עבור לתוכן

** הכרזת Nexus 5 בישראל - להם זה עולה יותר...

Featured Replies

פורסם

יש הסכמי מס בין ישראל לארה"ב. לא אמורים לשלם פעמיים. יכול להיות שהפרוצדורה שונה.

• תגובות 89
  • צפיות 13.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שוב - המוצר לא נשלח לישראל אלא לארה"ב. זה שמשם הוא ממשיך לטייל ברחבי העולם - זה לא מעניין אף אחד.

אם גוגל היתה מאפשרת לשלוח ישירות לישראל - אכן לא היית משלם פעמיים.

פורסם

יש אפשרות להזדכות על תשלום המס הכפול, אני מצטט מפורום אחר:

" הפתרון בא למנוע כפל מכס, והוא עפ"י סעיף 156 לפקודה המקנה סמכות למנהל בית המכס לזיכוי תשלום.

כאמור הפתרון פשוט בשתי דרכים שניתן לבחור ביניהן:

1) לשלם את המכס בפעם השנייה ואז לפנות למנהל בית המכס האזורי . אל תיבהלו מההגדרה "מנהל בית המכס האזורי", הבירור היכן בית המכס האזורי שלכם הוא מאוד פשוט בגוגל או בטלפון. לפנות אליו בכתב או בפגישה עם ההוכחות והתיעוד המתאים שהוא : א) ההוכחה כי שילמנו מכס בפעם הראשונה כשהמכשיר הגיע לארץ . ב) מיילים עם החנות לפני ששלחנו את המכשיר אליהם עקב קלקול. ג) מייל רשמי מהחנות המודיע לנו שהמכשיר הוחלף עקב התקלה שהייתה בו למכשיר חדש . ד) קבלה מהתשלום השני (הכפול) של המכס ששילמנו.

וזהו. מנהל בית המכס ייתן זיכוי\החזר על התשלום השני.

זו הדרך הבטוחה ביותר לקבלת החזר התשלום, ואני ממליץ עליה.

2) הדרך השנייה, לפעמים עובדת לפעמים לא, תלוי בפקיד\ת המכס וכמה הוא או היא רוצים לסייע : לא לשלם את המכס פעם שנייה, ולהגיע עם כל ההוכחות הנ"ל (א+ב+ג, בלי ד' כמובן) וקורה לא פעם שהפקיד מסייע ודואג לנו לפטור תשלום. "

פורסם

אם המכשיר הוחלף הוא חייב שוב במיסים. מסתבר שאכן אי אפשר לקבל החזר מע"מ על מוצר שנקנה בחנות בארה"ב.

פורסם
יש אפשרות להזדכות על תשלום המס הכפול, אני מצטט מפורום אחר:

" הפתרון בא למנוע כפל מכס, והוא עפ"י סעיף 156 לפקודה המקנה סמכות למנהל בית המכס לזיכוי תשלום.

כאמור הפתרון פשוט בשתי דרכים שניתן לבחור ביניהן:

1) לשלם את המכס בפעם השנייה ואז לפנות למנהל בית המכס האזורי . אל תיבהלו מההגדרה "מנהל בית המכס האזורי", הבירור היכן בית המכס האזורי שלכם הוא מאוד פשוט בגוגל או בטלפון. לפנות אליו בכתב או בפגישה עם ההוכחות והתיעוד המתאים שהוא : א) ההוכחה כי שילמנו מכס בפעם הראשונה כשהמכשיר הגיע לארץ . ב) מיילים עם החנות לפני ששלחנו את המכשיר אליהם עקב קלקול. ג) מייל רשמי מהחנות המודיע לנו שהמכשיר הוחלף עקב התקלה שהייתה בו למכשיר חדש . ד) קבלה מהתשלום השני (הכפול) של המכס ששילמנו.

וזהו. מנהל בית המכס ייתן זיכוי\החזר על התשלום השני.

זו הדרך הבטוחה ביותר לקבלת החזר התשלום, ואני ממליץ עליה.

2) הדרך השנייה, לפעמים עובדת לפעמים לא, תלוי בפקיד\ת המכס וכמה הוא או היא רוצים לסייע : לא לשלם את המכס פעם שנייה, ולהגיע עם כל ההוכחות הנ"ל (א+ב+ג, בלי ד' כמובן) וקורה לא פעם שהפקיד מסייע ודואג לנו לפטור תשלום. "

קראתי את ההודעה הזאת ב-iandroid. לא היה לי כוח להירשם לשם ולהתחיל ויכוח עם מישהו שנראה שהוא "יקיר הפורום" שם אבל הוא טועה ומטעה.

יש חוק מאוד ברור וחד משמעי במדינת ישראל:

מוצר שנשלח לתיקון בחו"ל ותוקן במסגרת האחריות - הכל טוב.

מוצר שנשלח לתיקון בחו"ל ותוקן שלא במסגרת האחריות (כלומר בתשלום) - יש צורך לשלם מכס על עלות התיקון.

מוצר שנשלח לתיקון בחו"ל והוחלף בחדש - יש צורך בתשלום מכס מלא על המוצר החדש.

זה החוק בישראל.

זה שתראה להם הוכחות עם התכתבויות במייל על זה שהמוצר לשלח לתיקון וכו' זה טוב ויפה - אבל לא ישנה שום דבר.

חוץ לזה, איך בכלל הגענו לדבר על מוצר שהוחלף באחריות? אנחנו דיברנו על "כפל מס" אחר. על תשלום המס האמריקאי + הישראלי.

אתה לעומת זאת וההודעה שציטטת מדברת על משהו אחר. על מוצר שהוחלף באחריות ועכשיו צריך לשלם עליו מכס ישראלי - בפעם השניה..

פורסם

^^ אתה יכול להתווכח עד מחר, אבל התהליך הראשון שהוזכר בהודעה הזו עובד מניסיון אישי.

פורסם

אתה יכול להמשיך לטעון עד מחר שזה עובד, אני מכיר את החוק טוב יותר ממך.

פורסם

אני אומר לך שעשיתי את זה וקיבלתי זיכוי ואתה עדיין בשלך... אשרך.

פורסם

תוכיח.

ותוכיח שזה נוהל קבוע ולא שעשו לך טובה לפנים משורת הדין.

ותוכיח שקיבלת מוצר חדש ולא תיקון של הקיים.

אתה מתעלם מהעובדה שזה החוק בישראל - פשוט טימטום.

אתה מנסה להכריח אותי לשלוח אותך ללשון החוק?

בבקשה:

"מי שמייצא לחו"ל טובין לשם תיקונם והחזרתם, חייב למלא לפני היצוא,טופס (מכס ‎85, או מכס ‎9, לפי העניין) בבית-המכס, ולהחתים עליו את פקיד המכס.

את הטופס כאמור, עליו להציג בפני פקיד המכס, בעת החזרת הטובין לישראל.

לגבי טובין שיוצאו לחו"ל, תוקנו במסגרת תקופת האחריות של הספק, ולא שולמה כל תמורה בעבור תיקונם - יחול פטור ממסים.

לגבי טובין כאמור, ששולמה תמורה בעבור תיקונם - יחולו המסים על עלות התיקון בלבד.

לגבי טובין שהוחלפו בחדשים, יחולו המסים החלים, גם אם ההחלפה נעשתה במסגרת תקופת האחריות."

פורסם

milford, ציטטתי משם כתגובה לאחת מהודעותיך הקודמות בה כתבת שRMA חייב במס. אם אתה אומר שאתה יודע בוודאות שזה לא נכון (ראיתי את לשון החוק) אני מקשיב, אך קראתי על עוד מס' אנשים שאמרו שזה עבד להם, אחד ציין שהוא עשה זאת מס' פעמים. אולי החוק הזה לא נאכף באדיקות?

פורסם

ומשלמים ומשלמים... מניסיון עם כרטיס של EVGA שהוחלף אחרי שהקודם עלה באש (חזר מגרמניה), הייתי צריך לשלם מע"מ בשביל לשחרר אותו (במקור הוא נקנה בארה"ב).

פורסם
תוכיח.

ותוכיח שזה נוהל קבוע ולא שעשו לך טובה לפנים משורת הדין.

ותוכיח שקיבלת מוצר חדש ולא תיקון של הקיים.

אתה מתעלם מהעובדה שזה החוק בישראל - פשוט טימטום.

אתה מנסה להכריח אותי לשלוח אותך ללשון החוק?

בבקשה:

1. אני מכיר טוב מאוד את החוק הזה.

2. אני לא מתכוון להוכיח לך כלום (גם בגלל שזה היה לפני יותר משנתיים וגם היות ואני מכיר את התנהלותך בפורום, הוכחה לא תספק אותך ועדיין תטען שאתה צודק :)).

3. אני לא יכול להוכיח שעשו לי טובה לפנים משורת הדין או לא (כי אין לי מושג, עשיתי בזמנו את מה שנכתב כאן וקיבלתי את כספי בחזרה).

פורסם

יכול להיות שויתרו להם לפנים משורת הדין אחרי שהם הטרידו את הפקידים, אבל להצהיר על זה בצורה כזאת חד משמעית בתור "הנוהל שצריך לעשות כדי לקבל זיכוי" זה פשוט מגוחך ומתעלם בהפגנתיות מהעובדה שהחוק מאוד חד משמעי ומאוד מפורט בנושא הזה.

אפשר לכל היותר לקרוא לזה "וואלה שווה לנסות, אולי יוותרו לכם". אבל פה זה נגמר.

אני מציע לקהל הקוראים לא להסתמך על ההודעה הזאת מהפורום השני ובוודאי שלא על העדות של "חתול עצלן" שידוע בפורום כמשתמש טרחן :)

החוק ידוע. רוצים להתגרות בו? עניין שלכם :) אולי יצליח ואולי לא.

פורסם
אם אתה שולח את המוצר לארה"ב (ניו ג'רסי) - אז אתה משלם מיסים של ארה"ב (ניו ג'רסי).

זה שמשם החבילה נשלחת לישראל - לא מעניין את רשויות המס של ארה"ב ולא רלוונטי.

אתה רוצה להגיד לי שאם אני גר ביו ג'רזי (לפי הדוגמה שלך) ואני קונה נקסוס 5 מהחנות של גוגל, אני אשלם יותר מ-350 דולר?

מי בדיוק יגבה את המחיר הזה? הדואר? גוגל? מדינת ניו ג'רזי?

פורסם
אתה רוצה להגיד לי שאם אני גר ביו ג'רזי (לפי הדוגמה שלך) ואני קונה נקסוס 5 מהחנות של גוגל, אני אשלם יותר מ-350 דולר?

מי בדיוק יגבה את המחיר הזה? הדואר? גוגל? מדינת ניו ג'רזי?

בוודאי. מדיניות המע"מ בארה"ב חדשה לך?

מי שגובה את המחיר הזה זו גוגל, בדיוק כמו שבארץ החנות גובה ממך את המע"מ.

עריכה: האמת שבארה"ב אין מע"מ אלא מס קנייה, אבל הסמנטיקה לא באמת משנה.. למרות שזה אגב גם ההסבר למה אי אפשר להזדכות על מע"מ בשדה התעופה.. כי הוא לא מע"מ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים