עבור לתוכן

מספר שאלות לגבי אופניים חשמליים

Featured Replies

פורסם

אהלן שלום,

לאחרונה התעניינתי בקניית אופניים חשמליים. כל יום אני עושה מרחק של 2.5ק"מ הלוך ו2.5ק"מ חזור מהבית לעבודה (6 ימים בשבוע).

ראיתי המון דגמים, אני לא מבין בכלל את ההבדלים. לכולם יש סוללה 250W ו-36V, מגיעים עד 25 קמ"ש. העיצוב שונה, חברות שונות. לא מבין באופניים בכלל. איפה מתחילים?

תקציב עד 3.5-4 אלף.

פורסם

אני מאמין שיהיו כמה אנשים שייתנו לך תגובות בנושא, אבל רק רציתי לומר..

הליכה של 2.5 ק"מ ביום צריכה להיות מינימום כדי לשמור על בריאות נכונה. אתה הולך 5 ק"מ ביום, וזה אפילו יותר טוב. כדאי לך לראות את ההליכה באור חיובי.

פורסם

גם אני שקלתי את העניין

אבל יש משהו אחד שהוריד אותי מהעניין (בעצם 2)

לא מצאתי שום חברה שמבטחת פגיעות גוף של אופניים חשמליות

הכוונה היא לא שאתה תפגע אלא שתפגע במישהו - האופניים האלו מגיעות ל-~30 קמש כמו כלום -

תכנס במהירות כזו במישהו וסיכוי מאוד גבוה שתשבור לו כמה עצמות

ברגע שהוא יתבע אותך - פה תתחיל הבעיה האמיתית

בניגוד לאופנוע\קטנוע\קופסא נוסעת וכיוב שבהם ביטוח החובה מכסה נזקי גוף של צד ג באופן מלא - גם אפילו עם בעקבות רשלנות שלך.

הדבר השני שהוריד אותי זה פורס מג'ור - אישתי.

בהצלחה,

גבריאל

פורסם

בטווחים כאלה למה לא לקנות אופניים פשוטות? גם תכסוך כסף וכאב ראש באחזקה וטיפולים, וגם יהיה לך קצת כושר בלי יותר מידי מאמצים.

פורסם

אגב מה שכתבתי למעלה יפה גם לאופניים רגילות - כדאי שתבדוק טוב מאוד את נושא הביטוח.

פורסם

גבריאל אני חושב שקצת הגזמת עם הפארנויה, לפי מה שאתה כותב היו צריכים להיות המון אנשים עם עצמות שבורות בכל עבר (אופניים רגילות יכולות להגיע גם ל- 45קמ"ש, ואני עוד לא מדבר על ירידה...). אני לא חושב שזו צריכה להיות סיבה ללמה לא לקנות אופניים.

יש ערנות, יש בלמים (בדגמים איכותיים, יש בלמי V או דיסק שיכולים לעצור אותך מהר מאוד).

אגב, אני רוכב על אופניים בכביש/מדרכה/שטח כבר 25+ שנה (בשנים המוקדמות כמו חוליגן), רק פעם אחת הייתה לי תאונה (עצמית) כשהפנס הדינמו נכנס לי בתוך הגלגל וגרם לגלגל האחורי להתרומם ולרדת בזוית 180 מעלות תוך כדי שהאופניים שותלות אותי בשביל חצץ. בזמנו עוד לא שמעו על קסדות לכן לא הייתה לי אחת, כל מה שקרה לי זה נכנסה לי אבן (חצץ) לברך וזה אפילו לא הפריע לי ללכת או משהו כזה, כל מה שנשאר מהחוויה הוא צלקת שגם "נמחקה" יותר מאוחר ע"י תאונה ברכיבה על אופנוע.

נערך על-ידי LazyCat

פורסם
גבריאל אני חושב שקצת הגזמת עם הפארנויה,...

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3580736,00.html

+

http://www.obs-law.co.il/190305/Products

דוגמא...

ואגב במיוחד במדינה שלנו עם שיטת מצליח - תהיה בטוח שיש חלירות שמחפשים להיפגע ולתבוע.

אגב #2 - זה שאני פרנואיד לא אומר שלא באמת רודפים אחרי...

נערך על-ידי gabriel6

פורסם

יופי גבריאל - מצאת מקרה אחד (שני הלינקים מתייחסים לאותו המקרה), מבית היוצר של משרד עוכרי דין שמתמחה בתביעות על סכומים מנופחים בגין תאונות פשוטות, וגם אז כלל לא ברור האם התביעה התקבלה בכלל ומה היתה הפסיקה (או הפשרה).

מלבד זאת, על פניו, כלומר לפי כתב התביעה, הרוכב רכב על אופניים שאינן תקינות באופן המסכן את העוברים ושבים.

אגב, לפי הנאמר בחוק הפלת"ד, אופניים חשמליות הינן "רכב" לכל דבר (היות ומדובר בכלי תחבורה ממונע, שאינו נמנה על אחד החריגים בחוק) ועל כן החוק המסדיר את שאלת הפיצויים בתאונה בה מעורב כלי שכזה הוא דווקא חוק זה ולא דין הנזיקין הכללי, וכיוון שלרוכב אין ביטוח (ואף אינו חייב בביטוח על פי חוק), על פניו, על הנפגע מאופניים שכאלה לתבוע את "קרנית" ולא את הרוכב.

פורסם
בטווחים כאלה למה לא לקנות אופניים פשוטות? גם תכסוך כסף וכאב ראש באחזקה וטיפולים, וגם יהיה לך קצת כושר בלי יותר מידי מאמצים.

חחח, בתור אחד שניסה- הזעה חביבי, הזעה...

אתה מסתובב ומסריח במשך כל היום.

אלא אם כן יש לך אופניים מתקפלות שאתה סוחב עליך מרגע היציאה ועד לערב כשאתה חוזר הביתה.

נערך על-ידי abatiah

• 2 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

בשנה האחרונה נסעתי 7.5 קילומטר, 30 דקות לכיוון (סה"כ 15 קילומטר ביום) עם אופניים חשמליות וזה פשוט תענוג..

אין פקקים, רכבתי מתל אביב לר"ג - חצי דרך על שבילי אופניים חצי דרך על כביש.

מקום העבודה שלי זז לפ"ת (10 ק"מ לכיוון) וזה כבר יותר מדי בשבילי.

בשנה הזאת פגשתי 2 רכבים והמון כמעטים, שום דבר רציני - 99% מהמקרים היו מנהגים שרוצים להשתלב בתנועה לאחר שהם פנו ימינה ומסתכלים באופן קבוע שמאלה בלי להסתכל ימינה (אני מגיע מימין) ולכן נוסעים בלי להסתכל אם יש מישהו על המעבר חציה, במקרים כאלה למדתי כבר לעצור לחלוטין לתת להם לעבור או לחכות למבט מהם.

המקום שהכי הפחיד אותי לנסוע בו הוא דווקא גני יהושוע שם אף אחד לא מסתכל לשום מקום.

ממליץ לך מאוד אופנים חשמליות, לא משנה מה תיקח יהיה בסדר..

לבטריה שלי יש כבר לפחות שנתיים וחצי של שימוש והיא מספיקה לפחות ל22 ק"מ ככה שאם תקנה חדש תצטרך לטעון פעם בשבוע בד"כ.

בנוסף חובה סלסלה \ ארגז לתיק שלא תגיע בקיץ עם כתמים על הגב.

פורסם
  • מחבר

יש לי כבר כמעט חודשיים את האופניים, מאוד מרוצה מהם. מטעין פעמיים בשבוע. יש סלסלה, קור אימים בחורף עם כל הרוח, יוצא מהבית כאילו אני הולך לחרמון.

פורסם

לפני הדגמים, לפני מדידות שיפועים במסלולי נסיעה...הכי חשוב באופניים חשמליים - מקום איכסון.

חשוב לזכור, אופניים + המנוע החשמלי + סוללה מגיעים למשקל כולל של כ25 קילוגרם! כל עוד גרים בקומת קרקע, או במקסימום קומה שנייה, אין מניעה מלהכניס את האופניים לבית ( או למקום העבודה).

הבעיה בבניינים ללא מעלית. אם האופניים ישבו למטה קשורות לעמוד, מהר מאוד מה שישאר שם זה העמוד בלבד.

פורסם
  • מחבר

כל יום מעלה אותם לבית (קומה ראשונה). בעבודה אני קושר צמוד לחנות ככה שהכל בסדר. לפחות לבנתיים :)

פורסם

רכשתי ביום שישי אופניים חשמליות

עדיין לא נסעתי איתם לעבודה - יש לי בערך 8 ק"מ אני מאמין שיקח לי בערך חצי שעה (נסעתי נסיעת מבחן אתמול 12 ק"מ לקח 40 דקות - נסיעה רגועה)

יש לי מקום לקשור אותם בחניה של העבודה - לגבי איפה לקשור אותם כשאני מגיע הביתה זה קצת יותר מסובך

ישלי בשכונה 2 אופניים חשמליות שקשורת לעמוד בחוץ (עמוד חשמל - ואף אחד כבר לא נוגע בהם קרוב לשנה

הרעיון שלי הוא לקשור אותם בחדר מדרגות (בפינה של העגלות) וגם לשים עליהם מנעול דיסק - כמובן לקחת את הסוללה \ כיסא

פורסם

מה המחיר של אופניים כאלה סבירות/טובות ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים