עבור לתוכן

כוחו של הרגל, מה יותר כדי AMD או NVIDIA

אם לעבור לAMD או להישאר עם NVIDIA 5 הצבעות

1. 1. אם לעבור לAMD או להישאר עם NVIDIA

• לעבור לAMD
    • להישאר עם NVIDIA

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

שנים שאני קונה NVIDIA בגלל האמינות שלהם והדרייברים המעולים שלהם , עכשיו אנחנו בפתחה של מלחמת עולם של מחירים וביצועים בין AMD לNVIDIA. אני מתכנן לקנות מחשב חזק מאוד לשימושים עריכה,עיצוב (אלו רוב התוכנות שאני אשתמש בהן) ומשחקים , אני יודע של לNVIDIA יש את הCUDA ולAMD יש משהו מקביל לזה ככה שיש להם את אותם יכולות בתוכנות העריכה והעיצוב. בוא נגיד שלאחר הורדות המחירים המחיר של GTX 770 יהיה קרוב מאוד ל280X וGTX 780 יהיה קרוב מאוד ל290X, אם לכרטיס AMD אין עוד בעיות דרייברים או בעיות שמשתמש NVIDIA לא מכירים שיכולים לגרום לי להצטער על קניה שלו?

נערך על-ידי _Amaterasu_

פורסם

Adobe Premiere Pro אכן תומך גם OpenCL, מלבד 4 האפקטים הבאים (שמואצים עם CUDA בלבד):

Fast Blur effect, Gaussian Blur effect, Directional Blur effect ,Basic 3D effect

Adobe After Effects - האצת חומרה ל- ray-traced 3D renderer דרך CUDA/OptiX בלבד.

פלאגינים צד שלישי שתומכים CUDA, מן הסתם מוגבלים לקודה...

בנוסף, קח בחשבון כי ל CUDA פוטנציאל יציבות גבוה יותר כתוצאה מכל הכסף והזמן שהושקע באופטימיזציות עד כה, בעוד OpenCL עדיין בשלבי התבגרות. הבדלי הביצועים פחות חשובים בהשוואה בין השניים.

אני לא יודע באיזה תוכנות אתה משתמש מלבד חבילת Adobe (אם בכלל), אבל מגוון תוכנות מקצועיות בתחום משתמשות ב-CUDA כיום. לא מדבר על באנצ'מארקים, bitcoin mining ותוכנות קוד פתוח שאתה רואה בהדגמות לפוטנציאל ביצועים של OpenCL, אלא תוכנות רציניות שעושים איתן כסף. CUDA נלמדת בכ-300 אוניברסיטאות ברחבי העולם ויש מי שעומד מאחוריה, אם זה מהווה עבורך מדד כלשהו לפופולאריות שלה, לעומת OpenCL כיום.

לרוב תראה כרטיסי AMD מובילים בביצועי OpenCL למרות ש Nvidia גם תומכים בו.

ברור שאת רוב המשאבים Nvidia ימשיכו להשקיע ב-CUDA כל עוד הם יכולים. אבל שביום שהלחץ יגבר עליהם (נגיד OpenCL יהיה נפוץ מספיק בשביל להחליף את CUDA) - תהיה בטוח שמאחור הם לא ישארו.

בהצלחה עם בחירתך באשר היא !

נערך על-ידי SyndromE

פורסם

אין לי חברה מועדפת, אני קונה כרטיסים לפי המצב הנוכחי השוק. משווה ביצועים, מחירים, וביקורות ומחליט לפי זה.

שנים היה לי AMD, למחשב החדש החלטתי ללכת על NV בגלל שראיתי את זה כיותר משתלם.

אם כי, אני חושב שהלוח בקרה של הדרייבר של AMD הרבה יותר ידידותי ונוח מאשר של NV שמאוד גבולי.

פורסם

בדרייבר של NVIDIA יש הרבה יותר אפשרויות לאומת AMD, הם מאפשרים לך שליטה רחבה מאוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים