עבור לתוכן

בעיה עם טלוויזיה Sanyo

Featured Replies

פורסם

http://s11.postimg.org/wp6h6gcab/attachment.jpg

הספק מבוקר על ידיי ציפ. הציפ אצלך הוא משהוא מיוחד - 16 רגליים, בדרך כלל הציפ הוא 8 רגליים (כמו 555). בדרך כלל הציפ הזה עובד על 12V או מתח דומה "משלו" (ה - שלו הוא ה - של חלק המתח הגבוה כך שבין הציפ והעולם החיצוני יש מתח גבוה, אבל בין הציפ והרכיבים שצמודים אליו המתחים הם בסדר גודל של 12V)

בדרך כל ה 12V האלה מגיעים מקבל אלקטרוליטי קטן שנמצא לייד. בהפעלה הראשונית הקבל נטען מהקבל הגדול של 350v דרך נגד, אחריי זה (כשהספק כבר "רץ") מסליל בשנאי ודיודה (יכול להיות שבספק הזה מהשנאי הקטן לייד הקבלים)

אם הציפ לא מקבל מתח תקין זה יכולה להיות הסיבה למה הוא לא עובד ולא מפעיל את הספק. לפעמים זה סימן שהציפ נכנס למצב הגנה ומתכבה (ואז הספק לא רץ, הציפ לא מקבל מתח והמעגל מתחיל לעשות "ריסטים")

• תגובות 50
  • צפיות 9.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

בדרך כל ה 12V האלה מגיעים מקבל אלקטרוליטי קטן שנמצא לייד. בהפעלה הראשונית הקבל נטען מהקבל הגדול של 350v דרך נגד, אחריי זה (כשהספק כבר "רץ") מסליל בשנאי ודיודה (יכול להיות שבספק הזה מהשנאי הקטן לייד הקבלים)

וואלה היה שם קבל נפוח (שגם נזל קצת) שהחלפתי אותו לאותו ערך בדיוק. יכול להיות עוד כמה דברים הלכו בדרך. מחר נבדוק את הדטאשיט והמתח אחרי זה ונעדכן.

פורסם

איזה מהם ? על ה vcc של הציפ ? בדרך כלל יש גם דיודה להטענה של הקבל מהשנאי (יכול להיות מהשנאי הקטן שנמצא לייד הקבל בספק שלך) ודיודת זנר להגבלת המתח. תבדוק בין היתר אם הדיודה המטעינה פרוצה או הזנר מנותק

פורסם
  • מחבר

בדיוק ישירות מהשטח :)

1 - EA (-) 0v

2 - EA (+) -3.92V

3 - SYNC גג 0v

4 - dsc output 0.40v

5 - Ct 2.07v

6 - Rt 3.90v

7 - Discharge 2.02v

8 - 4.76v

9 EA out 5.55v

10 - shutdown גג 0v

11 - outpUT a 4.40v

12 - gnd 0v

13 - Vc 9.07v

14 - output b 4.32v

15 - Vcc 10.77V (משתנה בין 10.77 ל- 10.82, במדידה הראשונה הוא גם ירד ל2.04 אבל מאז כל המדידות שעשיתי נשאר קבוע על 10.77)

16 - Vref 5.05v

http://html.alldatasheet.com/html-pdf/53199/FAIRCHILD/KA3525AD/407/1/KA3525AD.html

http://www.vnsky.com/upfile/pdf/2013020908/247b0ccc-c42d-4fee-89cc-b405b8481bdc.pdf

עריכה:

כאשר מסתכלים על התמונה האחרונה שעליתי הקבל הכי ימני למטה על צלעות הקרור.

בבדיקת הדיודת היא לא פרוצה, צד אחד מראה 800 וצד שני מראה 1.

נערך על-ידי DaTHE

פורסם

vcc משתנה בצורה מחזורית - כמו פולסים ?

פורסם
  • מחבר

לא.

רק בבדיקה הראשונה שעשיתי הוא פתאום ירד ל2.047. אבל זאת הייתה טעות אחיזה.

עריכה:

קבל נוסף שיכול לפעמים לעשות בעיות הוא הקבל הקטן בחלק המתח הגבוה (לייד הציפ), בדרך כלל כשהוא הולךהמסך מתחיל לא לעשות כלום חוץ מפלאשים קבועים מה LED של ה POWER. אבל הבעיה שלך לא נראית כמו בעיה בקבל הזה

זה בדיוק המצב אצלי.

נערך על-ידי DaTHE

פורסם

המקרה שלך שונה מהסמסונג מסיבה נוספת : אצלו שנאי 1 מייצר את כל המתחים שעליהם המסך עובד - כלומר יש 13v כל הזמן גם כשהמסך כבוי. אצלך יש ספק נפרד ל standby 5v ונראה שהוא תקין

האם יש עליות וירידות מחזוריות - כמו פולסים במתח על רגל ה vcc של הציפ ?

פורסם
  • מחבר

לא..

מתח יציב שעומד על 10.77v

פורסם

ומה קורה ביציאה של המעגל - איפה שאמור להיות 12V ?

פורסם
  • מחבר

אין מתחים...

הכל עומד על 0.6V

פורסם

תבדוק אם יש משהוא שמקצר את היציאה (תנתק את כל מה שמחובר מהמתחים האלה ותבדוק אם עדיין אין מתח)

תבדוק אם בהדלקה מופיע מתח לשניה ונעלם (אם כן המעגל עובד אבל נכנס להגנה למה שהוא)

תבדוק את הדיודות של חלק המתח הנמוך - יש דיודה פרוצה ?

תבדוק את המוספט בחלק המתח הגבוה ונגד CS - משהוא לא תקין ? (אם הנגד פתוח יש להחליף אותו ואת המוספט)

נערך על-ידי 11010010110

פורסם
  • מחבר

א. מדדתי כאשר הספק מחובר למעגל וגם כאשר הוא מנותק מהמעגל ומחובר רק למתח חיצוני. עדיין התוצאה זהה בשניהם - 0.6V.

ב. בהדלקה המתח גם כן על 0.6V.

לגבי חלק גבוה וחלק נמוך - תוכל לסמן לי בתמונה איכן זה מה? או לחילופין להסביר לי?

עדכון:

בדקתי את כל הדיודות במעגל, ושני הדיודות הגדולות שנמצאות באמצע ומולחמות על חתיכת ברזל שיוצא למעלה קצת לא יצבות: איך שאני מודד בכיוון הנכון - הכל בסדר 150 מופיע, כאשר אני מודד הפוך הרב מודד מצפצפ ומראה 1000 ומשהו ואז אחרי כמה שניות מראה 1.

זה תקין?

לא נבדקו המסופטים..

ד"א החלפתי מוספט אחד שהיה מקצר את הספק ומקפיץ את הפחת, אבל בהתחלה בהתחלה...

נערך על-ידי DaTHE

פורסם

איפה שהוא בין המעגל של הטלויזיה והספק אמור לעבור חוט של שליטה on/off בספק. אם אתה מנתק את הפלאג כולו הגיוני שהספק נשאר מכובה כי גם החוט זה מנותק. תבדוק אם אתה יכול להגיע למצב ש 5v standby, חוט ה on/off, _והאדמה_ כן מחוברים למעגל של הטלויזטיה, והחוטים של המתחים מהספק "הראשי" לא (למשל תפרק את החוטים מהקונקטור, רק תזכור איפה כל חוט היה)

במצב הזה גם תמדוד את המתח בין חוט ה on/off והאדמה ותבדוק אם הוא משתנה (בדרך כלל מ 0 ל 5v או הפוך) כשאתה מדליק או מכבה את הטלויזיה מהשלט / מפסק משתמש (המפסק שמחובר למעגל של הטלויזיה ולא שמנתק את ה 240V מהספק). אם הוא לא, כנראה שהספק פשוט לא מקבל סיגנל להדלקה

אם תהפוך את המעגל של הספק תראה שיש "שביל" בלי מוליכים שעובר מתחת לשנאי הגדול ובכללי מחלק את המעגל ל 2 חלקים, חלק של מתח גבוה (שמחובר לכניסת המתח) וחלק של מתח נמוך (שמחובר למעגל של הטלויזיה)

פורסם
  • מחבר

יש חוט שהולך למספק חיצוני של הטלוויזיה ישירות לספק (לא עובר דרך איזה שהוא מעגל). כאשר הוא מנותק מהספק הספק אכן עובד, יש מתחים ורעשים של השאנים עובדים.

כאשר אני מחבר אותו ומהפסק ב-OFF אין כלום, אבל כאשר אני מעביר ל-ON הוא מתנהג אותו דבר כמו בלעדיו.

זה פלאג של שני חוטים: אדום ולבן. -אפשרי לראות זאת בתמונות.

עכשיו לגבי 5v standby זה המחבר שיוצא 5V ממנו?

האדמות אתה מתכוון לחוטים השחורים שמחוברים לכל המחברים?

עריכה:

בדקתי בין החוט האדום/לבן לאדמה מופיע 7V ויורד לאפס 4V כיאלו יש שם איזה שהוא פולס. כאשר אני לוחץ על הכפתור הדלקה בשלט זה לא משנה דבר.

בדקתי בין החוט הלבן לאדמה מופיע 0V קבוע. כאשר אני לוחץ על הכפתור הדלקה בשלט זה לא משנה דבר.

נערך על-ידי DaTHE

פורסם
  • מחבר

יש חדש?

(עוד מאט לא יהיה לי זמן לשבת על זה..)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים