עבור לתוכן

מעבד או לוח אם תקול?

Featured Replies

פורסם

היי.

אני משתמש ב-4 סטיקים של 4GB וכאשר מחוברים זוג ל-DIMM A1 & A2 בלוח אם מסוג Asus P8Z77-V-Deluxe, הלוח אם מציג שגיאה שהוא לא מזהה זיכרון מותקן. אם אני אחליף את אותם זכרונות ל- DIMM B1 & B2 המחשב יעלה רגיל.

לדעתכם זו בעיה של לוח אם בלבד או יש אפשרות שזו גם בעיה במעבד?

פורסם

תבדוק מה דפוק מבין שתי התושבות A1 או A2, תחבר זיכרון פעם לזאת ותעלה את המחשב ופעם לשנייה ותעלה למחשב תראה מה מבינהם יוצר את התקלה.

פורסם
  • מחבר

שניהם. כבר בדקתי.

אבל.... וזה אבל גדול.. אתמול החלפתי את המשחה של אינטל במעבד 3770K. אני מדבר על המשחה שבתוך המעבד... לא יודע אם זה דפק משהו

פורסם

עריכה

לא שמתי לב שיש לך 4 סטיקים..

עריכה 2: אם אתה מחבר את כל הסטיקים הלוח מזהה את הזיכרון? אם כן אז פשוט הלוח מוגדר ככה שרק כש dimm a מלא תוכל לעבור ל dimm b.

היה לי לוח שעבד ככה

פורסם
  • מחבר

הממ... עד לפני יומיים כל הזכרונות עבדו יחד בלי בעיה. כל ה-16GB

אני יכול לבדוק אם השתנה משהו בביוס אבל לא זכור לי שראיתי הגדרה כזו... אני מתחיל לחשוש שדפקתי את המעבד כשהחלפתי לו את המשחה הטרמית ל-liquidpro.

פתחתי אותו עם להב של סכין יפנית והחלפתי.

המחשב עלה בלי בעיה מיוחדת. באופן כללי מאז העדכון ביוס האחרון המחשב לא יציב ב-OC ולכן התחלתי לפרק את הסטיקים לבדוק אם יש זיכרון תקול.

פורסם

פותח הדיון, לא רוצה להפחיד אבל רציחת אפיקי זיכרון במעבד בדיליד היא דבר קל שקורה הרבה... אפילו לי.

פורסם

או שאולי טיפטפה לך טיפה של המתכת הלוזלית על הלוח, אולי אפילו באיזו חריצי הזיכרון..

פורסם
  • מחבר

עידן - לא טיפטף כלום כי מרחתי את הנוזל על המעבד מחוץ למארז והנחתי אותו על התושבת וסגרתי אותו כרגיל.

Dj- אשמח להסבר מפורט יותר בבקשה... אני כבר מתחיל לפחד מזה :) ומה זה בדיליד? ואיך בדיוק זה יכול לקרות? יש דוגמאות?

תודה!

פורסם

דליד מדבר על התהליך.

עכשיו ככה, אם מרחת כמות גדולה מדי יש סיכוי שכאשר סוגרים את המעבד ושארית בורחת החוצה, בעת העמדה של הלוח השארית עלולה לטפטף ולנזול על הלוח, המשחה הזו מתנהגת כמו כספית.

למה שליאור התכוון: מספיק שפגעת ולו בשריטה קטנה בשבב המעבד עם הסכין, דפקת ערוץ במעבד..

נסה לשחזר אם יש סיכוי לאחד מהשניים.

פורסם
  • מחבר

שיט... רוב הסיכויים אם כך שדפקתי את המעבד... איזה באסה!!!!!@#!@$%^ :\

ראיתי את המדריכים שמראים איך למרוח את הנוזל הזה ותאמין לי שלא שמתי הרבה בכלל... אבל כן פגעתי עם הסכין בקטנה אבל בלוח האלקטרוני של המעבד, לא בשבב עצמו.

כלומר הפגיעה הבאמת קטנה שהבאתי גירדה קצת את הצבע הירוק מהלוח המודפס. לזה התכוונת?

פורסם

לא, לא התכוונתי לפגיעה בלוח המודפס(PCB), התכוונתי לפגיעה עם הסכין בשבב המלבני במרכז(המעבד).

אלא אם כשגירדת את הצבע מה-pcb גירדת שם איזה מעגל בצורה רצינית?

פורסם
  • מחבר

אם כך, אז לא. לא פגעתי במעבד בכלל. הייתי שם לב לזה. הידיים שלי רעדו מאדרנלין :) כולי פחדתי והתרגשתי מהתהליך כך שהייתי מאד זהיר מצד אחד ומצד שני ניסיתי להפעיל כוח מתון כדי לחתוך את הדבק שמסתבר כתהליך די פשוט כשעובדים מהפינות.

בהתחלה ניסיתי לעבוד עם סכין מאד דקה כדי לא לעקם את ה-PCB והסכין הדקה הוכיחה את עצמה כלא יעילה בגלל שהיה קשה לעבוד איתה ובתהליך פגעתי בלוח המודפס ברמה שזה שרט אבל לא חפר שם. אני אוכל לעשות צילום ולהעלות בקרוב. בסוף עברתי לסכין יפנית.

אז אם לא פגעתי במעבד עצמו... זה יכול להיות שהידקתי את הקירור חזק מידי / אחד מהפינים של התושבת התעקמו?

אולי אם אתן קצת רקע לכל מה שקרה לאחרונה תוכלו לעזור לי לחקור את זה.

מאז עידכון הביוס האחרון המחשב או התוכנה / משחק קורסים הרבה באמצע.

את המחשב אני מריץ על 4.5GHz עם מתח OFFSET של +0.02וולט ורץ ככה כבר שנה שלמה ועבר בדיקות עם PRIME95.

בכל מקרה, בגלל החוסר יציבות מאז העדכון החלטתי לפרק את הזכרונות ולהריץ MEMTEST על כל סטיק זיכרון.

ביום שבת כבר נהייתי חסר סבלנות כי לא מצאתי שום תקלה בשתיים הראשונים והחלטתי ש"יאללה" נחליף כבר את המשחה למעבד על הדרך.

בתוך כל התהליך הזה שבדקתי זכרונות, השתמשתי רק ב-DIMM B1 & B2 ורק מאוחר יותר החלטתי פשוט להרכיב את הכל ולאפס הגדרות ולעשות OC הדרגתי כדי למצוא את הבעיה... ובעצם תוך כדי גיליתי שכשיש זכרון ב-DIMM A1 & A2 מספיק סטיק אחד באחד מהשניים וסה"כ שלושה סטיקים או כל הארבעה, המחשב לא עולה בכלל והנורה של MEM_OK דולקת להצביע שאין זיכרון או זיכרון תקול.. אבל הזיכרון לא תקול כי בדקתי את כולם בנפרד על DIMM B1 והמחשב עולה.

כרגע אני משתמש ב-8GB מתוך ה-16GB שיש לי ומריץ PRIM95 כבר 11 שעות ללא בעיה. לדעתי המעבד צריך להיות בסדר ...

פורסם

נסה באותם סלוטים את שני הסטיקים האחרים..

פורסם
  • מחבר

ניסיתי. כמו שציינתי החלפתי בין המקומות ובין הסטיקים... הסטיקים כולם עובדים... רק לא על זוג ה-DIMM שקרובים למעבד.

פורסם

אני מאמין שאתה תמשיך ותנסה עד שתתיאש מכך, ברגע שמנטרלים את הערוץ הזה בדיליד, אין סיכוי להחזיר אותו בחזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים