עבור לתוכן

wifi בין בתים

Featured Replies

פורסם

אני ואמא שלי גרים בניין מול ביניין

אני קומה 3, היא קומה 2

קניתי 2 ראוטרים:

TP-Link TL-WR941ND

http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WR941ND

Edimax BR-6478AC

http://www.edimax.co.uk/en/produce_detail.php?pl1_id=3&pl2_id=18&pl3_id=251&pd_id=447

(3 מתוך 4 צרכני הרשת אצלי בבית תומכים ב-AC, רציתי לנצל את זה)

אני הרמתי רשת בין שני הבתים, בתקווה לקבל קצבי תעבורה שיאפשרו עבודה שותפת

בבית שלי הראוטר של אדימקס, ממוקם הכי טוב שאפשר(ליד החלון)

בבית של אמא שלי , ה TP-Link ממוקם יחסית טוב(בסלון, בנקודה חשופה לכיוון הבית שלי, בעומק' של שלושה מטר לתוך הבית, ללא מכשולים)

לא הצלחתי בבדיקות מהירות בינינו לעבור את ה-600KByte ממנה אלי , ואת ה-1000KByte ממני אליה.\

הרשת מתחילה אצלה,

תקן N, מוצפנת ב- WPA2 , הראוטר אצלי עושה WDS במצב Repeating (לפחות זה מה שאני מאמין שהוא עושה, edimax קראו לזה universal repeater - אבל באינטרנט מצאתי הסברים שזה אכן זה)

כמובן אצלי אין DHCP

המחשבים שמחוברים אצלי ב-N(בנתיים לא מנצל את AC, כי אני חייב לוודא שזה יעבוד גם ב-N) מגיעים לחיבור של 144Mb מקומי, ובצד של אמא שלי המחשב מחובר בכבל.

השתמשתי ב- NETIO-GUI בשביל הבדיקות.

הזמנתי(עדיין לא קיבלתי) אנטנה כיוונית, שרציתי לתלות אצל אמא שלי במקום אסטרטגי, ובכך לשפר משמעותית את הקליטה בין הבתים, אבל מישהו הסב את תשומת ליבי לכך שאם רק אנטנה אחת (מתוך השלוש של ה-TPLINK) היא כיוונית, זה עשוי להפריע לטכנולוגיית ה-MIMO.

רציתי לדעת האם זה נכון ותהיה בעיה,

האם יש למישהו איזשהם המלצות לשיפור המצב?

אוסיף רק - ניסיתי לקרב את הראוטר אצלה לחלון- הטסטים השתפרו (1000 ממנה אלי, 1600 ממני אליה, ואפילו היו תוצאות יציבות יותר ואמינות יותר) אבל זה לא מספיק

פורסם

מרחק בין הבניינים?

תצטרך אנטנות כיווניות ב 2 הצדדים לשיפור אמיתי. כי אין כזה דבר צד משדר וצד קולט. שניהן מבצעים את 2 התפקידים. דבר נוסף, הראוטרים שייעדת לתפקיד הם רק 3dBi לכל אנטנה. לא בדיוק אידיאלי למטרה שלך.

לא יודע לגבי MIMO.

לגבי התצורה שהגדרת Repeating , קח בחשבון ש2 ראוטרים כאלו חותכים לך את רוחב הפס בחצי. 3, עוד יותר. עדיף להגדיר את התקשורת בין הבניינים ברשת אלחוטית נפרדת (המוגדרת כ bridge בלבד) שמיועדת רק לכך. ובצד המקורי לשים ראוטר נפרד שמחובר אל הראוטר שמשדר לבניין השני בכבל.

נערך על-ידי Roger That

פורסם
  • מחבר
מרחק בין הבניינים?

תצטרך אנטנות כיווניות ב 2 הצדדים לשיפור אמיתי. כי אין כזה דבר צד משדר וצד קולט. שניהן מבצעים את 2 התפקידים. דבר נוסף, הראוטרים שייעדת לתפקיד הם רק 3dBi לכל אנטנה. לא בדיוק אידיאלי למטרה שלך.

לא יודע לגבי MIMO.

לגבי התצורה שהגדרת Repeating , קח בחשבון ש2 ראוטרים כאלו חותכים לך את רוחב הפס בחצי. 3, עוד יותר. עדיף להגדיר את התקשורת בין הבניינים ברשת אלחוטית נפרדת (המוגדרת כ bridge בלבד) שמיועדת רק לכך. ובצד המקורי לשים ראוטר נפרד שמחובר אל הראוטר שמשדר לבניין השני בכבל.

המרחק - כ-20 מטר

בוא נניח שאני בסדר עם לחתוך את רוחב הפס לחצי(עדיין אמור להשאיר 150 MBPS)

בראוטר שבחרתי לשים בצד שלי אין אפשרות לשנות את האנטנות(קבועות)

אבל האמת, שחשבתי שזה אמור לעבוד -מספיק שיש טווח קליטה משותף לשני הראוטרים(אחד כיווני שמחסה בידיוק את השטח של הראוטר השני) אמור לגרום לזה שגם בעת שידור מהרב כיווני החד כיווני יקלוט(עם האנטנה הכיוונית כמובן)

אולי אני טועה

- - - תגובה אוחדה: - - -

איך זה יעזור לי?

אני צריך מחשב פעיל בשביל להחזיק את הרשת שזה יוצר - וזה מה שאני מנסה להמנע ממנו

נערך על-ידי devilh

פורסם

זה שיש בצד אחד אנטנה כיוונית מחזקת רק את השידור של אותה אנטנה לכיוון הצד האחר. אך היא לא מחזקת את הקליטה של אותה אנטנה.. לזה אחראית האנטנה בצד האחר, אם כיוונית או לא.

זה לא רק 20 מטר. זה 20 מטר + קירות + הפרעות של השכנים. (נסה ערוצים אחרים)

בדר"כ משתמשים בציוד יעודי למצבי outdoor כגון http://www.dipole.co.il/system1.asp אשר מגיעים רק עם אנטנה אחת, אך הרבה יותר חזקה. (14dBi+) אך זה קצת מוגזם בשבילך עם המרחק הקצר.

בשורה התחתונה, אם הרוחב פס נמוך והקליטה חלשה, ואתה רוצה לשמור על הציוד הקיים, אין מנוס מלשים כמה שיותר קרוב לקיר החיצוני של הבניינים (ורצוי ללא קיר, אלא חלון או משהו כזה. או אפילו להוציא את האנטנה החוצה) ולהשתמש באנטנות כיווניות ב 2 הצדדים, בכדי לרכז את העוצמה הנמוכה יחסית 3dBi , אל כיוון מסוים.

נערך על-ידי Roger That

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

קצת ישן אבל הרגע קראתי הודעה נוספת בפורום בה אמרו אותו דבר אז חשוב לי לתקן- האנטנות משפיעות באופן סימטרי.

ההגבר של אנטנה בכיוון מסוים משפיע באותה מידה על השידור והקליטה ככה שאם הוא יחליף אנטנה 3dB באחד הצדדים באנטנה 14dB שמכוונת לנתב השני הספק הקליטה בשני הצדדים יעלה ב~11dB. כמובן שאם משתמשים באנטנות כנ"ל בשני הצדדים ההספק כבר יעלה ב-22dB אבל לא חייבים אם 11 מספיק.

מה שנכון- אם הנתב באחד הצדדים משדר חלש והשני חזק (הספק שידור ב-dBm, ללא קשר לאנטנות שמכוונות את השידור) - אז זה לא ממש יעזור מכיוון שWifi הוא דו-כיווני הערוץ יוגבל ע"י החלש מהשניים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים