עבור לתוכן

המלצה לשילוש חדש סביב ה1000 ש״ח

Featured Replies

פורסם

ברשותי מחשב ישן בן 5 שלאחרונה הלוח אם שלו ( gigabyte ps35 ds3l) שווק חיים.

אני מעוניין בשידרוג המחשב לצרכים בסיסיים כמו מוזיקה אינטרנט וכו׳.

מבקש המלצה לשילוש סביב ה1000 ש״ח אפשרי לחרוג ב100-200 לא קריטי.

עוד פרט ( חשוב ?!) ברשותי כרגע ספק קולר מאסטר 400 וכרטיס מסך GeForce 9600 GT. תודה

פורסם

אם אתה צריך מחשב בסיסי בלבד, אז אפשר ללכת על מעבד Pentium G3220 של Intel (סוקט 1150), שעולה בסביבות ה 300 ש"ח, לוח פשוט בעל ערכת שבבים B85, שעולה גם כן בסביבות ה 300 ש"ח (למשל B85M-P33 של MSI; אפשר ללכת על לוחות זולים יותר המבוססי על ערכת השבבים H81), וזיכרון מסוג DDR3 בנפח 8GB הכי זול שאתה יכול למצוא, בסביבות ה 400 ש"ח (רצוי במודול אחד), אפשר ללכת גם על 4GB בלבד, שיהיה יותר זול.

השילוש הכי פשוט והכי זול שהצלחתי להרכיב יצא בסביבות ה 750 ש"ח.

מצד שני, תמיד אפשר ללכת גם על שילוש המבוסס על מעבד AMD, שכנראה יהיה יותר זול, אבל אני פחות מכיר את ערכות השבבים שלהם, ולכן אני מעדיף שלא להציע דבר (תמתין לעוד תגובות).

פורסם
  • מחבר

אני חושב שעל מעבד אני די נעול :Intel Dual Core i3 3240 3.4Ghz S1155

רק להתאים לו לוח אם עם יציאות של usb 3

וזכרון 4 ג'יגה לא מספיק ? (תמיד אפשר להוסיף אחר כך)

פורסם

הלוחות הזולים יותר הם בד"כ בתצורת micro ATX, מה שאומר שלרובם יש רק 2 חריצי הרחבה לזיכרון, והם תומכים עד 16GB זיכרון בסה"כ. אם תקנה עכשו 4GB זיכרון ייתכן שזה לא יספיק לך, ואם תרצה להרחיב את הזיכרון בעתיד, אתה תהיה מוגבל יותר (עד 12GB, אם תקנה מודול שני של 8GB). לעומת זאת, אם תקנה מעכשו מודול של 8GB, סביר להניח שזה יספיק לך לשנים הקרובות, ותוכל להוסיף עוד 8GB ולהגיע ל 16GB. האמת - 4GB אמורים להספיק למחשב בסיסי (אופיס, אינטרנט וכד') כיום, אבל אי אפשר לדעת מה יהיה בעתיד - אולי יהיו תוכנות כבדות יותר שידרשו יותר זיכרון או שתרצה להשתמש בתוכנות כבדות יותר מאשר שימוש בסיסי.

בקשר למעבד - זה שיקול שלך. אני הצעתי את המעבד הכי זול שיש לסוקט 1150 בשביל מחשב בסיסי. במדור המפרטים המומלצים פה באתר הם ממליצים על מעבד מסוקט 1155 למחשב הכי בסיסי, אבל אני חושב שבמידה ותרצה לשדרג בעתיד, יהיה יותר קל להשיג מעבד חדש לסוקט 1150 מאשר לסוקט 1155 שכבר הגיע לסוף דרכו. חוץ מזה, הלוחות לסוקט 1150 מבוססים על ערכות שבבים חדשות יותר, מה שאומר יותר חיבורי USB 3.0 ו SATA III.

בקשר ללוח - צריך לבדוק בדיוק לפי הדרישות שלך.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

לבסוף לקחתי תמפרט הזה ב1200 ש"ח :

[h=1]

[/h][h=1]מעבד Intel Core i3 4130 Haswell 3.4Ghz 3MB L3 Cache s1150 – Tray

לוח אם Gigabyte GA-H81M-DS2 LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA

זיכרון למחשב Kingston 1x4GB DDR3 1333Mhz

Zalman SZ CC92HS CPU Cooler[/h]

פורסם

תתחדש.

אתה עכשו נמצא בדיוק במצב שתיארתי קודם לגבי הרחבת הזיכרון - בלוח שקנית יש מקום ל-2 מודולי זיכרון ועד 16GB זיכרון בסה"כ. אני מניח שאם תרחיב זיכרון בעתיד זה יהיה ל 8GB, אז אני חושב שיהיה בסדר.

אגב, איזה מעבד וזיכרון היו במחשב הקודם? אולי יהיה אפשר למכור אותם ולהרוויח כמה שקלים.

פורסם
  • מחבר

מעבד e8400 וזיכרון ddr2 1x4

פורסם
ברשותי מחשב ישן בן 5 שלאחרונה הלוח אם שלו ... שווק חיים. ....

האם אתה בטוח שהלוח מת ולא משהו אחר (כמו הספק?) - כי אז תקנה לוח שסתם יישב לך...

פורסם

טוב, זה כבר לא קשור לדיון המקורי, אבל אם יש לך אפשרות לוודא שהם תקינים - תעשה את זה ותנסה למכור אותם (אם אתה לא יודע שהם תקינים, עדיין ייתכן שתצליח למצוא מישהו שיסכים לקחת את הסיכון ולקנות אותם).

בקשר לשילוש החדש - אני לא יודע אם כבר קיבלת והתקנת אותו, אבל תוודא שספק הכח מתאים ללוח (שיש לו את כל החיבורים שצריך). אני לא יודע בן כמה הספק, אבל אם הוא נקנה עם הלוח הקודם, אז אולי כדאי לך לשקול קניית ספק חדש בכל מקרה. דבר נוסף - ייתכן שהבעיה היא בכלל בספק, וזה מה שהרס את הלוח.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

לקחתי תמחשב למעבדת תיקונים ושם לטענתם הלוח אם מת ( נוטה להאמין להם)

לגבי הספק , יש לי cooler master 400, ומבחינת חיבורים יש הכל.

נשאר לי רק לפרמט ולהתקין שוב windows. אגב שאלה לגבי הwindows , כדאי לי במחשב כזה להתקין win 8 64 bit?

פורסם
  • מחבר

מערכת יציבה אוקי אבל האם 4 ג׳יגה זכרון זה מספיק ?

פורסם

כן

למרות שעדיף 8 ג"ב

(אני כבר עובד עם 16 ג"ב בבית - בעבודה עם 8 ג"ב)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים