עבור לתוכן

הסבר תצורת זיכרון

Featured Replies

פורסם

איזה מערך זיכרון הוא אולטיבטיבי של DDR3 8 GB כלומר עדיף "סטיק" אחד או שתיים ומה ההבדל בין תצורות זיכרון אלו? ומה הוא מערך זכרון של 16 GB DDR3 אולטימטיבי ומה ההבדל בן החברות השונות מבחינת "סטיק " אחד או שתיים. תודה.

נערך על-ידי XCG120

פורסם

זה תלוי בציפסט, מדובר על רוחב הפס בין הזיכרון לציפסט.

ואז 8גיגה עדיף שני סטיקים של 4 וכך אפשר לנצל את יכולת הDUAL CHANNEL MEMORY. זה אומר שרוחב הפס הוא כפול.

ב16 ניתן ליישם או 2*8 שזה עדיף או 4*4 שפחות עדיף או 8*2 שזה אמנם ינצל את יכולת הDUAL CHANNEL אבל פחות עדיף כי זה יותר מודולים.

לגבי חברות, ממש לא משנה. כמו כל דבר יש פחות טוב ויש יותר טוב.

http://en.wikipedia.org/wiki/Multi-channel_memory_architecture

פורסם

תיקון קטן - היום בקר הזיכרון נמצא ישירות על המעבד (גם במעבדים של Intel וגם במעבדים של AMD), ולא על לוח האם כמו לפני מספר שנים, ולכן מדובר על רוחב פס בין הזיכרון למעבד.

בקשר לתצורת הזיכרון - ההבדל בביצועים כיום בין עבודה ב single channel (בד"כ מודול זיכרון אחד) לעומת עבודה ב dual channel (בד"כ 2 או 4 מודולי זיכרון) הוא קטן, ולכן לא קריטי (רק שיהיה ברור - העבודה ב dual channel נותנת ביצועים קצת יותר טובים). אותו דבר לגבי "מהירות" (למעשה תדר) הזיכרון - השיפור בין 1333MHz ו 1600MHz הוא קטן. מכאן שהשיקולים שלך לקניית זיכרון צריכים להיות אחרים, ובעיקר שיקולים של תקציב, צורך ואפשרות הוספת זיכרון בעתיד (שים לב שבחלק מהלוחות יש רק 2 חריצי הרחבה לזיכרון ולא 4).

מבחינת החברות השונות (כאשר מדובר בזיכרון באותו תדר) - ההבדלים הם בעיקר במחיר, בתקופת האחריות, ולפעמים בתזמונים. יש חברות שמוסיפות גופי קירור למודולי הזיכרון, אבל זה בד"כ מתבטא בתוספת מחיר (יש.אנשים שהשיקול שלהם הוא דווקא קוסמטי - הם רוצים שכל הרכיבים שלהם יהיו באותו צבע, ולכן קונים זיכרון עם גוף קירור בצבע המתאים ללוח האם ולמארז).

כמו כן קיימים מודולי זיכרון יקרים יותר שעובדים בתדרים גבוהים יותר מהתדרים הרשמיים. בד"כ מדובר במודולי זיכרון שנבדקו ע"י החברה ומיועדים בעיקר למי שמעוניין לבצע overclock לזיכרון. מודולי זיכרון כאלה בד"כ כוללים גוף קירור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים