עבור לתוכן

דרושה עזרה עם פרוייקט בתחום הספורט האתגרי

Featured Replies

פורסם

שלום לכל חברי הפורום,

אני מעוניין בפיתוח פרוייקט קטן לתחום האיירסופט בארץ (הסבר קצר על הספורט) אשר יתן שליטה למדריך לכבות את כלל הכלים(רובים) בשטח בעזרת לחיצת כפתור וכמובן גם להדליק אותם.

כיוון שהכלים הם חשמליים אין שום בעיה להכניס את הקונספט הזה לשימוש, הבעיה שנוצרת היא טווח, הרכיב היחידי שמצאתי שנותן טווח ואופציה לכבות כל כלי בנפרד (אופציה שאולי הייתי רוצה להכניס בהמשך) לא ממש מגיע עם מידע איך לתפעל אותו וכמו כן לא מצאתי יותר מדיי מידע עליו.

במידה ויש מתנדבים אשר מוכנים לעזור עם פרוייקט שכזה (חינם או תמורת סכום כלשהו) אני ממש ישמח.

או לסירוגין האם יש מישהו שמכיר רכיבים שיכולים לתת שליטה אלחוטית (או 1 או 0 לוגי בסך הכול) לטווח של 100 מטר לפחות והם קטנים מספיק אני ממש יודה לכם.

תודה רבה.

פורסם

הגודל כניראה יהיה הבעיה המרכזית, יש את המשדרים של NordicSemi, הnRF905 שהם די פופולרים ( ולכן זמינים בקלות באיבי) ויש להם הספק שידור לא רע.

המשדרים האלה מגיעים לטווחים של כמה מאות מטרים בטווח ראיה, אבל דורשים אנטנה חיצונית.

כמובן שתצטרך להוסיף סוללה כלשהי ובקר קטן.

אני בספק שיש מקום נוח לחבר את הדבר הזה על הנשק.

ניתן גם לבנות רשת כך שכל יחידה תחזור ותשדר את הפקודות שהיא קיבלה וככה בעצם אפשר להגדיל את הטווח.

אופציה נוספת היא להשתמש ב2 משדרים, אחד בעל אנטנה גדולה יחסית שתהיה על גב השחקן ואחד קטן ללא אנטנה חיצונית על גבי הנשק.

המשדר הגדול יתקשר גם עם עמדת השופט וגם עם היחידה על הנשק.

פורסם

דווקא לא נראה לי שגודל או טווח זאת הבעיה, יש הרבה מקלטי אות רדיו של טיסנים שהם מאוד קטנים והטווח שלהם בשטח פתוח יכול להגיע ליותר מקילומטר, אתה צריך רק איזה פליפ פלופ עם ממסר שיפעיל או יכבה את הרובה שיהיה מחובר למקלט שישנה את המצב של הפליפ פלופ.

אם אתה לא רוצה משהו מוכן אז לבנות מקלטי רדיו קטנים שרק יתנו לך 0 או 1 לא נשמע לי כמשהו מסובך מדי לכל סטודנט מתחיל לאלקטרוניקה, אני בספק אבל אם תמצא מישהו שיעשה לך את זה בחינם.

פורסם

משדרים של טיסנים זה באמת אידאלי במקרה הזה. אם אתה רוצה עזרה עם זה- דבר איתי. שלחתי לך את הפרטים שלי בפרטי.

פורסם
  • מחבר

משדר ומקלט של טיסנים זה אחלה רעיון, השאלה האם משדר אחד יכול לתקשר על מספר מקלטים?

פורסם

עד כמה שאני יודע, המקלטים הפשוטים עובדים בצורה חד כיוונית, השלט של הטיסן משדר והמקלט רק קולט, הוא לא מתקשר בחזרה, כלומר כל עוד כל המקלטים מכוונים לאותו תדר, כולם יפעלו על ידי אותו שלט, התדר נקבע על ידי מודול של גביש שתוקעים במקלט והשלט.

תבדוק גם את האופציה של מקלטי 2.4Ghz, האנטנות שלהם יותר קצרות והטווח שלהם מאוד גדול, אבל אני לא יודע אם הם יכולים לעבוד עם כמה מקלטים בו-זמנית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים