עבור לתוכן

בעיה עם טלוויזיה Sanyo

Featured Replies

פורסם

אם לא עובר אף אות פיקוד בין המעגל של הטלויזיה והספק, הספק פשוט לא מקבל פקודה להדלקה....

דיודו יכולות ליעמוד במקביל לאיזה שהוא קבל (בצורה עקיפה) ואז במולטימטר אתה מודד את הטעינה/פריקה של הקבל הזה בנוסף לדיודה. בכל מקרה, אין ךל מצב שדיודה נראית פשוט מקוצרת וכו

עכשו בוא נתמקד בפיקוד בין הספק והמעגל של הטלויזיה

1. עד כמה ה 5v standby יציב ? יכול להיות שיש איו בעיה ולכן הטלויזיה לא מגיבה ? (במינימום תנסה להעמיס אותו קצת - 300-500mA - ותראה אם הוא עדיין 5v יציב)

2. איזה אותות פיקוד/בקרה עוברים בין המעגל של הטלויזיה והספק ?

המפסק שמחובר ישירות לספק (בחוטים עבים ?) הוא כנראה מפסק 240V ולא ה "מפסק משתמש"

• תגובות 50
  • צפיות 9.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

1. מסתבר שצדקת ברגע שחיברתי לו נגד של 10 אוהם חצי וואט לא נפל עליו שום מתח.

2. איך אני יוכל לדעת מה אות פיקוד ומה סתם מתח?

המפסק שמחובר ישירות לספק מחובר בחוטים רגילים כמו כל שאר החוטים שיוצאים ממנו, הם לא עבים יותר או רזים יותר.

בדקתי מתח על הרגליים המוספטים ולא מגיע להם מתח.

יש איזה שהוא סיכוי שאני נמצא סכמת מלבנים או תרשים או כל אמצעי אחר על הספק הזה?

נערך על-ידי DaTHE

פורסם

אות פיקוד ילך לציפ וכדומה, ובחוט יחיד (ולא בכמה חוטים מקבילים שהפינים שלהם בקונקטור מולחמים לאותו מוליך במעגל)

על מסילת מתח כמעט תמיד מכילה קבל אלקטרוליטי (1 או יותר) שעומד בין המסילה והאדמה. מסילות בדרך כלל מעבירות רם גבוה יותר ממה שמוליך 1 מחזיק ולכן תמצא חוטים מחוברים במקביל במסילות (לא תמיד)

אדמה יש אחת, אני מניח שתוכל למצוא אותה...

לאיזה חלק בספק המפסק מחובר - חלק מתח גבוה או נמוך ?

כל הספקים האלה בנויים בגדול דיי אותו דבר. מה שמחפשים עכשו זה חוט בקרה כלשהוא שאחראי על הדלקה וכיבוי של הספק "הגדול". בספק החוט הזה ילך בדרך כלל לציפ או למבודד אופטי וכו

פורסם
  • מחבר

חיפשתי קצת באינטרנט קצת יותר חכם, ומצאתי פורום ששם טוענים שקבלים C877 ו- C878 שהם 12nf 630V שיושבים לפני השנאי ידועים כבעייתיים בספקים האלו.

יש שם כאלו שטענו גם שהמוספטים נשרפים ולוקחים איתם את המבודד אופטי IC809

מצאתי גם סכימה חשמלית שעל המעגל.

עכשיו אפשרי יותר להבין מה עושים :)

נערך על-ידי DaTHE

פורסם

אני לא בטוח שהשרטוט שמצאת הוא זה שאנחנו צריכים, בפרט אני לאמוצא בו אף חוט בקרה שנראה כמו on/off של הספק, רק כמה חוטים שנראים קשורים לתאורה אחורית בPL803 ונראה שאלה לא הם

או שיש גם חוטים בודדים שמתחברים למקומות במעגל ?

פורסם
  • מחבר

שאתה מדבר על המעגל אתה מדבר על הספק??

אם כן- אין חוטים בודדים שמתחברים

פורסם

רק ה P-ים שרואים בסכימה מימין ? זה הכול ? או שיש משהוא שלא נמצא שם ?

ולאן כל 1 מהם הולך ?

פורסם
  • מחבר

יש גם את PL811 בצד שמאל בסכמה.

ה-Pים הולכים לשלושה מקומות:

PL801 הולך לקרוסאובר של הרמקולים.

PL802 הולך לאינברטור

PL803 הולך למאיןבורד

PL805 ו- PL812 הולך למאינבורד

פורסם

תבדוק אם יש תגובה לשלט ב PL803 פין 6 ו PL811 פין 1

פורסם
  • מחבר

יש תגובה לשלט בפין 6...

מעבר מ3.3V ל-0.

פורסם

ומה המתח שאתה מודד על IC811 בין רגליים 1-2 (חלק המתח הנמוך) וכן בין רגליים 3-4 (חלק המתח הגבוה - בזהירות כאן) ? (בסכימה הוא נמצא משמאל למטה, במעגל האמיתי זה אחד מהמבודדים האופטיים)

פורסם
  • מחבר

3.71 חלק גבוה

1.71 חלק נמוך

לאחר לחיצה על השלט

3.71 חלק גבוה

0 חלק נמוך

נערך על-ידי DaTHE

פורסם

תעקוב אחריי המוליכים ממנו, יש רכיב אחר שעליו הם "יוצאים" ואתה יכול להגיע ?

רגל 3 אמורה להיות משותפת אם דיי הרבה דברים (זה מצוייר במעגל בתור אדמה אבל היא לא אדמה, היא ה - של חלק המתח הגבוה ומחוברת ביחד אם - של רוב הקבלים האלקטרוליטים שם)

פורסם
  • מחבר

עידכנתי בהודעה הקודמת

פורסם

הציפ עצמו לא נראה תקין (אמור להיות קרוב יותר ל 0 בחלק הגבוה כשיש מתח בחלק הנמוך). מה קורה בנקודות vcc1 ו vcc2 (ראה במעגל קטע מעגל משמאל) כשאתה מודד מהן ל - של חלק המתח הגבוה ?

עד כמה כל זה קרוב לרכיבים שרופים שהחלפת ? נראה שאיפה שהוא קרוב לכאן יש "סיליקון" שרוף (המבודד עצמו לא מתנהג בצורה תקינה ואם הוא עף כנראה שעוד דברים בסביבה שלו)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים