עבור לתוכן

GTX780 משתלם כעת?

Featured Replies

פורסם

אני בניתי על R9 280X אבל אחרי ש-NVIDIA הורידה את המחיר של 780 משמעותית, הכרטיס נכנס יפה מאוד במפרט הזה ועם הנחת מזומן הוא יעלה 6K..

כדאי לקחת אותו? באמת משתלם? או שעדיף לבחור ב-R9 280X ולכלול גם מסך במפרט? (במידה ולא אקנה מסך אז חודש לאחר מכן אקנה אותו בנפרד):

http://www.tms.co.il/preview/spec/evw65gt8

• תגובות 32
  • צפיות 2.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה המחיר שלו ?

חכה ל - R9 290 שאמור להתחרות בו וכנראה יעלה מעט פחות.

יש לך שימוש בכלל לכח עיבוד של GTX 780 ? אתה מודע לזה שזה יותר ממה שצריך ל - 1080P ששם ה - 280X (או ה - GTX 770) מריץ הכל בקלילות ועם מרווח ביטחון (גם ב - 1440P הוא מסתדר מצויין עם מרבית המשחקים).

אם אין לך מסך 27/30 עם 1440P/1600P אז אין טעם לבזבז כסף על משהו מעבר ל - R9 280X (או ה - GTX 770 לאחר ההוזלה).

פורסם
  • מחבר

אני חושב גם לעתיד..

פורסם

דניס, פשוט אין טעם לשכנע אותו.

קח בחשבון שיתכן והכלוב העליון ירד כי הכרטיס כלל לא קצר...

ואולי באמת עדיף שתחכה ל290 שאמור להיות זול יותר.

פורסם

דניס תלוי איזה משחקים,

במשחקים הכבדים באמת כמו מטרו,FAR CRY ,טומב ריידר,קריסי 3 ועוד גם הGTX770 וגם הGTX 780 מתקשים ויורדים מתחת ל60 פריימים.

לי יש את הGTX770 עם הOC ורואה את זה מצוין ואני משחק על 1900X1200.

כאשר אתה משחק על ההגדרות במקס+VSYNC שזה חובה לדעתי אז רואים שהכרטיס לפעמים מתקשה,מדבר רק על המשחקים הכבדים.

פותח הדיון במחיר הזה אני הייתי חוטף את הכרטיס הנ"ל,הוא משתווה לטיטאן ויכול לתת עוד קצת כח במשחקים הכבדים באמת.

אני קניתי מחשב חדש לפני 4 חודשים,אם הייתי קונה היום הייתי לוקח את הכרטיס הזה מבלי לחשוב פעמיים אפילו,המחיר שלו פצצה.

פורסם

מה יש לחטוף ? אז הוא ירד ב - 300 ש"ח אפשר לחשוב (גם לפני ההוזלה הוא היה ב - 2950-3000 ש"ח בקניית מחשב חדש), צריך לחכות מה יהיה אם ה - R9 290 וכמה הוא יעלה.

את FC3 ו - TR אפשר להריץ בקלות גם עם כרטיסים חלשים מ - GTX 770/R9 280X ב - 1080P, וגם קרייסיס 3 ומטרו ירוצו טוב אם לא משתוללים עם AA.

GTX 780 זה פשוט אוברקיל לרזולוציה הזאת, מה גם שהתמורה שמקבלים (15-20% ביצועים) לא שווה תוספת של יותר מ - 1000 ש"ח לעומת ה - R9 280X.

פורסם

ב300 שח??? איפה אתה חי?? הכרטיס הזה עלה 3200 ש"ח עד אתמול.

וסליחה איך הכרטיס הזה אובר קיל אם אני אומר לך שהוא מתקשה במשחקים הכבדים? וגם רואים את זה במבחני הביצועים שהוא מתקשה ויורד מתחת ל60 פריימים.

בן אדם לא קונה כזה כרטיס בשביל לשחק ללא פילטרים וללא אפקטים על מקס אחרת למה הוא צריך כזה כרטיס?

במשחקים הכבדים הוא ממש לא אוברקיל ל1900X1200 וזו טעות לטעון כך.

שוב לי יש 770 מומהר ובמשחקים הכבדים הוא לעיתים מתקשה,תלוי באיזורים של המשחק.

פורסם

עם כל כרטיס אתה יכול לפעמים לרדת מ - 60FPS... זאת לא אינדיקציה, ודיברתי רק על AA ולא שאר ההגדרות.

בכל מקרה אני חוזר שוב, בשביל עוד 15% גג 20% ביצועים לא שווה לשלם עוד 1000 ש"ח (אפשר לעשות OC ולצמצם את זה ל - 10%).

והכרטיס כן עלה 2950-3000 ש"ח לפני ההוזלה במבצעי "מחשב חדש", אולי פשוט לא שמת לב לזה.

המחיר אחרי ההוזלה אמור להיות 2500 ש"ח בלי שום תנאים.

פורסם

בכל זאת להגיד שהוא אוברקיל זו טעות ,בכל מבחני ביצועים רואים את זה וגם מרגישים את זה במשחקים.

במטרו החדש,בטומבר ריידר וגם בבאטמן החדש אני אישית הרגשתי ירידה בפריימים באיזורים מסויימים במשחק.זה גם מתבטא בלאגים שיש במשחק ויש לי מחשב סופר חזק.

לכן הכרטיס שהוא הציע יכול לתת קצת יותר כח במשחקים הכבדים.

הכרטיס בלי מבצעי מחשב חדש עדיין עולה סביב 3100-3200 .

פורסם

אולי אוברקיל זאת מילה לא הכי מדוייקת....יותר נכון יהיה להגיד שהוא עדיין לא משתלם לחלוטין.

נפילות ביצועים במקרים מסויימים יקרו לך עם כל כרטיס, יש "פאקים" גם במשחק עצמו.

תיווכח בהבדל הביצועים בעצמך - http://www.techpowerup.com/reviews/Gigabyte/R9_280X_OC/26.html

פורסם

חחחחחחחח לפחות ירדת מאוברקיל כי זו המציאות,במשחקים הכבדים הם ממש לא אוברקיל ומי שמשחק כמוני הכל על מקס רואה את זה מצוין.

לא קניתי כרטיס ב2000 ש"ח בשביל לשחק רק על AA טוב אבל לרדת בשאר ההגדרות.

לדעתי הכרטיס כן משתלם,אם אני הייתי קונה היום מחשב חדש הייתי לוקח את הכרטיס הזה,שאני קניתי הוא היה עולה 3200 ש"ח. במבחני הביצועים הוא שווה לטיטאן אפילו, אם הR290 יתומחר יפה וייתן ביצועים שווים אז אכן אתה צודק שווה לקחת אותו.

ועזוב אותי ממבחני ביצועים,אני אומר לך בתור אחד שמשחק שזה הכי אמיתי שיש,הGTX770 OC שיש לי(הוא דיי קרוב לGTX780 הרגיל במבחני הביצועים) לפעמים מתקשה באיזורים מסויימים במשחקים הכבדים וזו המציאות ידידי.אתה מרגיש שהמשחק כבד ושיש לך לאגים לעיתים.

לכן להגיד שהGTX780 הוא אוברקיל ל1900X1200 זה ממש לא נכון,אני שמח שהפנמת את זה!

פורסם

למה הכרטיס משתלם לדעתך ? אתה בעצמך אמרת שה - GTX 770 כמעט משתווה לו.

למה לשלם כמעט כפול בשביל תוספת ביצועים די שולית ?

2600 ש"ל ל - GTX 780 זה מחיר רע, יש R9 290X במחיר הזה - http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=10219 (את הגרסה עם הקירור סטוק לא מומלץ לקנות כמובן אבל גרסאות עם קירור טוב יותר בדרך) וה - R9 290 יעלה אפילו פחות.

פורסם

התכוונתי לGTX780 הרגיל ולא לכרטיס שהביא פותח הדיון שהוא מומהר ונותן עוד 7% ביצועים ביחס לGTX780 הרגיל.

http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/R9_290X_CrossFire/

בסקירה הזו רואים שR9290X וGTX780 רגיל שקולים פחות או יותר בביצועים,אני מניח ואף בטוח שהכרטיס שהביא פותח הדיון ייתן ביצועים שווים בהחלט לכרטיס הדגל של AMD לכן אני אישית הייתי לוקח את הGTX780 המומהר כי גם הוא עולה פחות,רועש פחות וקריר יותר,אני אישית אוהב גם את NVIDIA על פני AMD.

זו דעתי....לפחות הסכמנו שGTX780 וכל השאר הם לא אוברקיל ל1900X1200 :)

פורסם

דנס אתה ממש בדרן. 2700 זה לא 2600, וה290X הוא ברמה של ה780 - לא מתחת ובטח ובטח שלא מעל. למה לעזאזל לקחת כרטיס רעב וחם הרבה יותר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים