עבור לתוכן

איך עושים DUAL BOOT ב 2 מחיצות על אותו דיסק כאשר המחיצה שאינה בשימוש תהיה מנותקת?

Featured Replies

פורסם

ז"א שאם התקנתי מערכת הפעלה על מחיצה F הוינדוס יראה לי רק את מחיצה F ולא גם את D. ולא משנה איזה שטויות ואילו וירוסים אני אכניס לF- המערכת במחיצה D וכל הקבצים האחרים שם לא יושפעו.

תודה רבה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה, התוודעתי דרכך לאופציה מעניינת בווינדוס אבל אני לא בטוח שהיא מתאימה כאן.

ראשית, מהמקור הזה: http://searchenterprisedesktop.techtarget.com/answer/Yes-you-can-make-a-Windows-disk-partition-read-only קיבלתי את הרושם שכיוון שאנו פועלים מחוץ לאקספלורר חותם ה'קריאה בלבד' על המחיצה יופיע בכל מערכת הפעלה שהיא תוזן לתוכו (פיסקה לפני אחרונה). שזו כמובן בעיה שכן אם אסמן את F כREAD ONLY, אז ברגע שאריץ ווינדוס ממנה- נתקעתי.

ושנית, המחיצה השניה עדיין תופיע אצל המשתמש גם אם לקריאה בלבד.

המטרה שלי היא ליצור מערכת שבה כשאתה לוחץ על כפתור ההדלקה תפריט האיתחול מציע לך 2 אפשרויות: מערכת הפעלה של משתמש א' ומערכת הפעלה של משתמש ב'.

כשאתה בוחר באפשרות א' אתה מקבל מעין מחשב נפרד לחלוטין עם X/2 זיכרון קשיח (כאשר X הוא גודל הדיסק הפיזי כולו) ובאפשרות ב' אותו הדבר. אנשים נפרדים, מידע נפרד, הוינדוס נדפק לאחד- השני לא יושפע ממנו ולא ידע על כך.

לו היו לי 2 דיסקים פיזיים הבעיה הייתה נפתרת בקלות.

נערך על-ידי abatiah

פורסם
  • מחבר

מדובר על דיסק פיזי אחד שמחולק ל2/3/4 מחיצות.

מחיצה אחת/שתיים יוקצו למשתמש א' לשם מחשב נפרד, ומחיצה אחת/שתיים יוקצו למשתמש ב'.

פורסם

זה בעייתי ברמה הכללית אך ישים ברמת הACL של NTFS כל עוד לא מצעים override ידני על ידי לקיחת בעלות.

פורסם

ולמה לא להוריד בניהול דיסקים את אות הכונן של המחיצה של המערכת השניה ?

כך אני עובד עם בוט כפול של חלונות 7 ו 8 . 7 לא רואה את 8 וכך גם הפוך.

פורסם
  • מחבר

הצעות טובות (בייחוד הניהול דיסקים שנראה לי הכי פשוט) אבל איך הם מבחינת אבטחה?

אחד החשבונות בוודאות ישרוץ ברוגלות, רושעות, וירוסים ושאר טובין אקזוטיים שרק מלחים וותיקים ומופקרים במיוחד אי פעם שמעו עליהם ( ;) ) בתוך זמן לא רב מהתקנתו, אני די בטוח שתוך מספר חודשים המחיצה תפורמט ותותקן מחדש.

החשש שלי הוא שאם ניתן להורות לוינדוס לנתק את המחיצות הנוספות- ניתן להורות לו גם להחזיר אותן, ומשם הקוד הזדוני יחלחל לחשבון השני.

הפיתרון התיאורטי שאני רואה הוא למנוע הרשאה לפעולה הזו, אבל האם ניתן לעשות כן מבלי להגביל את כל שאר ההרשאות? הרי אני רוצה שמשתמש ב' יוכל להתקין כאוות נפשו ולכך נדרש חשבון אדמיניסטרטור (שינוצל ע"י התוכנה התוקפת) .

פורסם

מצב קשה. למה לא להוסיף דיסק קשיח נוסף?

פורסם
  • מחבר
מצב קשה. למה לא להוסיף דיסק קשיח נוסף?

לצערי זו לא אפשרות ממגוון סיבות. :(

שלוש מהן קשורות למחיר, מקום במארז ואיוורור (טמפ'/רעש).

אכן, לו היה ניתן זה היה פותר את הכל.

או להשתמש בVM?

הבעיה בVM היא כפולה, העובדה שייצוג כזה הינו חלש יותר מהקופסא המקורית ו(בעיקר) ההשפעה על גיימינג.

לפני שנה ניסיתי בעצמי את VMWARE לצורכי משחקים ואני בהחלט יכול להעיד שהתוצאה... לא הולמת( וזה עוד במקרים שהמשחק בכלל עולה), מחיפוש ברשת הבנתי שזה המצב פחות או יותר בקרב כל פיתרונות הוירטואליזציה.

פורסם

זה לא יעיל לצרכי משחקים כי אין אופטימיזציה לדרייברים של כרטיס המסך. אני מבין שפתרון כמו TRUECRYPT גם לא יעיל מבחינתך.

פורסם
  • מחבר

כנראה שלא, אבל איזה פיתרון היא יכולה להציע?

פורסם

לנעול את הדיסק לקריאה בלבד.

פורסם
  • מחבר

קראתי עכשיו על זה והאם הבנתי נכון שבאופציה של קריאה בלבד אין לךאפשרות לעשות BOOT ולהשתמש במערכת ההפעלה בצורה רגילה?

או שאולי אתה מתכוון לאופציה נוספת שגיליתי באתר שלהם והיא של יצירת מערכת הפעלה נסתרת? האם אתה יודע במקרה אם מערכת ההפעלה הנסתרת הזו מאפשרת זליגה של קבצים לשאר הדיסק ( כי מבחינה להגיונית, בשביל אבטחה מלאה הם צריכים למנוע את את זה)?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים