עבור לתוכן

המעבדים החדשים של Haswell יש לי סיבה לרצות אותם ?

Featured Replies

פורסם

אני חשבתי ללכת על הI5 3570, אבל עכשיו יש את הסדרה החדשה של haswell..

להבנתי המעבדים נותנים כ3% יותר ביצועים מivy bridge (לא ברור בהשוואה לאיזה מעבד ivy bridge אבל ניחא)

להבנתי הם מתחממים ב15 מעלות יותר.

אז לכאורה הם דיי מיותרים לצרכי..

אבל !! ויש פה אבל גדול.

אני לא מבין גדול בחומרה, והרושם שאני מקבל זה שעם המעבד החדש צריך לוח אם אחר, והלוח אם האחר תומך בזכרונות מהירים יותר ובעוד כל מני שטויות ..

אז אני שואל אתכם, מה בעצם ההבדל מבחינתי כשאני בוחר haswell ולא ivy bridge, לא רק מבחינת מה ההבדל בין המעבדים ,אלא בעיקר מה ההבדל בלוח אם וברכיבים שמתחברים אליו ..

ראיתי שיש למעלה בפורום Thread של 16 עמודים על המעבדים האלה אבל לצערי אין שם תשובה לשאלה שלי

פורסם

נתחיל בזה - איזה מחשב יש לך עכשיו שאתה חושב לשדרג?

haswell זה סדרת מעבדים האחרונה שאינטל השיקה לא מזמן. המעבדים משתמשים בDDR3 ובתושבת LGA1150

מעבדי IVY BRIDGE זה שידרוג דור מעבדי SANDY BRIDGE שעברו אופטימיזציות ותהליך מיזעור של טרנזיסטורים. שני הדורות, גם הIVY וגם הSANDY עובדים באותה התושבת LGA1155 - מכאן אפשר(אם כי מיותר) לשדרג מעבד מדור SANDY לדור IVY.

סדרת מעבדים הראשונה במשפחת מעבדי ה i עבדה על סוקט LGA1156.

כל דורות ה i למיניהם שהזכרתי עובדים עם זיכרונות DDR3.

לשאלתך - מחשב בוחרים לפי מכלול של חלקים, דרישות ותקציב. רק אז אפשר לדעת האם מעבד Haswell ישתם לך.

פורסם
  • מחבר

בוא נעזוב רגע את ענין המחיר, המטרה שלי גם ללמוד מכל הסיפור הזה לא רק לקנות מחשב.

אני מתלבט בין ה3570 לבין 4670 .. לפי מבחני ביצועים שראיתי ה4670 נותן 10% יותר. ועולה 50-100 שקל יותר.

אבל בנוסף , זה יגרור שאני אקח לוח אם אחר (כי כפי שאמרת התושבת אחרת)

בלוח אם האחר הזה (נניח שתי הלוחות אם הם באותה סקאלת מחיר), יהיה משהו שונה מהלוח אם שהייתי לוקח בשביל ה3570 ?

ז"א תמיכה באיזה זכרונות מהירים יותר או משהו שונה ? או שזה סה"כ פשוט חיבור אחר .. וחוץ מזה אין הבדל ?

אני מנסה להבין פרט להבדל של המעבד עצמו, זה משליך על עוד רכיבים ?

פורסם

התושבת היא אותה תושבת אז אתה לא צריך לוח אחר.

בשביל 10% תוספת ביצועים 100₪ בהחלט משתלם.

הזכרונות הם אותם זכרונות והתמיכה בתדר שעון מקסימלי היא בהתאם ללוח שתבחר לקנות.

פורסם

בתנאי מעבדה אולי 10%, במציאות בקושי תרגיש את ההבדלים בין שני הדורות של המעבדים.

זה מזכיר לי את השאלה הנצחית מעבד I7 או I5, בתכלס חוץ מתוכנות תלת-ממד אין כמעט הבדלים בניהם.

אם יש לך לוח-אם טוב ומתאים למעבדי IVY, אז למה ללכת על הדור החדש? בשביל כמה אחוזים בודדים בביצועים שספק אם תרגיש.

פורסם

יכול להיות שלא הבנתי טוב את הנאמר פה, אבל התושבת להאסוול שונה מאייבי וסנדי.

אם אתה שואל שאלה כללית האם עדיף לרכוש האסוול ולא אייבי, אז התשובה הכללית היא לא.

מעבדי אייבי חלשים באחוזים בודדים אך יחד עם זאת זולים יותר. לוחות האם משתלמים הרבה יותר, שכן במחיר של לוח מבוסס B85 אתה יכול לקנות לוח מבוסס H77 שנותן לך הרבה יותר מבחינת פיצ'רים (כמו רייד) וחיבורים חיצוניים ופנימיים, או לחילופין לקנות לוח B75 בסיסי שזול בעשרות אחוזים כאשר בפועל ההבדל בין הלוח הזה לאחד מבוסס B85 הוא די אפסי.

השינוי העיקרי בין הדורות זאת הליבה הגראפית המובנת שחזקה בצורה משמעותית, אך לרוב האנשים זה ממילא לא רלוונטי.

פורסם
  • מחבר

אני אוסיף שהמטרה העיקרית שלי היא לתכנת, לקמפל , קצת תלת מימד וקצת משחקים ..

המחשב הנוכחי שלי שאיתו אני כבר 3 שנים זה נייד של דל עם i3 בתוכו... vostro 3500.. (מעצבן , מתחמם מאוד)

YairZ,

לפי אתר אקראי שמצאתי שמדרג מעבדים (שמאוד מפריע לי שלא מצאתי באיזה צורה הוא בדק אותם)

הדירוג של הi5-4670 שעליו חשבתי הוא :

[TABLE=class: chart, width: 700]

[TR]

[TD=align: right]Intel Core i5-4670 @ 3.40GHz[/TD]

[TD=class: value, bgcolor: transparent]7,538[/TD]

[TD=align: right]$218.99[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

ואילו הדירוג של i5-3570 שעליו חשבתי גם :

[TABLE=class: chart, width: 700]

[TR]

[TD=align: right]Intel Core i5-3570 @ 3.40GHz[/TD]

[TD=class: value, bgcolor: transparent]6,995[/TD]

[TD=align: right]$208.93[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

כמה שהמספר גדול יותר זה יותר טוב.

כמו שאתה רואה ההפרש בינהם 10 דולר (אני לא אתפלא אם בישראל יותר), והביצועים באיזור ה10%

הסתכמתי על האתר הזה :

http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html

אבל אתה אומר פה משהו נוסף ומאוד מעניין ... אתה אומר לי שהעובדה שאני אשלם את ה10 דולר יותר האלה, זה לא נגמר פה .. אני אשלם הרבה יותר על הלוח אם ..

ההבנה שלי בלוחות אם אפסית לחלוטין, אני אומר לך מה אני צריך ואשמח אם תייעץ לי בהתאם

אני צריך דיסק קשיח של 128SSD (או 256 אם התקציב יאפשר)

עוד דיסק קשיח

איזשהוא כרטיס מסך סביר למשחקים בגרפיקה בינונית. ורינדור ב3ds max.

הייתי רוצה usb3 (אני בונה על המחשב הזה לכמה שנים טובות)

האם הלוח אם שאני צריך לivy bridge יגביל אותי באיזשהיא צורה ?

נניח אין לו איזשהיא טכנולוגיה מהירה לגשת לדיסק הקשיח או שאין לו איזשהוא סוקט שימנע ממני לחבר בעתיד כרטיס מסך מגניב וחדש (כי כרגע אני רוצה בינוני)

בלוח אם : האם פרט לשינוי בסוקט של המעבד יש שינויים נוספים ?

סורי על החפירה. אני מנסה להבין פה את הסיפור

נערך על-ידי אופסשםמשתמש

פורסם

אם אתה בתחום התיכנות והקימפול כמו שכתבת.

רצוי שתדע שלמעבדי Haswell יש סט פקודות חדש

AVX2.

רק לצורך מידע מדויק.

פורסם
  • מחבר
אם אתה בתחום התיכנות והקימפול כמו שכתבת.

רצוי שתדע שלמעבדי Haswell יש סט פקודות חדש

AVX2.

רק לצורך מידע מדויק.

אני לא כותב אסמבלי :)

פורסם

תשאל כמה שתרצה, בשביל זה קיים הפורום.

מבחינת הבדלים טכניים אתה יכול לראות ב-ark באתר של אינטל (אני מתאר לעצמי שהשינויים העיקריים הם בליבה הגראפית).

אם אתה שואל אותי, הייתי הולך על שילוב כמו i5-3470 עם MSI H77MA-G43 כי יש פה תמורה מעולה (יחסית לשאר החומרה בארץ כמובן) למחיר, אבל זה תלוי כמובן גם באיזו חנות אתה קונה. לגבי שאר המפרט - אני רואה שפתחת דיון במפרטים, אז תשאיר את זה שם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים