ולכן אני לא בעניינים לפני קנייה של כרטיס חדש) ואני לא מתרגש מכל ה"מסביב" שבא עם הכרטיסים משתי סיבות: א. כי כמו שכבר כתבתי, כל האקסטרות מגולמות במחיר ולכן אתה משלם בהתאם.

ב. אין לי צורך בכל האקסטרות הללו. אבל מאחר ומדובר בכרטיס חדש, אני אחכה לקצת יותר ביקורות.

עזוב את הנתונים היבשים כבר, הם לא רלוונטיים לכלום.

כשכרטיס אחד מריץ משחקים עם FPS גבוה יותר מהשני מה עוד אתה צריך לדעת ? איזו "סיבה" אתה כבר צריך ? אתה פה בשביל לבחור כרטיס חדש או ללמוד על ארכיטקטורות של כרטיסי מסך עכשוויים ?

כל מה ששאלת עד עכשיו נשאל בפורום לא מעט ויכלת לקבל תשובה לזה על ידי חיפוש זריז.

ה - 280X הכרטיס ההכי משתלם כרגע כי הוא מציע ביצועים טובים במחיר סביר ועם שלל אופציות לקירור.

ה - GTX 780 וה - R9 290 חזקים ממנו, בעוד הראשון מגיע עם שלל גרסאות עם קירורים טובים הוא יקר ולא משתלם ביחס לביצועים שלו.

הכרטיס השני (ה - 290) מציג יחס ביצועים/מחיר טוב בהרבה אבל הוא רק יצא והגרסה הקיימת באה עם קירור רועש ולא יעיל במיוחד אז עדיף לחכות לגרסאות חדשות שישפרו בתחום הזה.

דניס, אני חושש שאתה לא מבין מהי המטרה של הפורום. בכל אופן, תשובה כבר קיבלתי. מבחינתי אפשר לנעול את הדיון. :hi:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים