עבור לתוכן

חיבור מנוע DC בפעם הראשונה

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מנסה לחבר ארדואינו UNO למנוע DC קטן, בעזרת בקר מנוע DRV8835 של POLOLU.

חיברתי לבקר 5V, אדמה, HIGH בפין מצב, וENA וPHA כדי לשלוט רק במנוע אחד. מהצד השני של הבקר חיברתי זוג סוללות ומנוע לO1 וO2. שמתי קוד פשוט שמחליף HIGH וLOW לפין ENA כל 2 שניות כדי לבדוק. הקוד עצמו עובד, בדקתי עם LED.

המנוע לא מסתובב, אז החלטתי לחבר בטור לENA נגד וLED כדי לראות אם אני מקבל בכלל סיגנל והלד לא נדלק, כלומר אין לי מעגל סגור. פה הלכתי לאיבוד. אנא עזרתכם!

פורסם

איך חיברת את הבקר מנוע ? זה Shield ? או מודול ?

תמונה או סרטוט יעזרו.

פורסם
  • מחבר

זה לא מגן, אני אפילו התלבטתי אם לכתוב בקר, זה בגדול H-BRIDGE עם הגנות לפי מה שאני מבין. לפי הגדרות היצרן ככה הוא אמור לעבוד:

The DRV8835 features two possible control modes: IN/IN and PHASE/ENABLE. The MODE pin determines the control interface. Setting the MODE pin high, either with a pull-up resistor or a driving-high I/O line, sets the driver to PHASE/ENABLE mode, where the PHASE pin determines the motor direction and the ENABLE pin can be supplied with a PWM signal to control the motor speed. This mode is generally easier to use as it only requires one PWM per channel, but it only allows for drive/brake operation. (Drive/brake operation usually provides a more linear relationship between PWM duty cycle and motor speed than drive/coast operation, and we generally recommend using drive/brake operation when possible.)

הבאתי את זה מפה.

הנה התמונות, אגב לא הלחמתי שום דבר.

תודה

[ATTACH=CONFIG]4302[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]4303[/ATTACH]

פורסם

זה ניראה כאילו הHeader לא מולחם בכלל ללוח

פורסם
  • מחבר
זה ניראה כאילו הHeader לא מולחם בכלל ללוח

אוקי אז למדתי שני דברים, אחד שקוראים לפינים האלה header, ושתיים, והמגע לא מספיק בלי הלחמה.

עכשיו הלחמתי הכל ואני מקבל תוצאה מאוד מוזרה: חיברתי 4 סוללות AA בטור ואני מקבל 6.3V, אבל כשאני מודד את המתח בין O1 וO2 אני מקבל 0.6V, אם אני מחבר גם את המנוע זה צונח ל0.

פורסם

זה ניראה כאילו לא חיברת את פין VM, הוא אמור להתחבר למקור המתח למנוע, במקרה שלך ל4 הסוללות שלך.

פורסם
  • מחבר

תודה מייק, אבל לפי מה שקראתי על הבקר מנוע, חיבור לVMM הוא אם אני רוצה לחבר גם את הארדואינו עצמו לסוללות (אני לא רוצה, אני מספק לו מתח מהמחשב), וחיבור הVIN הוא המתח למנוע. אם הבנתי נכון.

[TABLE=class: specifications center]

[TR=class: odd, bgcolor: #EEEEEE]

[TD]VIN[/TD]

[TD][/TD]

[TD=align: left]2–11 V motor power supply connection. Operation at low VIN voltages slightly reduces the maximum current output.[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]VCC[/TD]

[TD][/TD]

[TD=align: left]2–7 V logic power supply connection. This should be at or near the logic voltage of the control signal source.[/TD]

[/TR]

[TR=class: odd, bgcolor: #EEEEEE]

[TD]VMM[/TD]

[TD][/TD]

[TD=align: left]This pin gives access to the motor power supply after the reverse-voltage protection MOSFET (see the board schematic below). It can be used to supply reverse-protected power to other components in the system. It is generally intended as an output, but it can also be used to supply board power.[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

בלי קשר, חיברתי את המינוס של הסוללות כאדמה מצד אחד, ואת האדמה מהארדואינו מצד שני, וחיברתי בין האדמות. אולי זה לא בסדר?

עריכה: עברתי פעמיים על הDATASHEET ונראה שבאמת צריך לחבר כמו שאתה אומר, אבל אז מה זה הVIN? עכשיו אני גם רואה שצריך לחבר בטור גם קבלים... זה הכרחי? כי אין לי כרגע...

עריכה: הארדואינו נשרף. לפחות ככה נראה לי כי המחשב לא מזהה אותו והלדים שלו כבויים. מקווה שעד שיגיע חדש אני כבר אמצא תשובה.

עריכה אחרונה, די :) :בדרך פלא הוא חזר לעבוד! אבל עכשיו אני כבר אחכה לתשובה ולא אחבר סתם.

פורסם

אה אוקי, לצ'יפ עצמו יש רגל שנקראת VM שאמורה לקבל את מקור המתח למנועים, בלוח ניראה שקראו לה קראו לה Vin.

בעקרון,הכי נכון יהיה לחבר את הסוללות שלך בין הVIN לאדמה, כמובן שכל האדמות צריכות להיות מחוברות ביחד כפי שחיברת.

ואת הVCC של הלוח לVCC של הארדואינו.

פורסם
  • מחבר

אחרי הרבה כשלונות, הרכבתי מחדש והשתמשתי בMODE הרגיל במקום בENABLE וPHASE, וזה עובד :)

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים