עבור לתוכן

Win 8 - כיצד להקטין חלון של אפליקציה מובנית או להעבירה למסך משני

Featured Replies

פורסם

בוקר טוב לכולם.

אני עובדת (כמו שניתן לראות) עם win8. אולם ישנם מספר קשיי הסתגלות שאני מתקשה להתמודד איתם, אשמח אם תעזרו לי בנושא.

1. אני עובדת עם שני מסכים, ראשי ומשני כאשר הראשי הוא הטוב בינהם הגדול יותר- 23" ובעל רזולוצית fhd בעוד שהמשני קטן, פחות טוב ובעל רזולוציה נמוכה יותר (לא להיט, אבל זה מה יש בינתיים ואני זקוקה לשניים) אחת הסיבות שקבעתי שיהיו ככה כי ייתכן והשני יהרס לגמרי או (הלוואי) יוחלף.

2. אני נוהגת לעבוד עם תוכנות ומסמכים רבים בו זמנית. אני מדברת על לרוב יותר מתוכנה אחת על המסך הקטן ומעל 2 על הגדול יותר. לפעמים הרבה מעל מספרים אלו. ברור כמובן שאני עובדת עם חלונות שאינם בגודל המלא של המסך אלא ממוזערים לרמות כאלה ואחרות.

2. כאשר אני פותחת חלק מהאפליקציות המובנות ב-win8 (ויש טענות שגם אחרות שטרם יצא לי לדגום) למשל קורא PDF שלהם שהינו חביב בין היתר היות ומאפשר סימון העתקת טקסט בצורה טובה -אפילו מעברית ןללא הפיכת אותיות, או למשל מציג תמונות נפתחת לי האפליקציה על כל המסך . ולא זו בלבד נפתח על המסך הטוב יותר היותר וקבעיתי אותו כמסך הראשי - מסך האריחים.

כמובן שהדבר מאוד בעייתי מבחינת צורת העבודה שלי.

כמה שאלות

1. האם ישנה דרך, אולי אפילו דרך תוכנה חיצונית (חינמית אם אפשר) לגרום לכך שתוכנות אלה יוכלו להיות ממוזערות לגדלים שונים כפי שקורה בתוכנות רבות וכפי שקרה עם כל התוכנות ב- 7?

2. האם יש דרך להעביר תוכנה שתפתח באופן קבוע במסך המשני אבל זאת ללא הגדרת המסך הגדול כמשני והקטן כראשי?

תודה רבה לקוראים ועוד יותר לעוזרים

נערך על-ידי ssib

פורסם

כאשר האפליקציה פתוחה, עלי עם העכבר לראש העמוד, לחצי וגררי לאחד הצדדים. לחלון הריק תוכלי לגרור אפליקציה נוספת או לחילופין את הדסקטופ

החסרון הוא שלא ניתן להציג יותר משני אפליקציות בו זמנית על מסך אחד וגם לא ניתן לכוון את הגבול בניהם

לא יודע לגבי שימוש בשני מסכים, אני עובד עם מסך יחיד

אינני בקיא בשדרוגים של וינ 8.1 אך סביר להניח שסידרו ליקויים אלו...

נערך על-ידי avilavi

פורסם
  • מחבר

תודה רבה אבי :)

עשיתי מה שאמרת.נראה שאני מצליחה במסך הראשי לקבל שתי אפליקציות:

אחת קטנה בצד בגודל שמתאים כנראה מקסימום להצגת תמונות + מסך עבודה או אחת נוספת גדולה

לחילופין לגרור מישהי מהן מנשני ושם תהה רק אחת ובראשי מסך עבודה רגיל.

לא יודעת לגבי 8.1, אבל יש לי הרגשה שאם אין אופציה יותר טובה, הפתרון הטוב ביותר כרגע היה כנראה יהיה בכל אופן להחליף בין המסכים הראשי והמנשי ואז לקבל שתיים בקטן יותר. לא שאני מתלהבת מזה יותר מידי.

אם מישהו מכיר משהו נוסף אשמח לשמוע

עדכון - ניסיתי להחליף בין המסכים דרך הקיצור של win+pgup עדיין המסך הקטן (קטן, 19" לא כזה מזערי, זה לא מסך לפטופ או משהו) עדיין אינו מקבל אפשרות לפיצול המסך לשתי אפליקציות :(

נערך על-ידי ssib

פורסם

תורידי ותנסי את ModernMix, האפליקציה מאפשרת הרצה של תוכנות מטרו בחלון רגיל של תוכנה בדסקטופ.

אם יעבוד כמו שצריך המחיר לא נורא בכלל ($5)

אני בעצמי שוקל לרכוש אותה. זאתי ו- startIsBack ביחד אני מאמין שהמערכת תיהיה מושלמת

פורסם
  • מחבר

תודה רבה אילן, אבדוק לגבי זה.

האמת שלא מתלהבת לרכוש למרות המחיר הנמוך היות וזה מחשב בעבודה ובבית בינתיים טרם התקנתי 8.

אבל נראה, אולי.

בין היתר אבדוק אם היא תומכת גם בכמה מחשבים (באותו מחיר) כך שאוכל גם להתקינה בבית היה וארצה להתקין שם 8.

פורסם

בלי קשר שדרגי ל-8.1, למה להישאר מאחור?

פורסם

לעבודה בריבוי מסכים אני ממליץ מאוד על UltraMo

www.ultramon.com

מפשטת מאוד את העבודה בריבוי מסכים

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה אור

כמה סיבות

1. מדובר על מחשב בעבודה וכזה שבלשון המעטה אינו הכי חדש בעולם - -E6300 - אז אמנם עדיין עובד ולרוב גם לא מעצבן יותר מידי אבל..

2. בעבר היו בעיות מוזרות בקשר ל- 8 בעיות שגרמו לי לא לרצות לשחק יותר מידי עם מערכת ההפעלה שלו - (בהזדמנות אולי אנסה לבקש גם בקשר אליהן עזרה).

3. קראתי בפורום אודות אחד המשתמשים פה שנתקל בבעיות עם דרייברים ל- 8.1. אמנם מדובר שם במחשב חדיש בהרבה משלי (USB3) וכאלה אבל עדיין.

4. שמעתי משהו לגבי חיפוש פירסומות המופיעות בחיפוש של 8.1. זה בכלל נכון? אני מנסה להמנע מפרסומות בדפדפן אז לקבל אותן במערכת ההפעלה?

5. זה מחשב בעבודה וייתכן והרשיון מעט שונה וקראתי שבחלק מהרשיונות במקומות העבודה העדכון לא כזה פשוט - בקיצור צריך לברר.

בגדול, אין לי זמן להתעסקויות מיותרות עם המערכת וצריכה אותה עובדת והיטב במשך כל השעות בעבודה ללא השבתות או משחקים שונים שיבזבזו לי זמן ומצד שני עדיין לא קראתי מספיק על ייתרונות 8.1 אז בינתיים לא מזדרזת לשדרג ונשארת עם ה- 8. יותר מאוחר ננסה לבדוק לגבי ייתרונות ואפשרויות שדרוג..

גבריאל,

תודה על התשובה

אקפוץ להעיף מבט

נערך על-ידי ssib

פורסם

בנוגע ל-4, כחלק מההתקנה של 8.1 נשאלת השאלה האם להפעיל בחיפוש קבצים אפשרות להציג תוצאות גם מהאינטרנט, ועל פי מה שאני מבין, בין התוצאות האלו אמורים להופיע גם קישורים ממומנים

כמובן אף אחד לא מכריח אותנו להפעיל את הפיצ'ר הזה, ואני במהלך ההתקנה בחרתי לא לאפשר זאת.

אבל עכשיו קצת הסתקרנתי ואני רוצה לראות בדיוק על מה מדובר, אז אני חושב שאני אפעיל את זה לכמה שעות רק לראות מה זה :P

פורסם
  • מחבר

אילן

זה שיש אופציה זה נחמד, קצת מזכיר את המשחקים שיש עם הנגנים שלהם. העניין שאני כמעט ולא עובדת איתם ולכן כבר שכחתי מה קורה שם..

אשמח אם לאחר שבדוק תספר על הממצאים. אם בא לך לספקר על פיצ'רים נוספים שיש ב- 8.1 (מעבר לאותו עאלק כפתור התחל) זה יתקבל בשמחה.

עריכה:

עוד סיבות למה לא לשדרג:

http://www.calcalist.co.il/internet/articles/0,7340,L-3614872,00.html

נערך על-ידי ssib

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים