עבור לתוכן

מחשב לעריכת תמונות ועיצוב אלבומים דיגיטליים עד 5 K

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיף לחסוך,

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עיצוב אלבומים דיגיטליים בתוכנת DG FOTO GOLD, עריכת תמונות בסיסית בפוטושופ ולייטרום, צפייה וקיטלוג תמונות בתוכנת ACDSee אופציה ללימוד עריכת וידאו בתוכנת PREMIER,

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר DG FOTO GOLD, פרנסה.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) ככל הנראה מסך 27 INCH של DELL ברזולוציית 2560x1440

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? מתלבט האם לקנות מעבד i5 ולבצע אוברקלוק או i7

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

פורסם

הצעה אפשרית, לדעתי ניתן לקבל מענה על כל הדרישות שציינת מבלי לנצל את מלואו.

מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים

1370 ₪ - Intel Quad Core i7 4770 3.5Ghz S1150

360 ₪ - Asus H81M-PLUS (Front USB3 + HDMI) S1150

670 ₪ - 16G (2x8GB) Crucial DDR3 1600Mhz

470 ₪ - NVIDIA GeForce Sparkle GTX650 1GB GDDR5 C-OC

499 ₪ - SSD Samsung 840 EVO 120GB SATA III

450 ₪ - Seagate 2T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty

460 ₪ - Cooler Master Elite 311 Plus + FSP Raider 550W 80+ Silver BUNDLE

90 ₪ - LG DVD-RW X24 GH24NS90

130 ₪ - Arctic Freezer 7 Pro Rev.2

מחיר סופי: 4499 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

מפרט - תצוגה מקדימה

לשיקולך.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על המפרט, ועל שהשקעת מזמנך,

עד כמה נצרך SSD לדרישות שלי?

ועד כמה i7 יתן לי יותר מ- i5?

והאם אני חייב כרטיס מסך לשימושים הנ"ל ולא יכול להסתפק בליבה הגרפית של המעבד.

פורסם

ה-SSD איננו חובה, אך יוכל להאיץ רבות את פעילותה השוטפת של המערכת,

מאחר וזמני הכתיבה\הקריאה\הגישה אל כונן ה-SSD מהירים בעשרות מונים לעומת קשיח קונבנציונלי מתקבלת מערכת שאין אתה צריך לחכות לה,

אלא היא מוכנה ומזומנת לפעולה שלך, בקצרה המחשב יגיב בצורה מהירה יותר, זמני טעינת התוכנות יקוצר, וזמני התגובה של המערכת יתקצרו משמעותית.

זה איננו רכיב בלתי נפרד, אך לדעתי הוא מתבקש.

לגבי מעבד i7, בעיקרון כמות הזמן שתחסוך תשתנה מעבודה לעבודה, אין שאלה שבמטלות הספציפיות שהצגת ה-i7 יהיה מהיר יותר,

אלא השאלה הרלוונטית יותר היא האם תוספת ההשקעה במעבד שווה את ערכה, והאם היא תחזיר את עצמה בעתיד.

לדעתי התשובה היא כן אבל לא בהכרח, מאחר וכל מקרה לגופו, זו נקודה שאתה תצטרך לשקול, אני אוכל לספק חומר לקריאה:

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core-i5-4670k-4670-4570-4430_6.html#sect0 (לקראת אמצע הדף)

http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/61451-intel-haswell-i7-4770k-i5-4670k-review-13.html

http://uk.hardware.info/reviews/4437/22/intel-core-i7-4770k--core-i5-4670k--core-i5-4430-review-haswell-test-benchmarks-igpu-adobe-photoshop-cs6

http://www.technic3d.com/review/cpu-s/1547-intel-core-i5-4670k/5.htm

לסיכום, כפי שניתן לראות, ה-i7 מהיר יותר, האם הוא שווה את התוספת לעומת אחיו מסדרת ה-i5, בהחלט יכול להיות, אולם זה תלוי שימוש,

ואת אלו רק אתה יודע בצורה מיטבית, לכן לשיקולך.

לגבי כרטיס המסך, ניתן לראות גם בביקורות לעיל הבדלים עם ובלי, כעיקרון, כל עוד אינך עוסק בעריכת ווידאו, אזי שכרטיס מסך איננו הכרחי,

במידה ותעסוק, הרי שהוא מתבקש.

לשיקולך הסופי.

פורסם

אם אכן מדובר על עריכות שהן יחסיות בסיסיות ו/או מתקדמות אך ללא קשר לפרנסה (כלומר זמן=כסף), אני לא רואה סיבה לשלם פי 1.5 יותר על מעבד i7.

את כונן ה-SSD הייתי ממליץ בחום להשאיר למערכת ההפעלה ולתוכנות הנ"ל ע"מ לקבל האצה משמעותית. יצאה לפועל עכשיו קניה קבוצתית (בפורום קניות קבוצתיות) על כונן מאותה הסדרה בנפח כפול, מציע לבדוק את העניין. כמו כן, הייתי מציע לקחת לוח-אם מתקדם יותר הכולל 4 חריצי זיכרון (כדי שתהיה אפשרות בעתיד להרחיב אל 32 ג'יגה זיכרון ראם סה"כ במידת הצורך) ותמיכה ברייד (אם תרצה גיבוי בסיסי או אקסטרה מהירות בכוננים הקשיחים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים