עבור לתוכן

איפה אפשר לקנות אוזניות איכותיות בארץ?

Featured Replies

פורסם
מה זה ברייק-אין?

ואתם כל הזמן אומרים "אלו אוזניות טובות.. יחסית.." - יחסית למה?

תודה. :)

חיפוש קצר בפורום היה מוביל אותך לך:

יש הבדל בין Break-In לBurn-In.

הראשון הוא הליך חד-פעמי המתחולל בתקופת השימוש הראשונה במוצר. הטענה היא שאחרי זמן מסוים הביצועים מגיעים לאופטימליות הנדרשת מהם. האודיופילים הטכנוקראטיים לא מקבלים את הטענה הזו, וטוענים כי השינוי הנגרם לרכיב כזה (בעיקר אם הוא טרנזיסטורי) הוא כל-כך זניח שלא ייתכנו ההבדלים שתוארו לפני התהליך לבין אלו אחריו. הם טוענים כי זו השפעה פסיכולוגית מכיוון שאתה "מחכה" לשינוי ולכן בודה אותו. אני אישית כן חוויתי את התהליך הזה עם המערכת. הבאס נעשה יותר מוגדר ויותר refined, בעוד הטרבל התמתן ואיבד מהנוקשיות שאיפיינה אותו בהתחלה. מי יודע, אולי זה ההתרגלות של האוזן שלי או לא יודע מה. בקיצור אין לי הסבר מדעי, אני רק יודע מה ששמעתי.

התהליך השני בציינתי, שקול ל"הרצה לפני הפעלה". כלומר נניח עזבתם את הבית וחזרתם למערכת שעברה ממזמן את התהליך הראשון ואתם רוצים לשמוע. אודיופילים רבים טוענים כי המערכת נשמעת במיטבה רק לאחר התחממות הרכיבים. כלומר הדלקתם ומתן זמן מסוים עד שהם מסוגלים להפיק את הצליל שהם בדר"כ מפיקים. זה יותר מקובל ברכיבים שפופרתיים ופחות בSS (=טרנזיסטורי). אני אישית לא מצאתי הבדל.

וכשאומרים "אוזניות טובות יחסית" מתכוונים שזה אוזניות טובות יחסית לאוזניות אחרות באותו תווח מחירים.

פורסם
  • מחבר

איך מבצעים דבר כזה?

פורסם

מנגנים מוזיקה שמנצלת את כל\רוב תחום התדרים למשך 50-100 שעות.

פורסם

ועוד משהו, כשאומרים אוזניות טובות יחסית, היות ואוזניות ובכלל אודיו הוא תחום מאד אישי. אוזניות שטובות למישהו אחד לא בהכרך חייבות להיות טובות למישהו אחר.

בגלל שעדיף להתחיל מאוזניות שהרבה אנשים מחשיבים טובות אומרים טובות יחסית. יחסית לאוזניות אחרות בתווך במחיר, ויחסית להרבה דעות אנשים.

ולגבי הברייק אין], להתחיל 10 שעות עם ווליום יחסית נמוך, יחסית נורמלי עד טיפה נמוך ואחרי זה להגיע לווליוםפ שאתה שומע בו+טיפה. כל עוד אין דיסטורשין (עיוותים) להמשיך בווליום הזה לעוד 40 שעות בערך (סה"ך 60 שעות) אם יש עיוותים אז להוריד לרמה שאין בה עיוותים.

פורסם

ברייק אין עוזר לכל אוזניות? לנסות על הסוני שלי?

פורסם

"עוזר" קשה לומר, הוא לא יכול להזיק' (אלא אם עושים אותו ממ ממש לא נכון...)

כמה זמן הם כבר אצלך? אם הם אצלך כבר קרוב לשנה נגיד אז אין טעם כי עשית ברייק אין תוך כדי האזנה.

פורסם

יש לי אותם בערך 3 חודשים סוני V700

בעיקרון הסאונד מעולה... אבל יכול להיות יותר טוב לפי מה שאני מבין

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים