עבור לתוכן

האם יש אפשרות לשלוט על הרדואינו באמצעות הסמרטפון?

Featured Replies

פורסם

היי,

אני קצת חדש בעסק הזה ולכן רציתי לשאול האם קיימת אפשרות לחיבור הסמרטפון דרך אפליקציה או כל דבר אחר לארדואינו ..

חשוב לי מאוד שהחיבור יהיה לא דרך WIFI אלא דרך רשת האינטרנט של הטלפון מיכוון אני מתכנן לשלוט עליו כאשר איני בקרבת חיבור WIFI הביתי..

תודה לכל העוזרים :)

פורסם

אפשרי.

אתה רוצה שהארדואינו יהיה לא תלוי ברשת הWIFI ? אם כן, תצטרך מודול GSM וכרטיס סים עם מנוי לאינטרנט.

אם אתה מתכוון שאתה רוצה שהארדואינו יהיה מחובר לרשת הביתית שלך בWIFI אבל תוכל לגשת ולשלוט בו דרך הפלאפון בלי תלות בכך שהפלאפון מחובר לאותה רשת WIFI, אז גם כן אין בעיה. הפעם יש צורך במודול WIFI שיחבר את הארדואינו שלך לאינטרנט באופן קבוע ותוכל לשלוט בו דרך כל מחשב או מכשיר שמחובר לאינטרנט.

אז מה בדיוק אתה רוצה לעשות ?

פורסם
  • מחבר

אני רוצה לחבר את האדרינו לשער חשמלי ולדוד חשמלי ובעצם לשלוט עליהם דרך הטלפון

השער החשמלי הוא פחות בעייתי.. מכיוון שאפשר לשלב במערכת הזאת שלט רחוק שעולה גרושים ובכך אני פותר את הבעיה של האינטרנט אבל דוד חשמלי זה קצת בעיה מכיוון שאני רוצה להדליק אותו נגיד חצי שעה / שעה לפני שאני חוזר הביתה

לכן אני צריך מערכת כזאת

בכל אופן תודה על העזרה :)

- - - תגובה אוחדה: - - -

אוו זה בדיוק מה שאני מחפש תודה :)

- - - תגובה אוחדה: - - -

עוד שאלה קטנה נגיד וקניתי מודול כזה או אחר של WIFI אשר מחבר אותו קבוע לרשת האינטרנט דרך ראוטר..

כיצד אני מתחבר אליו מכל מחשב/טלפון אחר? כתובת IP?

ויש המצלות לרכיב הזה? מאיביי

פורסם
  • מחבר

מישהו?.....

פורסם

ברגע שיש לך מודול WIFI אתה צריך למצוא ספריה שתתאים לו ותאפשר לך להפוך את הארדואינו לשרת.

לאחר מכן תצטרך לכתוב אפליקציה לטלפון/מחשב שתדע לדבר עם הארדואינו.

כאן יש אוסף של מודולים ומדריכים לגבי חיבור של הארדואינו לWIFI:

http://postscapes.com/arduino-wifi#wifi

פורסם
  • מחבר

בעצם מה שאני עושה זה למעשה הופך את הארדוינו לשרת ומתחבר אליו מכל מקום אשר יש בו אינטרנט

זה לא קצת מסובך?

אין אופציה יותר פשוטה?

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אין לי ניסיון להפוך ארדואינו לשרת, ולא ניסיתי (אולי זה ממש קל)

אבל הפתרון הכי נוח לדעתי הוא אם יש לך מחשב נוסף שדלוק באופן קבוע שישמש כשרת מתווך, שאיתו אתה תדבר והוא ידבר עם הארדואינו.

ככה אתה חוסף כאבי ראש של קנית והגדרת מודול WIFI \ Ethernet \ GSM ופשוט מחבר את הארדואינו למחשב.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה אבל כבר הסתדרתי

חיברתי מודול ethernet והפכתי אותו לשרת ממש קל..

בכל אופן הפרויקט עובד מצויין למעט כמה באגים (שינוי כתובת ip בעת הפסקת חשמל ועוד כמה שיפורים שאני צריך לבצעה בתוכנה)

אם אתם מעוניינים אני יכול לעלות תמונות

בהמשך..

תודה לכולם על העזרה!!

פורסם

תן למודול כתובת IP קבועה ברשת הפנימית. ותשתמש בשירות dynamic dns כלשהו כדי לרשום את כתובת ה IP החיצונית שלך מול כתובת dns קבועה.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי , אך ללא כל הצלחה ..

אולי אני עושה משהו לא נכון?..

אשמח למדריך בנושא

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים