עבור לתוכן

לוח אם שיכול לעמוד בטמפרטורה גבוהה

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

אני מחפש לוח אם שיכול לעמוד בטמפרטורה גבוהה בזמן עבודה..

מדובר שטמפרטורת חדר תהיה 45-50 מעלות... בכך שבתוך המארז הרבה יותר...

פורסם

כמה דברים :

- לא ניתן להרחיק את המחשב מהחדר הזה איכשהוא ?

- תתקין קירור מעבד שיש לו תמיכה מתכתית מלאה מאחורי הלוח, אחרת ההלחמות מתחת לסוקט בסיכון

- קירור מארז כבד - לא חייב מארז OC, אבל כן מארז אם כמה מאווררים של 120 על עוצמה מלאה כל הזמן בלי בקרה. יש גם מאווררים חזקים (יש כמה חברות נפוצות של כאלה שאנשים מכירים את המאווררים לפי השם של החברות - San Ace (Sanyo Denki), Delta, ו NMB-MAT (Minebea זה גם החברה שמייצרת את Scythe)

- ספק כוח אם _המון_ מקדם ביטחון - בטמפ' סביבה גבוהות זה הגיוני לגמרי לשים ספק של 500W+ למחשב אם כרטיס מסך מובנה

פורסם

מאווררים לא יוכלו להוריד את הטמפרטורה של הרכיבים לפחות מטמפרטורת החדר, ולכן עדיף לך להשתמש בקירור חזק יותר, כמו קירור מים.

שים לב שייתכן שתצטרך לקרר לא רק את המעבד אלא גם את הגשר הצפוני (ערכת השבבים) ואת כרטיס המסך (אם אתה משתמש בכרטיס מסך חיצוני), וייתכן שתרצה (או תצטרך) להתקין גופי קירור על רכיבים/שבבים נוספים. בנוסף עדיף שתשתמש בזיכרונות עם גופי קירור (אני לא יודע אם יש בכלל זיכרונות עם קירור מים).

אני לא בטוח מה אפשר לעשות בקשר לספק הכח בכדי להוריד את הטמפרטורה שלו.

אגב, מה המחשב הזה אמור לעשות? אני לא חושב שמומלץ להשתמש בו למשחקים או לביצוע חישובים כבדים. אם המחשב מיועד לשימושים בסייסים/משרדיים בלבד, תיקח את הרכיבים בעלי פליטת החום הקטנה ביותר שאפשר (כן, זה אומר מעבד חלש יותר).

נערך על-ידי smalul

פורסם

גם קירור מים לא יכול להוריד את הטמפרטורה מתחת לטמפרטורת החדר. פשוט צריך להשתמש ברכיבים המתאימים.

פורסם
גם קירור מים לא יכול להוריד את הטמפרטורה מתחת לטמפרטורת החדר. פשוט צריך להשתמש ברכיבים המתאימים.

טוב, אני לא מבין גדול בקירורי מים, אבל האם אין קירורי מים שבהם יש קירור ממש של המים (ולא סתם צינונם לטמפרטורת החדר)?

פורסם

50C זה לא חם בשביל מעבדים, מה שכן צריך, זה קירור שיכול לצמצם למינימום את הפרש הטמפ' בין המעבד והחדר

"מגדל" אם מאוורר 120 שעומד על הצד שלו יעשה עבודה טובה למאוורר - במיוחד אם לבטל אתה PWM של המאוורר ולתת לו לרוץ על מקס'. הבעיה היא בממיר מתח שעל הלוח, בשביל הממיר עדיף מאורר שמזרים אוויר לכיוון הלוח אחרת הוא זה שיתחמם יותר מידי

המאוורר אמור להיות גדול (סוג של קירור OC רציני כלשהוא) כדיי שיוכל להויד את טמפ' המעבד נמוך ככל האפשר - קרוב עד כמה שניתן לטמפ' הפנימית של המארז, וקירור מארז חזק (אם מאווררים חזקים על עוצמה מקס') כדיי לוריד את המארז עד כמה שניתן ל 50C

פורסם

ל Gigabyte יש לוחות שבהם כל הקבלים הם קבלי solid. בלוחות שאי מכיר הקבלים הם מסדרה SEPC של OSCON

http://industrial.panasonic.com/ww/i_e/00000/id_oscon1208_e/id_oscon1208_e.pdf עמוד 50 של הקובץ (לא מה שכתוב על העמוד)

נתוני יצרן : 105C 5000h

יש כלל (מאוד לא מדוייק, אבל מספיק בשביל הערכה) שמקשר טמפרטורה ואורך חיים של קבלים. הכלל אומר שעל כל ירידה של 10C אורך החיים מוכפל. כלומר ב 95C הקבלים יחזיקו משהוא כמו 10K שעות וכו

הטמפ' בחדר 50C, נניח בתוך המארז 55C, והקבלים יהיו 20C מעל הטמפ' הממוצעת של המארז, 75C. לפי הכלל הנל 5K∙2^((105−75)/10) = 40K וזה כ 4 שנים (קצת יותר אפילו). אם הקירור ממש טוב והקבלים ב 65C אז ניתן להגיע גם ל 8 שנים

אם מארז מאוורר טוב (ספק תחתון, 2 מאוררי 120 בפינה העליונה של המעבד) ומאווררים עוצמתיים (Sanyo Denki ודומיהם) נראה לי שניתן להוריד את הטמפ' מספיק בשיבל אורך חיים סביר.....

הקבלים שעובדים הכי קשה הם אלה באיזור של המעבד, בשביל מקדם ביטחון נוסף עליהם ניתן לבחור לוח כך שהממיר של המעבד יעבוד במאמץ מינימלי : לוח OC בינוני (שיש לו ממיר טוב יותר), ולהריץ בו מעבד חלש בסטוק. רק לבחור לוח שיש לו יציאת מסך מובנית כדיי שלא יהיה צריך גם לחפש כרטיס מסך עמיד

קירור המעבד כשהוא בצורת "מגדל" לא לוקח חלק בקירור של הלוח אבל קירור מארז טוב (מארז אם ספק תחתון) אמור להתמודד אם זה. קירר שמזרים אוויר בכיון הלוח מקרר גם את הממיר, אבל עדיין מארז טוב לא יזיק

והספק - כנל, איזה S12ii של 520+ W למחשב בסיסי אם יציאת מסך מהלוח. לספק ניתן לעשות מוד קטן - לבטל את השליטה על המאוורר שיעבוד על מקס' קבוע, ניתן גם להחליף את המאוורר שלו לאיזה Sanyo...

קירור של כל המחשב - אפשרי, ניתן לשים מזגן בחדר, ניתן לדחוף את מהחשב לתוך מקרר....... רק שבמקרה השני יהיו גם בעיות של התעבות. אני בכלח מקרה בעד להוציא את המחשב מהחדר החם, אבל אם זה לא אפשרי, הייתי הולך בכיוון של שיפור העמידות של המחשב

פורסם

יש הרבה רכיבים בלוחות הללו שעלולים לא לשרוד בתנאי סביבה קשים. אם מדובר במשהו עיסקי, למה לא לקנות פשוט ציוד מתאים? יש לוחות שמתאימים לסביבה של 60 מעלות מול 40 מעלות הסטנדרטיים. יש גם לוחות של 85 מעלות. יש גם מערכות מחשב שלמות שמתאימות לעד 50-55 מעלות סביבה. למשל: http://www.aaeonusa.com/products/details/?item_id=1733

ויש עוד רבים וטובים.

פורסם

קבלים הם לא פראפרזה, קבלים והלחמות BGA הם בגדול 2 הדברים שמגבילים את אורך החיים של לוחות

אורך החיים של קבלים - מוערך לפי החישוב הנל

הלחמות BGA - שים קירור מעבד שלא מאמץ את הלוח - אין בעיה שיהיה גדול וכבד, אבל הוא חייב להיות מחובר על ידיי ברגים ופלאטה תומכת מאחורי הלוח - זה מה שמשפיע, ולא צפויות בעיות

פורסם
  • מחבר
יש הרבה רכיבים בלוחות הללו שעלולים לא לשרוד בתנאי סביבה קשים. אם מדובר במשהו עיסקי, למה לא לקנות פשוט ציוד מתאים? יש לוחות שמתאימים לסביבה של 60 מעלות מול 40 מעלות הסטנדרטיים. יש גם לוחות של 85 מעלות. יש גם מערכות מחשב שלמות שמתאימות לעד 50-55 מעלות סביבה. למשל: http://www.aaeonusa.com/products/details/?item_id=1733

ויש עוד רבים וטובים.

קודם כל תודה לכולם!!

המערכת שהצעתה כאן טמפרטורה שהיא יכולה לעבוד מגיע 50 מעלות מקסימום לפי המפרט... ואני בטוח שזה יעבור אצלי...

התחנה תעבוד 24/7 בחדר ללא מיזוג מתאים ותעמוד באיזור הערבה... כך שהחום שיש שם מאוד גבוהה..

אני לא חושש מי אך אני יקרר את המערכת... אני חושש מהלוח עם שלא תלך לעולמה בגלל החום... כל הלוחות שאני מקיר... טמפרטורת עבודה שלהם זה עד 45 מעלות בזמן עבודה. אני מחפש לוח תעשייתי שיכול לתת לי פתרון עמידות לחום גבוהה +

פורסם

אמרת 40-45 מעלות טמפרטורת חדר. הטמפרטורה במפרט מתייחסת לטמפרטורת חדר, כך ש-50 מעלות זה בסדר.

גם תלוי נורא איזו רמה של כח עיבוד אתה צריך. מערכות חלשות יותר למשל יש לך כאן:

http://il.kontron.com/products/systems+and+platforms/embedded+box+pcs/fanless+box+pc/

יכולות להגיע אפילו עד 70 מעלות סביבה עם מערכת Extended, אבל המחיר כמובן בהתאם.

פורסם
  • מחבר

^ נכון, טמפרטורת החדר 45 מעלות. כך שבתוך המערכת זה צריך להיות +10 בערך.

בנוסף אני לא מחפש מפרט שלם אלא רק לוח אם שיכול לעמוד בטמפרטורה גבוהה..

פורסם

יש לך כאן לוחות תעשייתים, עבדתי איתם לפני מספר שנים והם בסדר גמור, יכולים להגיע עד 60 מעלות. קח בחשבון כי חדר סגור בערבה באמצע הקיץ ללא מיזוג יגיע לדעתי לטמפרטורות גבוהות יותר מאשר ציינת.

פורסם

אז כמו שאמרתי, לוחות בלבד שעומדים ב-60 מעלות סביבה אתה יכול למצוא כאלה:

http://www.asrock.com/ipc/

אמורים להיות במחירים סבירים יחסית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים