עבור לתוכן

המסך לא נדלק בהפעלת המחשב

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי מחשב בן 4 ולאחרונה הוא לא נדלק.

המסך לא נדלק וגם הנורית שמראה שהמחשב "חושב" לא מגיבה בכלל.

בנוסף כשאני מדליק את המחשב קורה לי שהמאווררים מסתובבים לשנייה/כמה שניות ואז המחשב נכבה, ככה כמה פעמים עד שהוא מתחיל לרוץ אבל בסופו של דבר המסך לא נדלק. גם כשאני מרסט את המחשב יש את אותה הבעיה- המחשב נדלק ונכבה כל שנייה למשך חצי דקה+- ואז נדלק בסופו של דבר אבל המסך לא עובד והמסך רושם "no signal".

נ.ב- הדיסק קשיח נבדק על מחשב אחר והוא עובד כרגיל.

מה יכולה להיות הבעיה?

המחשב לא באחריות ובאייבורי רוצים רק על הבדיקה 120 ש"ח...

תודה.

פורסם

דבר ראשון הייתי מנסה עם ספק אחר.

פורסם

לא פירטת איזה מחשב יש לך (לוח, מעבד, זיכרון, ספק וכד').

נסה לבצע את הדברים הבאים:

1. איפוס ביוס. אולי משהו השתבש בהגדרות ולכן המחשב לא עולה.

2. תנסה לבצע ריענון למשחה הטרמית בין המעבד וגוף הקירור - אולי המעבד פשוט מתחמם, דבר שגורם למחשב לכבות את עצמו.

3. תנסה להפעיל את המחשב במינימום רכיבים - לוח, מעבד, מודול זיכרון אחד, כרטיס מסך (אם יש כרטיס מסך מובנה - תשתמש בו) וספק כח. את כל השאר, כולל דיסקים קשיחים, מקלדת, עכבר וכל מיני התקנים שאולי מחוברים לך למחשב, תנתק. אם המחשב לא נדלק - נסה להזיז את מודול הזיכרון לתושבת אחרת, ואם זה לא עוזר - נסה מודול זיכרון אחר (אם יש לך). המטרה כאן היא לראות אם המחשב נדלק בכלל. אם לא - הבעיה היא באחד הרכיבים הבסיסיים ביותר (השלב הבא).

4. לאחר מכן כנראה תצטרך להחליף רכיבים (לבדוק רכיבים אחרים במחשב שלך או את הרכיבים שלך במחשב אחר) עד שתמצא את הבעיה - ספק כח, זיכרון, מעבד ולוח אם.

עריכה:

שכחתי לציין שיש גם לבדוק אם יש קבלים נפוחים/מפוצצים על לוח האם או כרטיס המסך (או כל רכיב אחר שיש לך שיש עליו קבלים). אם כן - יש להחליף את הרכיב.

פורסם
  • מחבר

המפרט מצורף בתמונה.

IVAN -מדובר בספק של 600W אז אין לי אחד אחר.

53

smalul-

1.איך מאפסים ביוס?

2.המחשב עובד ללא משחה (אני לא שמתי לפחות)

3.לבדוק אם המסך נדלק ללא הדיסק קשיח זו הכוונה?

*המחשב עובד עם וינדוס 7 עכשיו והכרטיס מסך הוא 5850 של ATI

**אין קבלים מפוצצים או נוזלים על שום רכיב.

פורסם

מוציאים מהלוח הכל ! חוץ מהמעבד ומנסים עם ספק נחות. נדלק או לא ?

הכותרת שלך מטעה. הבעיה שלך שהמחשב לא נדלק !

פורסם
  • מחבר

למה מטעה? אני לא לוחץ על כפתור ההפעלה במארז, הנורה נדלקת, המאווררים מסתובבים וזהו.

אני אמור לראות משהו במסך כשאני מנסה להפעיל האת המעבד עם הספק בלבד(משנה איזה ספק?)?

פורסם

יש לך מעבד Q9550, לוח MSI P43-C51, זיכרון 4GB מסוג DDR3 (יש לך 2 מודול של 2GB כל אחד), כרטיס מסך MSI ATI Radeon 4890 Cyclone וספק כח FSP 600W (לפחות לפי הקבלה).

זה הלוח שלך:

http://www.msi.com/product/mb/P43-C51.html

1. בכדי לאפס את הביוס, תסתכל בחוברת של הלוח שלך - יש שם ג'מפר בשם Clear CMOS JBAT1 אותו יש להעביר מפינים 1-2 לפינים 2-3 לכמה שניות בזמן שהמחשב כבוי, ואז להחזיר למצב הקודם.

2. קשה לי להאמין שלא שמו משחה טרמית למעבד בזמן ההתקנה (אלא אם כן על גוף הקירור היה פד טרמי). מדיי פעם רצוי לרענן את המשחה הזו ע"י פירוק גוף הקירור מהמעבד, ניקוי שני המשטחים (גם על המעבד וגם על גוף הקירור) עם אלכוהול רפואי, מריחת נקודת משחה טרמית חדשה על המעבד והתקנה מחדש של גוף הקירור.

3. תנתק את כל הרכיבים מהמחשב למעבד לוח, מעבד, זיכרון (מודול אחד בלבד), כרטיס מסך (אין לך כרטיס מסך מובנה) וספק כח. כל המטרה היא לראות אם המחשב נדלק (מופיע משהו על המסך). אם לא - הבעיה היא באחד הרכיבים שנותרו.

אגב, שמת לב שחייבו אותך על 2 מאווררים למעבד? אני מניח שאחד הוא קירור הסטוק של המעבד, ואני מקווה שקיבלת אותו כשקנית את המחשב.

פורסם

מטעה. המחשב שלך בכלל לא עובד ולכן אין תצוגה !

פורסם

1. ניקית את המחשב מאבק ?

2. תבדוק את כרטיס המסך עם כרטיס מסך אחר וגם את ספק הכוח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים